Reviews over Woningcorporaties


  onmogelijk

  Review over Plavei

  NEGATIEF !

  het zijn idioten daar die bij hun werken en ze doen niets voor de arme huurders slechte woningen totaal geen kwaliteit!!!!!

  bewoners niet geïnformeerd

  Review over Portaal

  Ik woon hier nu 14 jaar. Om de zoveel tijd is er weer een renovatie van ons blok of omliggende blokken. Keer op keer worden bewoners niet geïnformeerd over werkzaamheden. Staat er opeens een zeecontainer voor de ramen op de stoep. Acht maanden lang. Geen daglicht, overlast van de herrie. Terwijl het niet eens voor renovatie van ons blok was. Op dit moment zijn er al 8 maanden lang dakdekkers bezig, die hun spullen op mijn stukje dak hebben voor het hele blok. Dat gaat gepaard met veel herrie, geschreeuw, muziek, gebonk en takelwagens voor de deur. Al acht maanden lang. En we zijn er nooit over geïnformeerd dat dit ging gebeuren. En als ze mijn bloembakken kapot rijden, weet ik geeneens waar ik moet klagen, want ik heb nooit een brief gehad en op de busjes staat niets. Dat is toch gek? En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar voor nu stop ik hier. Portaal moet veel beter communiceren met haar bewoners en niet alle bedrijven de loodsen en containers steeds op dezelfde plek, namelijk bij ons voor de ramen, laten zetten. En in hun contracten laten opnemen dat er geen radio's aan mogen staan. Want het ene bedrijf na het andere komt, dus ik woon hier al 14 jaar in de herrie.

  Zeer slechte service

  Review over Casade

  Zeer slechte communicatie en service. Afspraken voor te worden terug gebeld worden niet nagekomen. Deurdranger van de toegangsdeur van het appartementen complex is al 4,5 weken defect. Nieuwe deurdranger staat in bestelling. Voorstel om de deurdranger te verwisselen met een van de deurdrangers toegangsdeur berging daar wordt niet naar geluisterd. Men kiest er voor om zeer slecht ter benen bewoners 4 verdiepingen naar beneden te sturen om de deur te openen.
  Zeer slechte service

  Zwakke punten
  Communicatie

  Zo zo slecht

  Review over ZOwonen

  Medewerker weet niet waar die het over heeft ken weinig of niks uitleggen heb je niks aan als huurder öok sluiten ze kandidaten zomaar zonder reden uit.
  .

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Geen verstand van huren.

  Corrupte bende

  Review over Havensteder

  De een krijgt alles voor elkaar en wordt met alles tegemoet gekomen.
  Ben al 3 maanden bezig om fatsoenlijk geholpen te worden.
  Het is een grote ondeskundige bende met vriendjespolitiek.

  Sterke punten
  Niet 1 sterke punt

  Zwakke punten
  Alles

  Slechte woningbouw

  Review over De Sleutels

  Eigenlijk nooit in een keer goed geholpen. Woningbouw heeft balkons opgeknapt. Dit deden ze ondanks dat het schildersbedrijf aangaf dat dit niet handig was in de winter. Coating wilde niet drogen en na minimaal 6 weken een stellage als uitzicht en meerdere herstelpogingen gaven ze het vlak voor kerst op. Mijn balkon in een ravage achterlatend, met water dat bij regen in een kuil blijft staan en zonder een briefje dat het nog hersteld zou worden. Met dit verhaal gebeld naar de Sleutels. Die verwees me door naar de aannemer. De aannemer weer naar de Sleutels. En de Sleutels weer naar de aannemer. De aannemer zou terug komen als het beter weer zou worden. Het is inmiddels half mei en ik weet nog steeds niets. De woningbouw doet niets en is in geen enkel opzicht pro-actief of maar enigszins inlevend. Probleem 2. Huur opgezegd voor hoogbejaarde ouders die naar aanleunwoning zijn verhuisd. De Sleutels neemt zeer laat contact op, zodat het bijna onmogelijk is om spullen ter overname nog fatsoenlijk binnen de huurperiode aan te bieden. Informatie over de opzegging zou verzonden worden via de e-mail. Verhuurconsulent had e-mailadres niet goed genoteerd. Echter ook nadat ik het nogmaals aan haar had doorgegeven kwam deze informatie niet en ook het eindinspectierapport met de meterstanden heb ik niet ontvangen. Als je de klantenservice van de Sleutels belt word je verwezen naar de verhuurconsulent. Die werkt blijkbaar nooit als ik bel. Zal wel toeval zijn. Waarom heb je eigenlijk een klantenservice als deze je niet kan helpen. Lijkt mij geen fijne baan als je serviceverlening bestaat uit het probleem doorschuiven naar een ander. Ook slecht geregeld dat informatie blijkbaar voor de klantenservicemedewerker niet beschikbaar is in het systeem. Tenslotte vind ik het zeker ook niet klantvriendelijk dat je niet binnen wordt gelaten op het kantoor als je de sleutels komt inleveren. Via een intercom word je gemeld dat je de sleutels wel in de brievenbus kunt gooien. Sta je daar voor de deur zonder dat je die sleutels hebt voorzien van het juiste adres. Je wist immers niet dat je niet door een medewerker persoonlijk te woord wordt gestaan. Daar heb je dan meer dan 33 jaar voor gehuurd. Waardeloos. In hun eigen uitingen staat altijd dat de huurders zeer tevreden zijn over de dienstverlening. Op het internet zie ik andere geluiden. Nou weet ik ook wel dat alleen ontevreden huurders dit op internet ventileren, maar het zou De Sleutels sieren als ze de klachten van huurders meer serieus zouden nemen. Wellicht ook een cursusje klantbenadering voor de mensen achter de telefoon. Die klinken zonder uitzondering uitgeblust, hautain en alsof ze er geen zin in hebben. Jammer voor een organisatie die dienstverlening zou moeten verlenen in de sociale huursector. Sociaal? Mwah.

  Sterke punten
  Eerlijk gezegd kan ik ze niet opnoemen.

  Zwakke punten
  Probleem niet aanpakken, maar doorschuiven. Van het kastje naar de muur worden gezonden. Laat of niet reageren. Ongeïnteresseerde medewerkers aan de telefoon.

  Nalatigheid

  Review over Rijnhart Wonen

  Meerdere lekkages, alleen jaar in jaar uit even laten "plakken" in plaats van het probleem aan te pakken, nu een zwembad in de gang, plafond naar de getver, en water wat via de lamp naar beneden komt.

  Te beroerd om hun knip open te trekken maar wel huurverhogingen.

  Kansloze organisatie.

  Sterke punten
  Met de vingers naar een ander wijzen.

  Zwakke punten
  Teveel om op te noemen.

  Bijzonder drastisch erg

  Review over Area Wonen

  Discriminatie = 10
  Kwaliteit = 1
  Afspraken na komen = 0 gewoon niet
  Probleem oplossend = 0 willen zij niet kijken alles is 1 euro teveel
  Vriendelijkheid = 1,5
  Buurt problemen oplossen = moet nog worden uitgevonden
  Zich gelijkwaardig voelen naar de bewoners = 1 medewerkers van Area voelen zich beduidend meer.

  Sterke punten
  Geen / volgens de boeken, geen empathie naar de bewoners en vooral niet betrokken. Hun denken van wel .... maar dat is toch echt niet zo.

  Zwakke punten
  Bijzonder, met de nadruk op bijzonder slecht.

  waardeloos

  Review over Plavei

  Heb alleen maar slechte opmerkingen over plavei, ze doen helemaal niets voor hun huurders.
  Woningen zijn te duur voor ons.
  Slechte mensen en service.
  Lange wachttijden op woning van plavei, sommige mensen moeten 15 jaar wachten.

  Sterke punten
  grap zeker ?

  Zwakke punten
  gewoon plavei.

  Word met het jaar slechter

  Review over Provides

  Van IJWBV naar Provides was al5 stappen terug, nu fusie met Woerden naar Cazas wonen zal het niet gaan verbeteren.
  Doen alsof ze zich voor de huurders inzetten maar doen tegenovergestelde. Overlastgevende huurders worden niet aangesproken en als je klaagt krijg je al snel het label zeikert opgeplakt. Wijkbeheerders die heel interessant doen maar geen enkel probleem adequaat aanpakken. Alleen het hoogst noodzakelijke onderhoud word uitgevoerd.
  De focus ligt volledig op het renoveren van de wijk IJsselveld en de rest van het woningbestand zoekt het maar uit

  Sterke punten
  Veel beloven maar weinig doen

  Zwakke punten
  Communicatie, geen transparantie. Afwimpelen van klachten, geen eenduidig beleid, overlastgevende huurder (sociale gevallen) worden beschermd. Verpaupering word niet actief tegengegaan r

  nvt

  Review over Plavei

  Ik wil het volgende zeggen over Plavei wooncorporatie en huisvesting. Ik heb helemaal geen goede woorden over hen, ze zijn allemaal erg onbeleefd de mensen die daar werken en ze zijn niet professioneel in hun werk ze behandelen mensen als afval, zijn erg onaangenaam als je met hun praat en ze bieden echt slechte huisvesting aan mensen veel slechte woningen met slechte isolatie gehorige woningen met slechte onderhoud de huurders worden in de stress gelaten en men krijgt geen hulp van hen, alsjeblieft mensen en toekomstige huurders kijk uit voor hen, huur niets bij Plavei en Ik heb er ook spijt van.

  Sterke punten
  nvt

  Zwakke punten
  nvt

  Je zou maar overlijden

  Review over Havensteder

  Medewerkers staan je niet eens normaal te woord bij overlijden. Gewoon de haak erop.

  Snelle actie

  Review over Parteon

  Ook maar eens een positieve review: vrijdagmiddag een reparatieverzoek aangevraagd, maandagochtend een SMS ontvangen met datum en tijd waarop de reparatie plaats zou vinden en woensdag was het hele probleem opgelost door de T.D. van Parteon. (speciale vermelding voor Ed en Dani;)
  Goed werk en bedankt!

  Sterke punten
  Vriendelijke benadering a.d. telefoon en snelle behandeling van reparatieverzoek..

  Slechte woningbouw

  Review over Actium

  Actium doet niks tegen overlast van buren ik heb zoveel meldingen gemaakt met bewijs maar toch wordt ik weer genegeerd ze doen helemaal niks!

  Sterke punten
  Niks

  Zwakke punten
  Negeren van klachten

  Ellendig wonen

  Review over Woonstichting De Key

  Geven tegenstrijdige informatie over verschillende zaken. Het staat anders op de website dan dat de telefonistes geven aan info. Geen idee wie me nou de juiste informatie kan verstrekken. Helaas word je slecht op de hoogte gehouden over werkzaamheden in omliggende panden. Dit betekent dat je jezelf niet kunt horen denken en je je huis een paar weken kunt gaan ontvluchten gezien het zo gehorig is in deze panden.
  Er is een nieuw "ventilatie systeem" geplaatst. Roosters in de deuren en bij de ramen. Die gaan niet helemaal dicht, dus m'n energierekening is lekker omhoog gegaan.
  Ik heb een rioleringsprobleem gehad (bijna de hele straat heeft hier last van) Het duurde 6 maanden voordat hier eindelijk iets aan gedaan werd. Weken in de stank geleefd.
  Verder heeft de hele straat een muizen en ratten probleem. Ik word ''s nachts wakker van de ruziënde muizen in het plafond. Mocht ik ooit gezondheidsproblemen krijgen, zijn jullie de eersten die ik noem.
  Helaas zijn de bovengenoemde incidenten nog maar het tipje van de ijsberg.
  Nee ik ben niet enthousiast over de Key. Het gaat maar om één ding en dat is geld. Welzijn van bewoners zal ze een rotzorg zijn.
  Zodra het kan ben ik hier weg.

  Slecht

  Review over Area Wonen

  Slechtste ervaring ooit nooit huren bij area
  Als ik 0 sterren kon geven had ik dat gedaan

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Alles laat duurt te lang oude douches oude keukens slechte service

  Ontslaan medewerkers Portaal

  Review over Portaal

  Ontslaan de hele hap van Portaal Leiden.
  Niets werkt alles is langdurig kapot en wordt niet of slechts halfbakken vervangen/gerepareerd. Brandweer moet mensen meerdere keren uit de lift ontzetten, het water loopt via de meterkasten door naar de onderburen (senioren flat 8 hoog) sleutelkastje deurknoppen en toegangsdeuren constant kapot. Al 2 jaar verwarmingslekkage en natte vloer in de woning en er wordt niets gedaan. Komen afspraken niet na en verschijnen niet op hun afspraken! En dan durven ze ook je huur te verhogen als ze een likje verf hier en daar gaan aanbrengen. Ze moeten de hele boel renoveren ipv een likje verf te geven. Het is schandalig en levensgevaarlijk hier. Vandaag of morgen wordt hier iemand geëlektrocuteerd! Bereikbaar zijn ze nooit, alleen een telefoniste als je geluk hebt en die zegt alleen ik geef het door…. Naar aan wie ze zijn er niet. Zeker illegaal aan het feesten in een van hun bouwvallen 😖

  GA NOOIT MET PORTAAL IN ZEE,
  TENZIJ JE JE GELD WIL UITGEVEN AAN NIETS???

  Sterke punten
  Niets

  Zwakke punten
  Alles zie bericht!

  SPIJT

  Review over Plavei

  Mijn aanbeveling krijgen ze nooit, lieve mensen HUUR NIETS BIJ PLAVEI !
  U krijgt er spijt van dat kan ik zeggen.

  plavei = waardeloos.

  Verder zoeken, zo snel mogelijk bij hun weggaan.

  Sterke punten
  mogen ze dromen.

  Zwakke punten
  vraag aan de huurders.

  Plavei is Slecht

  Review over Plavei

  Ik heb slechte ervaringen met Plavei, ze zijn heel brutaal en ze willen nooi helpen en sturen altijd nepfacturen naar mij toe, een slechte wooncorporatie!

  Sterke punten
  Mensen oplichten.

  Oplichters van het eerste uur

  Review over Eigen Haard

  Waardeloze partij beloven veel te doen maar er gebeurd niets stuur ze maar naar Rusland kunnen ze afgeschoten worden

  Sterke punten

  liegen en niets nakomen

  Zwakke punten
  iets herstellen of onderhoud uitvoeren

  Telefonisch niet te bereiken.

  Review over Eigen Haard

  Eigen Haard moeilijk telefonisch te bereiken. Ik heb maar een eenvoudige vraag.
  Waarom zijn jullie moeilijk te bereiken. Is het zo dat er zoveel klachten binnen zijn gekomen en daardoor jullie geen telefoon willen opnemen? Is de de beoordeling van 1,5 sterren terecht? Ik doe nooit mee met jullie digitale interview omdat jullie in mijn mening die 1,5 sterren beoordeling niet eens verdiend! Als het aan mij ligt krijgen jullie helemaal geen ster. Via WA heb ik ook al geprobeerd contact te maken maar ze hadden geen tijd voor mij want ze hadden het te druk! terwijl ik maar een eenvoudige vraag heb.

  Sterke punten
  Geen!!!

  Zwakke punten
  Alles omdat jullie niet te bereiken zijn. Hebben jullie wat te verbergen? jullie scoren al zo slecht.

  Geen gewenste woning

  Review over Nijestee

  Ik woon in selwerd, al jaren heb ik last van de duiven poep en neijstee besteed daar geen aandacht voor. Ten tweede de portiekdeur is niet beveiligd ik
  Kan gewoon zonder sleutel erin, ten derde door de nieuwe woning tegenover heb ik geen mooie uitzicht meer😞

  Sterke punten
  Niet

  Zwakke punten
  Uitzicht
  Portiek
  Duiven poep
  De woning
  Isolatie

  Huismeester

  Review over Nederwoon

  Vandaag is huismeester geweest voor opdracht badkamer.
  Deze is naar tevredenheid opgelost door huismeester.
  Telefonist kan wel wat vriendelijke zijn aan de telefoon.

  Sterke punten
  Komen afspraken na.
  Huismeester vriendelijk.

  Zwakke punten
  Telefoniste niet erg vriendelijk en kortaf.
  Laat je ook niet goed uitpraten.
  Beetje jammer netjes gezegd.

  Behandeld als een beest

  Review over l'escaut woonservice

  Kan een boek vol schrijven over deze ellendelingen afschuwelijk met een psychische gestoorde buurvrouw en weigeren iets aan de overlast te doen niet ernstig genoeg onee heb in 2 en half jaar nog geen dag woongenot gehad door bedreiging en schelden ben door de stress 22,5 kilo afgevallen heb een depressie en angst en paniek stoornis nu bezig met woning ruil maar ze gaan niet winnen politie liegt en bedriegt heb alles zwart op wit advocaat is er al lang mee bezig nogmaals ze winnen niet de vordering komt nog

  Sterke punten
  Niks noppes nada

  Zwakke punten
  Dat ze een huurder in de shit laten zitten en niks doen tegen de overlast maar Karma is een Bitch en ik Ook

  de oplichters

  Review over Eigen Haard

  herstellen van gebreken is vrijwel onmogelijk nog nooit zo slecht bedrijf mee gemaakt ongeloofelijk slecht beleid op elk niveau , dat dit niet door de overheid wordt aangepakt. Maar we gaan hier zelf voor zorgen dan maar via de rechter.

  Sterke punten
  oplichten

  Zwakke punten
  liegen en bedriegen