Actium is een woningcorporatie die werkt aan duurzaam, leefbaar en betaalbaar wonen. Wij verhuren rond de 16.000 woningen in Drenthe en Zuidoost-Friesland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Assen. Betaalbaar en goed wonen voor onze klanten, in de stad en op het platteland, nu en later!

Actium Reviews

  • ik krijg nimmer vervanging keukenblok
    de wijk consulent waar ik mee van doen heb duikt en verzaakt de toezegging die gedaan is
    wenst zelfs de noodzaak er in niets van te willen weten
    legt valse verklaringen neer bij diegenen waar ik heen moet
    dit neigt naar corruptie plegen en ook niet anders
    wenst bij mij niet meer te willen komen zeer verstandig van hem maar zuigt mij telkens wel naar hun kantoor toe
    geen vangnetten zijn waar ik veilig en betrouwbare personen kan treffen mijn hele verhaal neer te leggen en daarop
    samen met mij correcte en juiste hulp bied
    totaal kansloos er in sta want de glasheldere feiten liggen er weten actium ook al meer dan 2 jaar zolang voer ik al strijd
    wie ook er op moet laten lopen wat zo onverteerbaar is

    Zwakke punten
    liegen alles bij elkaar maken mij compleet zwart naar wie ik aan gewezen ben
    maken misbruik van uit hun positie
    samen oplossen de krachten bundelen tegen actium de enige oplossing is

    Door geduperde wk op 28 maart 2020 Reageer
  • geven met manipuleren valse verklaringen neer binnen de gemeente
    duiken verzaken mondelinge toezegging wel plaatsen nieuwe keuken
    wat word er gedaan met al de geplaatste reviews tijd is alles te melden bij diegenen om er op in te grijpen tot stopen te krijgen
    geen vangnetten zijn in mijn woonplaats waar ik veilig en zonder sencuur er op te krijgen mijn hele verhaal kan neer leggen en dan wel acties er op worden gedaan
    volledig buiten boekje treden alles plegen niet volgens de regels
    ik hoef en kan nergens meer heen in mijn woonplaats
    ik moet overal mijn mond er op houden pik het niet langer meer
    klachten indienen bij actium gaan naar persoon in kwestie zelf heen
    willen nergens op reageren zetten aan met frustreren zetten
    en binnen de gemeente aankloppen ? spelen onder 1 hoedje met wat er aan giga ligt
    overal geweest wie o wie geeft mij de gouden hint/tip
    totaal onbetrouwbaar die wijk consulent heeft mij al meerdere keren flink bij de poot gehad

    Sterke punten
    hoe ze huurders goed weten te pakken
    manipuleen kunnen als geen ander

    Zwakke punten
    totaal onbetrouwbaar schuiven alles in de schoenen huurder
    lopen weg met glasheldere feiten die er liggen
    gooien de hoorn er op met actium er op bellen
    krijg de persoon nimmer zelf te spreken
    grove en onterechte mails krijgen

    Door gedupeerde wk op 23 maart 2020 Reageer
  • Meldingen over reparaties of overlast worden niet doorgecommuniceerd of verdwijnen op vreemde wijze.
    Kapotte ruit wordt na 4 maanden een keer vervangen na 3 keer bellen, intercoms zijn oud en versleten, maar repareren/vervangen ho maar! Voordeur valt om de week niet meer in het slot en mag dus ook weer vervangen worden, ook dan laat Actium weken op zich wachten. Huizen zijn oud, niet goed geïsoleerd, wijkbeheerder luistert niet naar huurders, beloofd van alles maar komt weer niets van terecht.
    Al een jaar overlast van buren, meldingen wordt niets mee gedaan of verwijderd, een reactie of een beetje empathie kan er niet vanaf bij Actium, terwijl deze mensen al 4 jaar voor overlast zorgen.
    De schoonmaak die 2 keer paar jaar zou plaatsvinden heeft al bijna 2 jaar niet plaatsgevonden, terwijl ze er wel mooi geld voor vangen.

    Kortom, als je keuze hebt, huur dan niet bij deze vreselijke woningstichting.
    Huisjesmelkers is het perfecte woord hiervoor, werkelijk nog geen ster waard!

    Sterke punten
    Geen!

    Zwakke punten
    Slechte communicatie
    Slechte onderhoud
    Geen schoonmaakwerkzaamheden
    Wijkbeheerder maakt er een zooitje van

    Teveel om op te noemen, helaas

    Door Tessa op 5 februari 2020 Reageer
  • ik heb vernomen dat de persoon projecten vertrokken is bij actium
    heft eieren voor zijn geld gekozen
    en de 2 van de bouwbedrijf die de oorzaak keukenrenovatie op hun geweten hebben er ook nniet meer werken
    kijk de koppen vallen
    nu te maken met idd ook die neerbuigende bemiddelaar
    ik heb te maken vanuit de gemeente wil mij helpen wil hulp bieden andere woning moet door meer oorzaken een gedwongen verhuizing aan
    mooi en prachtig verhaal legde hij neer want er zit een voorwaarde aan gekleefd doe daar geen verdere uitspraken over
    komt bij hem zelf weg zegt hij omdat ik er zo beroerd bij zit
    zeker wie zijn er n de oorzaak in
    en mag hij mij niet opleggen voorwaarden is er niet bevoegd in
    wassen allemaal hun handen in onschuld
    ik da niet in op zijn voorwaarde dus er gebeurd weer niets
    trekt zich volledig terug
    alle toezeggingen die hij deed zitten mooi verpakt in die voorwaarde
    deze man is idd zeer neerbuigend vreselijk dit
    maar er zijn kopstukken vertrokken wat mij meer lucht geeft
    met dit op hun geweten met golf aan klachten naar adres actium kon dit niet uit blijven

    Sterke punten
    kwestie van wachten geduld er in en ze moeten wel vertrekken

    Zwakke punten
    mooie praatjes verkopen
    neerbuigend zijn 1 ster zeer slecht zijn


    Door de geduperde op 30 december 2019 Reageer
  • Renovaties worden als onderhoud bestempeld terwijl mensen niet in hun huis kunnen verblijven tijdens werkzaamheden.
    Klachten worden niet gehoord. En word gedreigd met uithuiszetting ect, medewerkers komen wanneer ze willen aan huurders deur.
    Medewerkers plegen smaad en laster leggen valse verklaringen af bij de politie.
    Woningen zijn niet goed onderhouden, reparaties worden onder de maat afgeleverd .
    Al met al dat hele bedrijf moet onderzocht worden en hard aangepakt, schandalig dat ze als parasieten hun huurders uitzuigen en misbruik maken van hun positie en macht.

    Sterke punten
    Niets down with actium!!!

    Tenzij je aandeelhouder ben van actium of medewerker dan is actium een top bedrijf.

    Zwakke punten
    Slechte dienstverlening
    Slechte mensen
    Slechte huizen, onderhoud en renovaties
    Slechte bereikbaarheid
    Slechte klachten afhandeling
    Uitmelkers
    Oplichters
    Profiteurs van mensen die al het minimale inkomen verdienen.

    Door Nick op 1 december 2019 Reageer (1 reactie)
  • om dat corneeliea beck in de ggz heeft door gebrachtr in castricum 1990 /2000 en 2004 een eigen huur woning kreeg echter is ze nu weer net als in 1990 rijp voor de ggz en moet nodig weer aan de medie zijnen om haar verstand weer goed te krijgen ze is gevaarlijk gas aan doen doet ze wel 6 x op nieuw voor het brand tv aan doen lukt der niet echt rammen zemmen kan ze niet wasmachine op de juiste manier aan doen lukt niet fietsen raakt de weg kwijt van a//naar b/ is altijd de bril kwijt is papieren altijd kwijt geeft iemand anders de schult er van kan nog mooi praten echter geloof het niet klopt niet wat ze zegt ook geld weet ze niet hoe dat werkt heeft schulder 26000 euro moet ze aan pensioenfonds voor tandtchniek reschtzaak verloren is gevlucht voor der eigen en laat iemand ander zijn leven verwoesten door 112 konstand te bellen

    Sterke punten
    zijn er niet doen niets enkel iemands leven verwoesten

    Zwakke punten
    doe niets aan astbest wat 90 viekante meter in huis zit niet is geiesoleerd je in de kouw zitten ook recht zaak liegen ze overal over

    Door reinder op 11 november 2019 Reageer (1 reactie)
  • de keuken verbouwing maart/april 2019
    niets concreets mee willen doen actium
    mede dit en meer ga ik verhuizen gedwongen verstaan
    vreselijke woningbouw vereniging liegen en bedriegen nu echt alles bij elkaar




    Sterke punten
    kunnen en mogen alles doen
    ik moet mij aan verplichtingen houden en aan wetten en regels en aan gekoppelde voorwaarden

    Zwakke punten
    trekken zich nergens van aan
    doen dingen die mijn privacy schaden

    Door een gedupeer op 8 augustus 2019 Reageer
  • ik heb ernstig conflict met actium over mijn verprutste keuken verbouwing die al bijna een jaar speelt
    op alles zijn beloop heeft laten gaan alles bespeelt heeft ten
    gunste aannemer
    mijn gegronde klachten negeren totaal niet wenst te luisteren en beloften zwak afwijzen
    was bij een huurrecht advocaat wegens een zwaar en lang traject in te moeten om mijn gelijk te krijgen op af gehaakt

    Sterke punten
    niets

    Zwakke punten
    negeren alle tickets op mijn huurder account
    klachten negeren en met niet correcte oplossingen komen
    nee actium is slecht voor haar huurders

    Door W. koopman op 3 maart 2019 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik moet mij helaas aansluiten bij de vorige review. Mijn ketel zat er ruim 17 jaar in voordat deze werd vervangen. gelukkig niet door actium zelf, maar door suurmeijer. Al had dit veel eerder moeten gebeuren. Ik begreep van hen dat zij vanuit actium dit echter niet mogen doen. Pas als de boel nog net niet uit elkaar valt cq knalt en dit duidelijk zichtbaar is dan wordt het vervangen.....
    Actium heeft geen regulier nummer dat je kan bellen. met mobiel ben je rond de 60 cent per minuut kwijt en je wordt altijd lang in de wacht gehouden.
    Onderhoud is ook slecht. de buitenzijde, ofwel hetgeen wat andere mensen kunnen zien, wordt af en toe gedaan. dit geldt ook voor andere zaken zoals de keuken. dit moet eerst minimaal 15 jaar of ouder zijn wil actium iets gaan vervangen. veelal duurt het nog langer. maar dan wel met de meest goedkope materialen of dmv aanpassingen die de huurder zelf moet gaan bekostigen
    Wijkbeheerder spoort niet, trekt eigen conclusies, beschuldigd mensen onterecht van dingen en is bijzonder partijdig ingesteld.

    Sterke punten
    geen

    Zwakke punten
    * duur 0900-nummer (geen regulier nummer dat je kan bellen)
    * sturen onnodig en onterecht brieven
    * houden administratie niet (goed) bij
    * wijkbeheerder heeft uitermate neerbuigende houding
    * er wordt weinig/geen onderhoud gepleegd, alleen aan de buitenkant van de woningen
    * actium heeft een monopoliepositie -> geen concurrentie van andere woningbouw in de omgeving
    * geen controle over actium noch hun medewerkers

    Door Nee op 4 juni 2018 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Dit woningverhuurbedrijf staat al jaren hoog genoteerd op de lijst van slechtste verhuurders van Nederland. En terecht, want de woningstichting is een beursgenoteerde onderneming geworden, waarvan de winst wegvloeit naar de zakken van aandeelhouders en vooral de zelfverrijkende bestuursvoorzitster, die een jaarsalaris van drie ton (ex bonussen uiteraard) geniet.

    De woningen worden zeer slecht onderhouden. Zo is de zestien jaar oude ketel van het slechtste en goedkoopste merk en is deze al jaren niet nagekeken. De ketel is altijd kapot, en ze weigeren te komen omdat ook de installateurs vinden dat deze ketel allang had moeten worden vervangen.

    Verder is de service zeer slecht en zijn de woningen sterk verouderd. De scheefhuurdersregeling van Blok is uiteraard volledig aangegrepen om de huren fors te verhogen. Ieder jaar komt er een eurootje of vijftig, zestig bij. En nee, een huis kopen is geen optie als alleenverdiener.

    Om nog maar te zwijgen als men plaatsmaakt voor een andere huurder. De woning wordt dan een beetje opgekalefaterd, waarna de huur met meer dan tweehonderd euro wordt verhoogd. De buurvrouw betaalt nu meer dan 700 euro per maand voor een simpele huurwoning met twee slaapkamers!

    Het is echt te zot om over te praten. Deze onderneming vult de zakken over de rug van arme huurders. Belachelijk bedrijf, zelfs één ster is nog te veel voor ze!

    Sterke punten
    Ze zijn erg snel met de huurverhoging

    Zwakke punten
    - Duur
    - Zeer slecht onderhoud (als in geen)
    - Verouderde woningen
    - Luisteren niet naar de klant
    - En de rest die ik ben vergeten

    Door Arnold op 6 april 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Bezoek Actium

Schrijf je eigen review



VergelijkWoningcorporaties

Op vergelijkwoningcorporaties.nl lees je reviews over alle woningcorporaties van Nederland.Dit geeft jou in één oogopslag een overzicht van meningen, ervaringen en eventuele klachten.Deel jouw ervaringen met andere bezoekers en schrijf ook een review!

Woningcorporaties