Reviews over Woningcorporaties


  Super bedankt !!

  Review over Acantus

  Vanmorgen opruim actie hier geweest.
  Ik wil de mannen en vrouw die mij Vanmorgen hebben geholpen met het opruimen van de zolder en schuur nog even bedanken dat ze dat voor mij hebben gedaan.
  Echt super bedankt daarvoor!!

  Lakaanhuurders

  Review over Woonin

  Al jaren met stip de slechtste corporatie van Nederland en groeit door als een gezwel.

  Sterke punten
  doen niet waarvoor je ze betaalt

  Zwakke punten
  en niemand die ze aanpakt

  Onbeschofte en gaan achteruit

  Review over Woonbedrijf ieder1

  Ik vind deze woningbouw zwaar achteruit gaan.
  En het gedrag van de medewerkers laat te wensen over.
  En maar raar vinden dat klanten een grote mond krijgen. Ze zetten je voor leugenaar en als je zaken voor je moedertje op handen neemt,.krijg je van de woningbouw te horen dat ik dat niet mag doen.

  Ze beginnen mij te negeren en krijg geen antwoord meer van deze onbekwame lui.
  Daarom heb ik ze van de week een mail gedaan, dat als we zo met elkaar omgaan ik graag mee doen met hun niveau.
  Laat niets meer van me horen en negeer ze.

  Ik heb klacht bij een hele andere instantie dan Klac neer gelegd. We gaan nog lachen.
  Tijd om dat onprofessionele gedrag aan te pakken.
  Hun mij een officiële waarschuwing geven, dan deel ik graag een tik terug.

  De onbeschoftheid van je niet uit laten praten, ze snijden je zo af. Je voor leugenaar zetten. En je met problemen laat zitten waardoor gewoon je hele woongenot weg is.

  Ik zit er over te denken om een zaak tegen woon bedrijf ieder1 te beginnen. En hun wan-gedrag.
  Want in die 23 jaar dat ik nu daar huur is het de afgelopen 6 jaar hard op achteruit gegaan.
  Kan ook niet anders het is er komen en gaan, dus die mensen die er nu zitten hebben niets geen binding begrip of compassie voor hun bewoners. Als ze de huur maar kunnen innen.

  Te veel macht die lui.
  We hebben hier in onze flats de cv ketel in het trappenhuis hangen in een kast met slot zo ook gaskraan en water hoofdkraan.
  De sleutels van de sloten passen op alle andere kasten.
  Met andere woorden ik kan bij de buren de gaskraan uit draaien, of de cv ketel instellingen wijzigen of zelfs helemaal uit doen. Ik kan stroom bij alle buren aftappen of de hoofdkraan van water uitdraaien.
  Ik ga weekenden niet meer lekker van huis, nu ik weet dat mijn buren kunen aftappen.
  Antwoord van de woningbouw; dan kunnen monteurs er makkelijker bij en hoeven de bewoners niet thuis te blijven.
  Ja fijn, maar wil niet dat mijn buren mij kast in kunnen.
  Heb er nu.ook een hangslot met cijfer combinatie aan hangen.

  Rattenplaag.
  Ja wordt aangepakt, ze zetten vallen. Maar als je de oorzaak aanwijst en zelf oplossing aanbied.
  Nee hoor ieder1 is niet thuis...... moeten ze te veel doen.

  Verloederende straten door dat bewoners hun tuinen verloederen?
  Wat maakt dat uit, woon bedrijf ieder1 hanteert een strenge tuin beleid.... ze zien er streng op toe dat tuinen niet te netjes worden.

  Schoonmaak trappenhuis hahahah.
  Het is versmeert het stinkt en je dient een klacht in. Trekken ze schouders op.
  Bij klac klacht ingediend... maar dat schoot ook niet op.
  Wel 8 euro innen per huishouden voor schoonmakers die langer in de auto peukjes roken en met hun mobiel spelen dan dat ze schoonmaken.
  Wil je je schoonmaak kosten terug vorderen, dat kan moet je 70% van de medebewoners achter je hebben.
  Dus ze laten je buren beslissen over je beurs... lekker meteen regels inbouwen
  Je gelijk krijgen kennen ze niet, dus ik blijf het zeggen.

  Ik kan me niet aan het idee ontrekken, dat bij woonbedrijf ieder1 net zulke viepeuken werken, anders zag de buurt er wel anders uit.
  Beetje nette mensen en met fatsoen pikken niet hoe een buurt zoals die van mij eruit ziet.

  Sterke punten
  Hebben ze niet

  Zwakke punten
  Te veel om op te noemen.

  Arrogant
  Zetten je voor leugenaar
  Geen snelheid om problemen aan te pakken.
  Negeren je.
  Zeer zeer zeer onbeschoft.

  Top makelaars

  Review over Nederwoon

  Een huisje vinden en krijgen in deze tijd is zeer lastig, echter mijn eerste appartement dat ik mocht komen bekijken is ook direct mijn woning geworden. NederWoon, Amber top makelaar, ze reageert vrijwel direct op allen vragen en zelfs na de bezichtiging was alles zo geregeld door haar en haar team! Top ervaring .. nogmaals bedankt via deze weg ..

  Sterke punten
  Professioneel, klantgericht, komt afspreken na

  Zwakke punten
  Niet kunnen ontdekken

  overlast

  Review over Wonen Limburg

  Heb overlast van een buurman een marokkaan. Deze veroorzaakt sinds 10 jaar geregelt voor overlast. buuren naast hem en 9 buuren overhem zijn door hem.moeten verhuizen . Man weet toch inmiddels dat zich marokkaaner zich niet willen aanpassen dan zet je toch niet deze in.een.wooncomplex waar oude mensen in wonen. heeft etlijke briefe en gedragsoplagen van wonen limburg bekomen maar de gaat trots Allen.zijn.gang en.de ouden.mensen bekomen geen rust en het is een in en uit loop.van drogendealers.
  zou het liefs 0 ster geven maar dat gaat even niet

  Sterke punten
  sterkte punkt leuke apartemte met een hele mooie grote balkon aan.de stadspark met de groote vijvet

  Zwakke punten
  wonen limburg kan zich niet behaupten tegen een marokkaan de in de wooncomplex sinds 10 jaar voor overlast zorgd

  Wanbeleid.

  Review over Lefier

  CV-ketel ging onherstelbaar stuk, Moest dus vervangen worden, Das stevig Balen, Jaaa, Nu wél koud buiten hé, Maar ja, Kan gebeuren nietwaar ?, Maar dat het vervolg daarvan anno bijna 2024 nog kan gebeuren is toch gewoon wérkelijk ongelofelijk ? ; Lefier laat jarenlang netjes betalende Huurders gewoonweg LETTERLIJK EEN HÉLE MAAND LANG IN DE KOU STAAN !! Dus een héle Maand lang géén CV en géén Warm water !!, En het heeft écht werkelijk waar gewoon een héle Maand geduurd vóórdat er een nieuwe CV-Ketel werd geplaatst !

  Sterke punten
  Praatjes, Praatjes, en nóg meer Praatjes, Maar ja, die vullen nog stééds geen gaatjes... Uitstellen, Uitstellen, En nóg es langer uitstellen, Ok,Dan óók maar niet meer met de Klant bellen...

  Zwakke punten
  Het Textveld is héláás te klein...

  Buitensporig gewoon !!

  Review over Lefier

  Lefier neemt geen Klachten (meer) in behandeling? Of Lefier neemt klachten niet serieus? En Lefier reageert óók niet op Klachten binnen hun zelf gestelde termijn van "Binnen 2 werkdagen" ?, Ik kreeg nl tijden geleden al diverse beloftes van u, zoals ; "Bedankt voor het melden van je klacht. Dit helpt ons om onze dienstverlening te verbeteren. Wij nemen BINNEN 2 werkdagen contact met je op" We zijn nu inmiddels al zovéle Werkdagen verder, Maar u doet niet helemaal wat u zegt/beloofd?, Want U geeft hélemáál nérgens reacties op terug ! Moet ik HIÉR nu ÓÓK en ALWÉÉR een klacht over indienen? Zorg dat je dergelijke zaakjes op orde krijgt Lefier !, Want dit kan zo niet langer ! Werken met Klant geselecteerde Algoritmes en specifieke Protocollen jegens Huurders werkt averechts Lefier ! Das een héle ónmenselijke manier van werken ! Er zijn óók Mensen die betalen al meer dan 40 jaar elke Maand WÉL netjes hun Huur Lefier !, Ja écht waar, Ze bestaan nog ! En het is gewoonweg schandalig hoe u tegenwoordig met dergelijke Mensen omgaat Lefier !

  Sterke punten
  Negeren van Contact-Formulier Berichten en Mensen flink laten betalen voor Telefonisch "in de wacht staan"

  Zwakke punten
  Geen, Of Bar slechte Communicatie.

  Super onaardig en slecht.

  Review over Wonen Limburg

  Ik schrijf dit bericht omdat ik het eindelijk eens van me af wil schrijven, en toch andere mensen een beetje wil waarschuwen. Ik ben zelf een positief mens, maar vrijwel alle communicatie met Wonen Limburg is gewoon waardeloos slecht. Ik woon nu 6 jaar in een huisje van 2 verdiepingen.

  Ik moest 6 jaar terug wel snel een huisje vinden, mijn eerste. Dus ik was enthousiast en wist niet 100% wat ik kon verwachten. Na vele huisjes op het internet bekeken te hebben, was ik iets tegen gekomen. Na de bezichtiging had ik niet perse een goede indruk van het huisje. In de badkamer bladerde verf eraf, de vorige bewoner had het niet netjes onderhouden, de hele voortuin en achtertuin moest netjes gemaakt worden. Dus daar zijn we meteen mee begonnen, terwijl ik eigenlijk vind dat de woningvereniging bij oplevering het netjes moet opleveren.

  Bij het tekenen van het huurcontract werd er ineens verteld dat er ongeveer 15 euro bovenop de huur bijkwam voor zonnepanelen. Dat was niet onderhandelbaar. Ik moest er even over na denken en toen de Marokkaanse mevrouw van wonen Limburg dat zag zei ze ineens dat ik een "Show aan het maken was". Ik begreep niet direct wat ze bedoelde omdat ik nog zat te tellen of ik dan überhaupt rond kon komen als ik het huisje ging huren. Dat was de eerste negatieve ervaring. En ik werd onder druk gezet om te tekenen met de woorden "Luister, ga geen show zitten maken, er zijn nog 15 mensen die het huis wel willen huren".

  Nou, dan krijg je later de sleutel van het huisje en loopt iemand met je door het huisje heen om te kijken of alles goed is. Ik zou voor de eerste incasso een formulier / machtiging krijgen. Maar in plaats daarvan kreeg ik 2 weken later ineens een bericht dat ik een huur achterstand had. Super verbaast belde ik hier achter aan. Maar ik kreeg een super negatieve reactie aan de telefoon met als antwoord dat ze dat formulier wel hadden gestuurd. Uiteindelijk wel opgelost gekregen.

  Een paar jaar later komt een bedrijf de verwarming controleren, allemaal prima. Toen kwamen er nog eens schilders voor het buitenwerk, ook prima. Schutting hebben ze ook gerepareerd, deze was stuk. Ook prima.

  En dan komen de negatieve ervaringen weer. Dakgoot was stuk, dus ik hun gemaild en een formulier op hun website ingevuld. Na een week geen reactie hierop gekregen te hebben besloot ik ze te bellen. Hun antwoord: We lezen die mails niet. Dus nog een week later werd het eindelijk gefixt. Maar weer een teleurstelling.

  Ik heb onlangs mijn eigen gasfornuis, die niet geïnstalleerd of in bezit is door wonen limburg afgekoppeld en de gaskraan in de muur dichtgedraaid omdat ik nu elektrisch kook. Toen ik het huis introk, zat er geen dop op deze gaskraan. Dus ik belde de woning vereniging of ze iemand kunnen laten komen om daar naar te kijken. En ondanks dat ik een service contract heb bij wonen Limburg waar super duidelijk in staat dat onderhoud aan de gaskraan voor rekening van Wonen Limburg is, geven ze aan dat dat omdat ik het fornuis los heb gekoppeld, ze niet hoeven te kijken naar de gaskraan. De medewerker was hier super bot in en kon me niet eens vertellen waar in het service contract stond dat ik ongelijk had, terwijl ik precies aangaf onder welke kop dat stond! De medewerker zou een klacht aanmaken in het systeem en hier op terug komen. We zijn nu meer als 6 weken verder, en raad eens? Ze reageren NIET!

  Mijn tip: Vermijd wonen Limburg. Er zit gewoon structureel iets niet goed in die organisatie. Misschien omdat ze zowat een monopolie posities hebben? En als je er mee in zee gaat, leg alle communicatie vast. Bij voorkeur schriftelijk. En zorg dat je rechtsbijstand hebt die je kan helpen bij huur geschillen mocht je er echt niet uitkomen.

  Nogmaals, ik ben een positief persoon. Ik schrijf nooit slechte reviews want ik geloof erin dat mensen foutjes maken en dat ze een tweede of derde kans verdienen. Maar in een tijd van 6 jaar heb ik zoveel negatieve ervaringen met dit bedrijf, dat ik overweeg om dan maar op andere manieren te gaan wonen.

  Wonen Limburg! Doe er verdorie eens iets aan. Jullie huurders zijn ook mensen, en die verdienen beter!

  Sterke punten
  Die zijn er niet.

  Zwakke punten
  Medewerker bij aangaan nieuwe huur was dramatisch incompetent en onbegripvol.
  Medewerkers aan de telefoon zijn 9 op de 10 keer super onaardig en soms lichtelijk agressief.
  Communicatie via de e-mail is letterlijk niet te doen.
  Klacht word nog niet eens aangemaakt of niets mee gedaan.

  Renovatie Rochdale

  Review over Woonwaard

  Renovatie Rochdale 1 grote puinhoop

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Op dit moment heel veel , geen goed leiderschap, uitbesteedt aan Firma Lenferink plannen, communicatie 1 werknemer zegt ja andere zegt nee en zo is er nog veel meer. Firma Tromp is er niet zo maar mee gestopt.

  Boex aangepakt

  Review over Stichting Bo-ex

  Bewoners Utrechtse schimmelflats krijgen groot deel huur terug
  Marc van Rossum du Chattel
  Gisteren, 15:53 RTV Utrecht

  2 minuten leestijd


  © Marc van Rossum du Chattel
  Utrecht - Het gerechtshof in Arnhem heeft bewoners van een flat in Overvecht voor een groot deel in het gelijk gesteld. De bewoners klaagden dat woningcorporatie Bo-Ex niets deed aan schimmel, tochtklachten en brandonveiligheid. Eerder gaf de kantonrechter de bewoners ongelijk, maar het gerechtshof heeft in hoger beroep een andere keuze gemaakt.
  Een groep bewoners eiste van Bo-Ex een huurvermindering van 80% vanwege verminderd huurgenot. De rechter gaf de bewoners inhoudelijk grotendeels gelijk, maar matigde de schadevergoeding. “Het hof zal oordelen dat sprake is, dan wel is geweest van een gebrek aan het gehuurde vanwege een onvoldoende ventilatiemogelijkheid en vanwege brandonveiligheid, waardoor de huurders een verminderd huurgenot hebben gehad”, staat er in het vonnis. “In verband daarmee zal de huurprijs voor een beperkte periode evenredig (met 40%) worden verminderd.” Dat geldt voor een periode van maximaal twee jaar.
  Tochtflat Hanoidreef Utrecht aangepakt na klachten van bewoners en politiek
  LEES OOK
  Tochtflat Hanoidreef Utrecht aangepakt na klachten van bewoners en politiek
  Advocaat Gor Gabrelian, die met een kantoorgenoot namens de bewoners optrad, is blij met de uitspraak. “Het vertrouwen dat de huurders in de rechtspraak hebben gesteld, wordt met deze uitspraak van het gerechtshof beloond”, zegt hij. Eerder verloor de advocaat een kort geding en de zaak bij de kantonrechter. Volgens hem heeft het geloond om door te zetten. “Na drie tegenslagen en een lang gevecht, trekken de huurders aan het langste eind.”
  De flat aan de Hanoïdreef stond lang op de nominatie om gesloopt te worden, maar daar zag Bo-Ex uiteindelijk vanaf. Inmiddels zijn de gebreken aan de appartementen verholpen en is een renovatie gestart.

  Sterke punten
  Rechtzaken aanspannen tegen bewoners.

  Zwakke punten
  dwingen tot hoger beroep.

  Echte aard

  Review over Woningstichting Stadgenoot

  At5

  A)sociale huur: waarom de kloof tussen corporaties en huurders toeneemt
  14 november 2023, 18.30 uur · Door Lotte Rigter
  Er is een toenemende kloof tussen woningcorporaties en sociale huurders. Vooral bij grote renovaties, sloopprojecten of onderhoud kijkt een groep bewoners vaak met wantrouwen richting de corporaties. Zo ook in de wijk Amsteldorp, waar Ymere bijna 400 woningen wil renoveren en meer dan honderd wil slopen. Waar komt dit vandaan en wat kunnen corporaties doen om deze ontwikkeling tegen te gaan?

  Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren. Beheer cookies
  In de wijk Amsteldorp, gelegen net achter het Amstelstation en gekarakteriseerd door de rode daken, is een groepje bewoners druk in de weer met posters en een handtekeningenlijst. Het is actiegroep Amsteldorp Blijft!, die strijdt tegen de voorgenomen sloop en renovatie in de wijk. Woningcorporatie Ymere, die hier bijna vijfhonderd woningen verhuurt, wil 386 woningen grondig renoveren, en 113 woningen aan de randen van de wijk slopen. Op de plek van de gesloopte woningen komen in totaal 213 nieuwbouwwoningen.

  De gesloopte woningen worden vervangen door hogere panden, waardoor er ruimte is voor meer huizen. Van groot maatschappelijk belang, zo stelt Ymere, gezien de grote woningnood in Amsterdam.

  'Een opgesloten wijk'
  Maar voor de bewoners kwam het nieuws als een klap. "Het plan is dus dat tegenover dit lage woninkje een toren komt van minimaal vier verdiepingen. Dan zijn we opgesloten, net als een kasteel. Een wijk die opgesloten is, het is zonde", vertelt Jelle Hieminga, die met de actiegroep langs de deuren gaat om handtekeningen in te zamelen.

  Dat er een wooncrisis is, begrijpt Jelle, maar hij vindt dat er niet te makkelijk moet worden omgegaan met 'het kan niet altijd hetzelfde blijven'. "Er zijn al genoeg plekken waar iets nieuws wordt neergezet. Er verandert al genoeg in Amsterdam. Het kan niet allemaal hetzelfde blijven, maar de zaken die goed zijn, waarom zou je die platgooien?"

  Het rondje is een succes: iedereen die de deur opent zet meteen een handtekening tegen de sloopplannen. "Het idee dat het weggaat, maakt me nerveus", zegt een vrouw die er al tientallen jaren woont. "Er is niks over gezegd of ik terug mag komen als er gesloopt wordt. Ik krijg alleen brieven dat ik eruit kan gaan. Waarom moeten ze hier bouwen? Ga naar het Amsterdamse Bos, daar is genoeg ruimte."

  "Er is veel wantrouwen van sociale huurders richting hun woningcorporatie"

  CARLA HUISMAN - UVA-ONDERZOEKER
  Volgens Carla Huisman, onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam, komt dit gevoel onder huurders van woningcorporaties vaker voor. "Huurders krijgen alleen post van de corporatie als er iets mis is, als er iets moet gebeuren, of een huurverhoging. Dan denk je als huurder meteen 'oh nee, wat is dit?"

  Ze signaleert een toenemende kloof tussen de corporaties en huurders, met wantrouwen als gevolg. Dat sentiment is ook te merken in Amsteldorp. "Ik ben bang dat wij niet terug mogen komen, dat wij helemaal in een andere wijk geplaatst worden", vertelt een man wiens huis als zoekgebied voor sloop staat aangewezen. "Ze houden ons aan het lijntje. We krijgen steeds nieuwe brieven in de buurt over onderzoeken voor sloop en het duurt allemaal al zo lang. Dus er is twijfel."

  Dat Ymere heeft aangegeven dat voor de bewoners wiens huizen mogelijk gesloopt worden een zogenoemde terugkeergarantie is - een woning in het dorp zelf krijgen of met voorrang elders een woning huren - neemt het wantrouwen in de buurt klaarblijkelijk niet weg.

  'Paternalistisch'
  Huisman stelt dat woningcorporaties enigszins paternalistisch kunnen zijn in hun houding naar huurders. "Dus ze denken dat ze het beter weten. Als jij als huurder zegt dat iets niet goed gaat, dat er bijvoorbeeld een lekkage is, dan moeten ze het serieus nemen. En niet zeggen dat je misschien zelf beter moet signaleren."

  Dat is precies de ervaring van Barbara Lin, die al twintig jaar een woning huurt van Stadgenoot in West. Ze laat ons een foto zien van een diepe scheur in de slaapkamermuur van vijf centimeter diep. "Ze wilden hier een stukadoor voor sturen. Daarvan zei ik 'nee, de muur moet kaal want die barst loopt door het baksteen'. Toen is er tegen mij gezegd: 'ja, maar in de ogen van bewoners is het altijd erger dan het écht is."

  De grote scheur in de muur - AT5
  De grote scheur in de muur - AT5
  Voor Barbara werd het woonplezier na het vele achterstallig onderhoud steeds minder. Bij ieder mankement maakte ze keurig een melding, maar er kwamen nauwelijks structurele en duurzame oplossingen, waardoor de problemen alsmaar terugkwamen.

  "Ik heb me niet serieus genomen gevoeld. Je belt met de klantenservice, of chat met een medewerker van de afdeling webcare, en zij doen niets anders dan een telefoon opnemen. Daarmee ligt je probleem niet op de juiste afdeling. Als bewoner ben je afhankelijk van wat ze in de computer invullen wat naar welke afdeling het moet. Als daar iets misgaat, dan ben ik als bewoner de pineut."

  "Als je vijf keer over een lekkage belt en er gebeurt niets, dan denk je op een gegeven moment 'waarom zou ik nog'?"

  BARBARA LIN - HUURDER STADGENOOT
  En dus neemt Barbara een alternatieve route: alle mankementen melden op X. Volgens haar - helaas - de meest efficiënte manier om in contact te komen met Stadgenoot. "Ik trek m'n mond wel open, maar mijn buren hebben het opgegeven en dat snap ik. Als je vijf keer over een lekkage belt en er gebeurt niks, dan denk je op een gegeven moment 'waarom zou ik nog'? Dan leg je die handdoek zelf weer neer en blijf je dweilen."

  Enkele weken terug keerde het tij toen Barbara aanwezig bij een bijeenkomst in De Balie over sociale huur. Daar kwam ze in direct contact met de corporaties en deed haar verhaal. Niet lang daarna werd ze persoonlijk uitgenodigd op het kantoor van Stadgenoot voor een gesprek. Het eindresultaat is dat ze nu het hele pand gaan onderzoeken.

  Reactie van Stadgenoot:

  "Mevrouw Lin heeft de problemen op veel manieren onder onze aandacht gebracht. Dat het al zo lang duurt, trekken we ons zeker aan. Dat hebben we niet goed gedaan. In eerste instantie kregen we verschillende, individuele reparatieverzoeken binnen. Vaak lijkt er dan sprake van ‘even iets fiksen’, maar zit daar een veel groter probleem met de woning, of zelfs een heel woonblok achter. Dat kun je niet altijd meteen zien, helaas. Door vele meldingen achter elkaar ontstond uiteindelijk een duidelijk beeld dat er problemen bij drie woongebouwen in de straat spelen. Er was helaas niet één aanspreekpunt voor de wijk. Dat is er nu wel.

  Dat er nu een nulmeting gedaan wordt is een hele geruststelling voor Barbara. "Hierdoor heb ik ook meer inzicht in hoe de processen bij hen lopen en waarom een lekkage niet zo snel gemaakt kan worden."

  Maar voor de meeste huurders met problemen komt een uitnodiging op kantoor niet zo snel. Zij kunnen wel contact opnemen met Stichting !WOON, die huurders in de stad helpt met conflicten of huurvragen. In de eerste helft van 2023 kwamen er ruim 21 duizend contacten binnen over specifiek woningcorporaties, voornamelijk over achterstallig onderhoud en energiekosten.

  De stichting laat weten zelf ook moeite te hebben met het bereiken van woningcorporaties, mede door de lange wachttijden bij het klantcontactcentrum. Volgens onderzoeker Huisman doet dat de onderlinge relatie geen goed. "Een huurder is geen klant. Iets met een keuzemenu is zo bedrijfsmatig."


  Dan weer terug naar Amsteldorp, waar het al drie jaar geleden is sinds de bewoners een eerste brief kregen over de sloop- en renovatieplannen. Omdat de bewoners en de bewonerscommissie toentertijd niet om advies was gevraagd, werd Ymere teruggefloten. Nu zegt de corporatie in nauw overleg te zijn met de commissie over de plannen en heeft ze meermaals uitstel gegeven om met een nieuw advies te komen.

  "Sindsdien laten ze ons eigenlijk in onrust achter", vindt Jelle van de actiegroep. "Ze moesten terugkrabbelen, het opnieuw onderzoeken. Maar sindsdien blijven ze maar praten over een zoekgebied en wij weten niet waar we aan toe zijn. Wij wonen ook in woningen die gewoon werk en onderhoud nodig hebben, maar we hebben geen idee wanneer dat nou gaat gebeuren. Dat wordt ondergesneeuwd door de sloopplannen."

  "Corporaties moeten huurders zien als een serieuze gesprekspartner"

  CARLA HUISMAN - ONDERZOEKER UVA
  Die onzekerheid kan volgens Huisman bedreigend overkomen. "Ze kunnen in Amsterdam ook niet zomaar ergens anders gaan wonen met deze wooncrisis. Dus als de verhuurder je dan niet serieus neemt of niet goed luistert, dat zorgt ervoor dat mensen niet kunnen slapen."

  Maar, zo stelt Huisman, er gaat ook veel goed. Zo zijn de corporaties de laatste jaren bezig met een transformatie: bewoners worden meer betrokken en er wordt meer onderhoud uitgevoerd. Zo laat Stadgenoot weten de komende vijf jaar meer dan 300 miljoen euro te investeren in onderhoudsprojecten.

  "Je moet huurders niet alleen beter meenemen in de plannen, maar ze zijn ook gewoon een serieuze gesprekspartner. Die mensen wonen daar al lang, ze hebben echt wel inzicht in die woningen en wat er nodig is", aldus Huisman.

  Blijven strijden
  Namens de Amsteldorpers wil Jelle de corporaties nog meegeven om vooral goed te luisteren. "En eerlijk en transparant zijn. Realiseren dat de houding die ze nu hebben hier heel veel onrust veroorzaakt. Hierdoor kunnen mensen niet renoveren of moderniseren. Ze laten het dorpje op deze manier verloederen, en het zou wat zijn als dat uiteindelijk de reden is dat zeggen: 'we kunnen het maar beter platgooien'."

  Ymere laat weten rechtstreeks met de bewonerscommissie te willen overleggen en niet met de media.

  Sterke punten
  Het is gewoon heel slecht bij stadgenoot zitten

  Zwakke punten
  Het lijkt dit jaar nog slechter geworden te zijn.

  Lange arm Woonin

  Review over Woonin

  Wij willen inspreken in de raadsvergadering van de Gemeente Nieuwegein over de schimmelwoningen van Mitros Woonin. Griffier negeert ons. Wel kwam opeens de huismeester langs om te praten. Zou dat nou toeval zijn.....

  Sterke punten
  Schimmelflats

  Zwakke punten
  en niets doen aan onderhoud

  … geen vertrouwen

  Review over Woonpunt

  Woonpunt let op mensen dat ze “dagbesteding” hebben. Ik en mijn partner werken gewoon netjes 5 dagen in de week en onze bovenburen werken niet hebben achterstallige betalingen & zijn altijd thuis en creëeren alleen maar stress en overlast. Meerdere keren contact met woonpunt gehad er over en ze zouden “actie” ondernemen…. Tot op heden niks.

  Zwakke punten
  Kunnen niet omgaan met klachten.

  Grensoverschrijdend gedrag

  Review over Woningstichting Stadgenoot

  Zie at5 punt nl


  'Bizarre voorstellen' voor huurverhoging: Stichting !Woon doet boekje open
  3 april 2023, 20.06 uur · Aangepast 3 april 2023, 22.25 uur · Door Stella Vrijmoed

  Huurverhogingen van 650 euro, sloten verwisselen of onwettige huuropzeggingen: Stichting !Woon publiceerde maandag de meest voorkomende problemen en raarste capriolen van Amsterdamse verhuurders in De staat van de huurder 2022.

  Puntsgewijs somt de stichting, die opkomt voor de rechten van huurders, op wat er het afgelopen kalenderjaar voor problemen gemeld werden. Zij kregen bijvoorbeeld veel klachten en vragen van jongeren en starters over extra 'servicekosten' die ze moeten betalen bovenop hun huurprijs. Die kosten blijken vaak onterecht en het is bovendien niet duidelijk waar het geld uiteindelijk precies aan is besteed.
  Het aanvechten van deze afrekeningen leidt tot 'jarenlange discussies en kluwens van procedures die vervelend zijn voor huurders en verhuurders, maar die ook de Huurcommissie en rechtbank zwaar belasten.' Volgens de stichting staat het probleem nu op de kaart bij het ministerie.
  Bizarre voorstellen
  Daarnaast deed een aantal particuliere verhuurders volgens Stichting !Woon 'bizarre voorstellen' voor de huurverhoging per 1 juli, met hoge percentages of bedragen. Zo verhoogt Rappange 'op basis van indexering' de huur met 9,7 procent, terwijl zij de rest van het jaar op geen enkele brief over achterstallig onderhoud of dubbelglas reageerden. En Makelaar Hoen staat toe dat er bij vergunning voor kamerverhuur een extra bewoner mag blijven wonen, op voorwaarde van 650 euro extra huur per maand.
  Verder weten veel corporaties (Stadgenoot, Ymere, Eigen Haard, de Alliantie, Rochdale) niet wat ze moeten doen als een huurder de huurverhoging niet accepteert; zij moeten dan namelijk eerst naar de Huurcommissie stappen. Vooral Stadgenoot en Ymere 'maken het bont', zegt de stichting. Zij blijven toch automatische incassoverzoeken (per sms of WhatsApp) sturen, ondanks dat huurders al contact met de corporatie hebben opgenomen, wat leidt tot veel onrust bij bewoners.
  Schimmel
  Ookwordt er zowel door particuliere verhuurders als woningcorporaties vaak niet goed gereageerd op meldingen over vocht en schimmel, of op verzoeken voor dubbelglas. Vooral corporaties zeggen over dit laatste dat dit niet in hun 'meerjarenplan' past. En dat terwijl er volgens de stichting 100.000 woningen in Amsterdam nog steeds enkelglas hebben, iets wat zij anno 2023 moeilijk uit te leggen vinden. Particuliere verhuurders handelen wel vaak naar dit verzoek.
  Ook komen tijdelijke huurovereenkomsten nog steeds vaak voor, waardoor huurders continu in onzekerheid zitten. Verhuurder Van Hooijdonk zou regelmatig 'de randjes van de wetgeving' opzoeken door contracten van 25 maanden (precies een maand langer dan twee jaar) aan te bieden. Hierdoor kan de huurder de huurprijs alleen in de eerste zes maanden van het contract toetsen, in plaats van tot een half jaar na afloop.
  Andere voorbeelden die Stichting !Woon noemt van slecht verhuurgedrag: de borg niet of deels terugbetalen (vooral bij internationale huurders, al gauw honderd gevallen per jaar), huuropzeggingen zonder wettelijke basis, verwarming of andere essentiële voorzieningen afsluiten, agressief en intimiderend gedrag naar huurders of sloten verwisselen of onbruikbaar maken

  Sterke punten
  Dit mag niet

  Zwakke punten
  stadgenoot en toch doen jullie het

  Wildemanbuurt huurverhoging

  Review over Woningstichting Stadgenoot

  Schimmels en toch huurverhoging
  Bewoners van de Wildemanbuurt, waar in een deel van de huizen schimmelproblemen zijn, moeten binnenkort meer huur betalen. Dat heeft de woningcorporatie Stadgenoot in een brief aan hen laten weten. Bewoners zijn ziedend.

  In meerdere reportages van AT5/NH Amsterdam is te zien hoe meerdere huizen in de buurt onder de schimmel zitten. Gezien de staat van de woningen is het hardnekkig die problemen als bewoner tegen te gaan, constateerde een schimmelexpert van de GGD eerder deze maand.
  De bewoners eisen nu een bevriezing van de huur. Totdat er een besluit is genomen over de aanpak van de problemen, willen ze niet meer betalen dan ze nu doen. De actiegroep Wildemanbuurt laat weten komende donderdag met met Stadgenoot in gesprek te gaan.
  Niet te begrijpen
  Denk-fractievoorzitter Sheher Khan noemt de aanstaande huurverhoging 'ongepast.' "Met deze ernstige woonsituatie in het achterhoofd is het niet te begrijpen dat de woningcorporatie een huurverhoging doorvoert", laat hij via schriftelijke vragen aan het college weten. "Het college moet zich maximaal inspannen om de huurverhoging te voorkomen."
  Stadgenoot-woordvoerder Irene Kraal laat in een reactie aan AT5/NH Amsterdam weten dat het pas tijdens gesprek met de bewoners inhoudelijk op de huurverhoging in zal gaan. "Stadgenoot hecht aan een zorgvuldige dialoog met de bewoners in de Wildemanbuurt. In het gesprek dat aankomende week met de actiegroep plaatsvindt, gaan we naast andere onderwerpen, ook met de bewoners in gesprek over de huurverhoging."

  Sterke punten
  onmenselijke corporatie

  Zwakke punten
  huurverhoging maar niks doen tegen schimmel

  Zorgplicht stadgenoot

  Review over Woningstichting Stadgenoot

  Lees op AT5 hoe stadgenoot echt over haar huurders denkt

  zorgplicht stadgenoot  Man ligt vermoedelijk drie jaar dood in woning in Zuidoost, buurt reageert geschokt
  10 februari 2022, 13.44 uur · Aangepast 11 februari 2022, 06.20 uur · Door AT5/NH Amsterdam
  Een man heeft enkele jaren dood in een woning in Zuidoost gelegen. Hij werd deze week gevonden en is gisteren uit het huis aan het Nieuwlandhof gehaald. Omwonenden zeggen de man al drie jaar te missen en hebben naar eigen zeggen diverse malen de politie en de woningbouwvereniging gewaarschuwd.
  "De politie heeft wel een paar keer naar binnen gekeken, maar ze zagen gewoon niks", zegt een bewoner van de straat over de meldingen die de buurt deed. "En drie jaar lang heeft niemand gereageerd." Hij vraagt zich af hoe de man jarenlang bij de woningcorporatie en belastingdienst uit zicht heeft kunnen blijven. "Ik vind dit zo raar. Dat dit kan gebeuren."
  De politie bevestigt dat er iemand deze week dood in de woning is aangetroffen, en gaat er ook vanuit dat die persoon enkele jaren daar gelegen heeft. Over de precieze omstandigheden kon een woordvoerder nog niet veel zeggen, maar de politie gaat in ieder geval niet uit van een misdrijf.

  Een buurvrouw sprak de man in het verleden regelmatig. "Wij waren de enigen in het hele huis die contact met hem hadden. Want hij kon geen Nederlands. Wij praatten dan Engels met hem. Hij kwam altijd met brieven die hij kreeg van allerlei stichtingen en bedrijven, die vertaalden we dan in het Engels voor hem."
  "Was er maar eens iemand geweest die toch eens de deur open had gedaan"
  BUURVROUW OVERLEDEN MAN
  "De eenzaamheid. Dat vind ik het allerergste", zegt ze. "Hoe iemand zo eenzaam kan zijn hier. Was er maar eens iemand geweest die toch eens de deur open had gedaan om te kijken, gaat het eigenlijk wel goed met hem?"
  Reactie woningcorporatie Stadgenoot:
  "Halverwege vorig jaar is dit adres bij ons onder de aandacht gebracht door de buurtregisseur. We hebben de melding toen in behandeling genomen, en doen er altijd alles aan om met huurders in contact te komen. In dit geval hebben we meerdere vruchteloze huisbezoeken ondernomen en nooit aanwijzingen gezien dat er iets ernstigs aan de hand kon zijn. Gisteren stond de ontruiming van de woning gepland, waarbij er helaas iemand dood in de woning is aangetroffen. De politie heeft de zaak nu in behandeling. Wij weten niet hoe deze persoon is overleden, maar als het zo zou zijn dat deze persoon in eenzaamheid is gestorven, dan vinden wij dit zeer triest."

  Sterke punten
  google ff

  Zwakke punten
  niet doen waar je voor opgericht werd

  Bigbrother Ymere

  Review over Ymere

  Als je bij deze lieden wil huren moet je een kopie inleveren van je UWV verzekeringsbewijs. Dat is een ellenlang formulier waar alle banen, contracten, inkomens, ziekteperiodes en je bsn nummer op staan. Dit mag wettelijk gezien helemaal niet maar wie durft te klagen dat Ymere op deze manier inwoners uit selecteert met een vlekje?

  Sterke punten
  Profileren huurders

  Zwakke punten
  denken dat misbruik eeuwig kan duren

  Intimideren klagers

  Review over Woonin

  Ik heb geklaagd over asbest in flat aan Nijpelsplantsoen Nieuwegein. Woonin heeft mij aangemeld bij maatschappelijk werk want zou tussen mijn oren zitten. Gemeente Nieuwegein zit in broekzak Mitros alias Woonin. Woonin vertelt huurders niet over deze luizenstreken.

  Sterke punten
  Huurder met aanwijsbaar correcte klacht zwart maken.

  Zwakke punten
  Er over liegen en denken dat je er niet achter komt.

  Gehackt

  Review over Woningstichting Stadgenoot

  En wat je dan zoal nog meer vindt over stadgenoot ....

  Ook wachtwoorden buitgemaakt bij hack Stadgenoot
  Bij een hack van een website van woningcorporatie Stadgenoot zijn ook wachtwoorden buitgemaakt. Eerder stelde Stadgenoot nog dat dit niet het geval was.

  Anna Herter8 maart 2021, 16:34
  De website met het woningaanbod van Stadgenoot werd eind februari gehackt. Beeld Hollandse Hoogte / Peter Hilz
  De website met het woningaanbod van Stadgenoot werd eind februari gehackt.BEELD HOLLANDSE HOOGTE / PETER HILZ
  ‘Uit nader onderzoek is helaas gebleken dat er onder de gehackte informatie ook wachtwoorden blijken te zijn,’ schrijft Stadgenoot maandag in een mail aan de gedupeerden die in handen is van Het Parool. Het gaat volgens de woningcorporatie om zo’n 30.000 mensen waarvan gegevens zijn buitgemaakt.

  Blijf op de hoogte
  Krijg een melding bij belangrijk nieuws van Het Parool.

  De aanbodwebsite van Stadgenoot werd eind februari gehackt. Op deze pagina worden Amsterdamse woningen en parkeerplaatsen aangeboden. Geïnteresseerden kunnen daar hun gegevens achterlaten, zodat contact kan worden opgenomen.

  De hackers wisten namen en adressen te bemachtigen, bleek destijds. In sommige gevallen werden ook kentekens en indicaties van jaarinkomens buitgemaakt. Een woordvoerder zei toen dat het niet om wachtwoorden ging. Dit blijkt nu dus toch wel het geval. Volgens Stadgenoot is het datalek inmiddels gedicht.

  Reset
  In de mail staat dat alle wachtwoorden ‘stevig versleuteld’ zijn, maar dat desondanks de wachtwoorden van alle gebruikers zijn gereset. Ook heeft de corporatie melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens met deze nieuwe informatie.

  Stadgenoot roept gebruikers op extra waakzaam te zijn voor nepbrieven, phishingmails of telefoontjes van oplichters. De gegevens zijn ‘mogelijk in verkeerde handen terechtgekomen’, aldus de woningcorporatie. Wie er achter de hack zit is nog altijd onbekend en volgens Stadgenoot ook ‘niet te achterhalen’.

  Afvalverbranding oostenburg

  Review over Woningstichting Stadgenoot

  Leuke appartementje gevonden voor dochter dachten we. Maar wat is toch die vreemde lucht? En waarom hangt er hier altijd mist? Ramen konden zogenaamd niet open op kijkmiddag. Ook mochten we niet vrij rondlopen. We mochten alleen op 3 hoog kijken en moesten naar binnen door de tuin want lift zou stuk zijn,\\r\\n\\r\\nNu begrijpen we waarom..... recht tegenover kavel 6 op Oostenburgereiland ligt het vuilverbrandingsbedrijf in de Blotkstraat. Dankjewel Stadgenoot.

  Sterke punten
  Lying by omission.

  Zwakke punten
  Niet reageren op klachten.

  Wil je snel dood moet je hier

  Review over Rijnhart Wonen

  Een asociale nalatige woningbouw vereniging. Die niets voor huurders doen.
  Zeer onveilig

  Sterke punten
  De telefoon niet opnemen

  Zwakke punten
  Niet nakomen van huurdersbelang

  Weer de Heer Trooster in beeld

  Review over Woningstichting Samenwerking Vlaardingen

  Wat een verhaal over de heer Trooster ja die doet niet veel zo zijn de wijken naar zijn grootje gegaan in al die jaren de zogenaamde kwetsbare mensen die gaan voor en inderdaad je bent zogenaamd de enige die last heb komen niet in portieken je ziet ze heel soms in een auto tja je moet in de wijken lopen wij hebben lampen op de galerij zo oud vergeeld komt bijna geen licht door dan maar zelf aanschaffen en een camera nee deze heer Trooster kent zijn vak niet actie maar dat durf hij vast niet nee deze lastposten moeten niet in huizen wonen men heeft veel last van deze mensen zou hij of de gemeente deze mensen als buren willen hebben ze het over veiligheid haha met een spuitbus deo loop ik naar beneden wat een woongenot maar niet heus

  Sterke punten
  niet

  Zwakke punten
  kunnen niet luisteren dus makkelijk doen noppes

  Schandalig

  Review over Woningcorporatie WoonInvest

  Een van de slechtste woningbouw verenigingen ooit meegemaakt,zijn er wel als de kippen bij om de huur maximaal te verhogen ,pas nog de Woonbond en de overkoepelende organisatie zuid Holland ingeschakeld ,en ja hoor na 2 jaar werd er eindelijk iets aan mijn dak gedaan ,2 jaar lang lekkages gehad ,en elke keer smoesjes verzinnen ,dramatische woningbouw vereniging

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Alles wat te maken heeft met wonen

  Achter stallig onderhoud

  Review over ZOwonen

  In ons Senioren Complex was in de kelder de rioolbuis stuk dat veroorzaakte de nodige rotzooi in 3 kelders ( stront en wc papier) We hebben verschillende keren gebeld maar verder als de telefoniste kwamen we niet Er heeft zich niemand van Zo Wonen de moeite gedaan om te komen kijken.Het is reeds jaren bekend dat de riolering in gebreke is in het complex. En daar bij moeten we de schade verhalen op onze eigen verzekering

  Sterke punten
  De mensen met de stront laten zitten

  Zwakke punten
  Dat ze bedrijven in huren die slecht werk leveren

  Hoe wanhopig je ook bent...

  Review over Portaal

  Na een jaar van Portaal te hebben gehuurd kan ik helaas melden dat dit één van de slechtste bedrijven is waar ik ooit mee te maken heb gehad. De bedrijfscultuur lijkt verrot. Huurders worden niet als klanten benaderd, maar als opponent. Er wordt geschermd met argumenten waarom elk gebrek, elk achterstallig onderhoud niet onder het beheer van Portaal zou vallen. Wanneer uiteindelijk wordt toegegeven, wordt vanuit Portaal geen actie ondernomen. Contact opnemen is onmogelijk. Eerder contact is niet gelogd. Mensen zijn op de hoogte van een dossier, terugbel verzoeken vinden plaats vanuit een anoniem nummer, vervolgens opnieuw contact opnemen onmogelijk.

  Mocht je een woning zien van Portaal, onderzoek zorgvuldig al je andere opties. Dit moet als laatste redmiddel worden gezien in wanhopige situaties.

  Sterke punten
  Helaas was de prijs van de woning aantrekkelijk

  Zwakke punten
  Helaas alles wat boven al genoemd is. Sterke punten zijn er eigenlijk niet. De lage huurprijs van middensegment lijkt een valkuil voor alles wat je daarna mee te maken krijgt.