Gehackt

En wat je dan zoal nog meer vindt over stadgenoot ....

Ook wachtwoorden buitgemaakt bij hack Stadgenoot
Bij een hack van een website van woningcorporatie Stadgenoot zijn ook wachtwoorden buitgemaakt. Eerder stelde Stadgenoot nog dat dit niet het geval was.

Anna Herter8 maart 2021, 16:34
De website met het woningaanbod van Stadgenoot werd eind februari gehackt. Beeld Hollandse Hoogte / Peter Hilz
De website met het woningaanbod van Stadgenoot werd eind februari gehackt.BEELD HOLLANDSE HOOGTE / PETER HILZ
‘Uit nader onderzoek is helaas gebleken dat er onder de gehackte informatie ook wachtwoorden blijken te zijn,’ schrijft Stadgenoot maandag in een mail aan de gedupeerden die in handen is van Het Parool. Het gaat volgens de woningcorporatie om zo’n 30.000 mensen waarvan gegevens zijn buitgemaakt.

Blijf op de hoogte
Krijg een melding bij belangrijk nieuws van Het Parool.

De aanbodwebsite van Stadgenoot werd eind februari gehackt. Op deze pagina worden Amsterdamse woningen en parkeerplaatsen aangeboden. Geïnteresseerden kunnen daar hun gegevens achterlaten, zodat contact kan worden opgenomen.

De hackers wisten namen en adressen te bemachtigen, bleek destijds. In sommige gevallen werden ook kentekens en indicaties van jaarinkomens buitgemaakt. Een woordvoerder zei toen dat het niet om wachtwoorden ging. Dit blijkt nu dus toch wel het geval. Volgens Stadgenoot is het datalek inmiddels gedicht.

Reset
In de mail staat dat alle wachtwoorden ‘stevig versleuteld’ zijn, maar dat desondanks de wachtwoorden van alle gebruikers zijn gereset. Ook heeft de corporatie melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens met deze nieuwe informatie.

Stadgenoot roept gebruikers op extra waakzaam te zijn voor nepbrieven, phishingmails of telefoontjes van oplichters. De gegevens zijn ‘mogelijk in verkeerde handen terechtgekomen’, aldus de woningcorporatie. Wie er achter de hack zit is nog altijd onbekend en volgens Stadgenoot ook ‘niet te achterhalen’.

Bezoek Woningstichting Stadgenoot Reviews over Woningstichting Stadgenoot

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over Woningstichting Stadgenoot
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden