Reviews over Woningcorporaties


  Eigen Haard maakt gezin dakloos

  Review over Eigen Haard

  3 weken geleden is onze vrije sector nieuwbouwwoning in Uithoorn van Eigen Haard onbewoonbaar verklaard door een gigantische lekkage, veroorzaakt door een bouwfout, inclusief extreme schimmelvorming.
  Eigen Haard heeft ons als gezin met 2 kleine kindjes (4 en 2 jaar) letterlijk dakloos gemaakt en reageert sindsdien niet meer op telefoontjes of mails �.

  Pas op voor deze malafide verhuurder!

  Wil je ons hele verhaal lezen? Google dan eens op de titel.

  bewonersblad neppe pr stunts

  Review over Wonen Limburg

  bewonersblad gekregen van wonen limburg, maar zitten alleen mooie neppe verhalen erin hoe huurders het zo fijn hebben. maar waarom interviewt wonen limburg niet de ontevreden huurders. Huurders die geen woongenot hebben, schimmel in huis, longproblemen daardoor, asbest, slecht onderhoud, wat je gezondheid verkloot. hoge huren voor een krot. Geluidsoverlast van buren, niet mogen slapen, en je wel een hartaanval bezorgen. wonen aan een oorverdovende drukke weg met uitlaatgassen in je gezicht, geen hulp om dit te verminderen.Schrijf dat in je bewonersblad als je de ballen hebt hoe slecht je bent als woonbedrijf. Schaam je rot wonen limburg! met je neppe PR stunts.

  Sterke punten
  nul

  Zwakke punten
  aasgieren, slapjanus teren van andere ruggen.

  Pest mijn familie

  Review over Rijnhart Wonen

  Rijnhart Wonen was vroeger beter. Helaas net als iemand zoals Brian van Rijnhart Wonen die daar werkt is erg onbeleefd, arrogant en hangt de telefoon op terwijl je praat. Hij wil alleen een kant van verhaal luisteren. Als hij met een vrouw aan de telefoon praat, is het nog erger want hij luister helemaal niet. Heel jammer dat hij niet met klant kunnen gaan. Geen ster voor Rijnhart Wonen!

  Sterke punten
  Nul

  Zwakke punten
  Onbeleefd mensen, traag om te reageren, weinig kennis van vastgoed, ze hebben geen controle van aannemers dus het kan ook dieven aan de deur.

  Slechtse woning bouw

  Review over De Woonmensen

  Een hele slechte woning bouw deze coöperatie denk niet aan de mensen aleen aan hun iegen geld innen zijn ze snel mee maar mensen helpen ho maar die kunnen stikken en de schuld in ander mans schoenen schuiven zijn ze ook heel goed in

  Sterke punten
  Met het geld innen

  Zwakke punten
  Mensen niet helien

  Zeer slechte verhuurder

  Review over Portaal

  Heb jarenlang met slechte tochtige ramen gezeten, maar er werd niets aan gedaan. Ook met een rioollucht in huis dat uit de luchtschacht komt. Niets hebben ze hier aan gedaan behalve de platen met gaten voor de schacht vervangen door platen zonder gaten, maar de rioollucht komt nog steeds het huis in. Verder moeten wij (4 huurders kleine galerij) een absurd hoog bedrag betalen aan electra trappenhuis voor maar een paar lampen. Bijna € 250,- per huurder per jaar. Er wordt bijna niets gedaan aan de huizen. Krijg je een intercom dan blijkt deze heel slecht te werken. Alles heeft een slechte kwaliteit. De huur hebben ze er al jaren uit, uit deze huizen, maar goed onderhouden en meegaan met nieuwe ontwikkeling vergeet het maar. Schandalig, als ik weg kon ging ik.

  Sterke punten
  Niets, ze zijn onbetrouwbaar

  Zwakke punten
  Tjonge, te veel om op te noemen. Ze staan landelijk als slechtste woningcorporatie bekend. Dat zegt genoeg!

  Bagger

  Review over DeltaWonen

  Ervaar al twee jaar geluidsoverlast vanaf 22.00 tot laat in de nacht, van een uitkeringtrekkende dame boven me en deltawonen weigert ook maar iets van actie te ondernemen. Heb al meerdere bewijsstukken geleverd en nog geen actie. Ga nooit bij Deltawonen wonen, echt schandalig.

  Walgelijk!!!

  Review over Parteon

  Wat een verschrikkelijk naar mens die Petra die je bij parteon Zaanstad aan de lijn krijgt. Bij een reparatieverzoek wordt er op voorhand vanuit gegaan dat het niet onder het onderhoud van Parteon valt. Dus of je maar ff een servicecontract wilt afsluiten. Nee dat wil ik niet, en blijkt bij na vraag bij verschillende vakmensen ook niet nodig want de reparatie valt onder het onderhoud van Parteon. Op het formulier met de reparatieaanvraag wordt helemaal niet gereageerd. Weer bellen dus. Weer dat nare mens met weer die discussie over het servicecontract. Het komt er op neer dat ze er niet zitten om met de bewoners mee te denken of sowieso in oplossingen te denken maar om zoveel mogelijk servicecontracten af te sluiten. Ze zullen wel op provisie basis werken en per afgesloten contract extra geld krijgen.
  En voor Parteon zelf geldt dat sowieso. Elk contract levert ze € 4,95 per maand per persoon op. En als de reparatie onder Parteon valt betaald de bewoner er dus op deze manier toch zelf voor.
  Stelletje huichelaars. Walgelijk!!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Geen (correcte) communicatie
  Zijn er niet voor de bewoners
  Reageren niet op reparatie verzoek
  Doen niks met gevolgen van hun slechte onderhoud aan de woning ( houtrot, schimmel, ongedierte na lekkage)
  Enz, enz, enz

  Jammer

  Review over Thuis in Limburg

  Het is jammer dat er weinig woningen beschikbaar zijn voor mensen die niet lang zijn ingeschreven. Het zou eerlijk zijn om meer loting woningen te doen ook met eengezinswoningen voor de mensen met een lager inkomen. Ik ben zelf door een vechtscheiding met een kind op een flatje moeten gaan wonen en ben 10 jaar inschrijving kwijt omdat ik door geweld heel snel weg moest, maar ik zit hier nu zeker nog 10 jaar omdat het onmogelijk wordt gemaakt om eerder weg te kunnen. Lotingen zijn voor iedereen eerlijk omdat iedereen even veel kans maakt.

  Zwakke punten
  Oneerlijk systeem

  Geen woongenot.

  Review over ZOwonen

  Al jaren geen woongenot . Ben bij klachten commissie geweest er zijn geluidsopnames gemaakt. daar kwam uit vaak ernstige geluidshinder en ontoelaatbaar geluidsoverlast. maar het gaat gewoon door. met gooien enz

  Waardeloos onderhoud/ service

  Review over Actium

  Enige tijd geleden daklekkage gehad aan het dak van de berging. Deze is nadat ik Actium in gebreke heb gesteld gerepareerd. Helaas hebben nu ook als gevolg van de lekkage de dakplaten behoorlijke vochtplekken met als gevolg dat er al schimmels in de berging zit. Na meerdere reparatieverzoeken nog steeds niets gebeurd om het op te lossen, sterker nog al die tijd nog steeds niets van hen gehoord. Zij willen dat wij als bewoners prettig wonen en prevereren ermee dat ze er voor de bewoners zijn. Het tegendeel is echter waar, ze hebben nog steeds niets laten horen en opgelost.

  Sterke punten
  Die zijn ver te zoeken

  Zwakke punten
  Slechte communicatie

  Waardeloos onderhoud/ service

  Review over Actium

  Enige tijd geleden daklekkage gehad aan het dak van de berging. Deze is nadat ik Actium in gebreke heb gesteld gerepareerd. Helaas hebben nu ook als gevolg van de lekkage de dakplaten behoorlijke vochtplekken met als gevolg dat er al schimmels in de berging zit. Na meerdere reparatieverzoeken nog steeds niets gebeurd om het op te lossen, sterker nog al die tijd nog steeds niets van hen gehoord. Zij willen dat wij als bewoners prettig wonen en prevereren ermee dat ze er voor de bewoners zijn. Het tegendeel is echter waar, ze hebben nog steeds niets laten horen en opgelost.

  Sterke punten
  Die zijn ver te zoeken

  Zwakke punten
  Slechte communicatie

  Schandalig

  Review over Welbions

  Ik heb een container unit gehuurd bij Welbions. De containers waren erg slecht opgeleverd, bijvoorbeeld was er veel lekkage en waren veel dingen niet goed afgewerkt. Dit heb ik aangegeven bij de medewerkers van Welbions, maar deze zijn het vergeten op te schrijven en dus is er geen werk van gemaakt. Toen ik eruit ging viel me op dat er schimmel zat, die ik niet zelf heb veroorzaakt omdat zoals al gezegd er al lekkage zat toen ik erin kwam. Ze willen mij een rekening van bijna 900€ aan draaien voor dus iets wat ik zelf niet heb veroorzaakt en ik gewoon melding van heb gemaakt maar die is onder gegaan omdat hun het druk hadden. Kan ik nog enigszins begrijpen maar nadat ik het 10x uitgelegd heb en ze het nog steeds verkeerd door gegeven hebben en ik vroeg of ik een advocaat moet regelen, zeggen ze niet meer te gaan reageren op me e-mails en dat ik het geld bedrag moet betalen. Ook hebben ze over heel veel dingen gelogen bijvoorbeeld een beschadigde vloer die niet door mij komt, dat het huis niet schoon was (hoewel ik met 4 man heb staan schrobben) en over de prijs van een heel simpel aanrechtblad die normaal geen 50€ kost. Het meest schandalige vind ik de prijs en dat ze me niet goed te woord staan. Heel de periode dat ik er heb gewoond niet en nu erna ook. Ze doen er alles aan om zelf niet de schuldige te zijn en praten andere partijen hiervoor slecht en proberen van jongeren het geld ervoor te krijgen hoewel ze niks aan de schade kunnen doen.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  - Leugens
  - Beloftes niet na gaan
  - slecht te woord staan
  - achteraf reparaties doen die niet nodig waren (ik had ook wel graag zo een mooi afgewerkte container gehad als dat die nu is geworden).
  - Geen communicatie
  - Afhaken van het gesprek
  - Te duur voor te weinig
  - Geen goede voorlichting
  - Het huurcontract niet goed door nemen maar wel direct een handtekening ijzen
  - handhaving van regels
  - geen goed bedoelde voorstellen aan nemen
  - verantwoordelijkheid nemen
  - behulpzaam zijn

  Zeer slecht

  Review over Mijande Wonen

  Ze zijn zeer arrogant en denken totaal niet met je mee, het eigen belang gaat ze voor.

  Sterke punten
  Niets

  Zwakke punten
  Heel veel dingen

  Laks in beloftes nakomen

  Review over Mozaiek Wonen

  Ik woon al 7 jaar in een woning van mozaiek. Op dag 1 is mij een nieuw keukenkast deurtje belooft, heb ik nog niet. Bepaalde plekken in huis is schimmel, die komen behandelen dat het (tijdelijk) weggaat ja, behandeling dat het weg blijft nee. Ik heb recht op een paar honderd € van de service en stookkosten. Die gaan over het voorgaande jaar, de berekening daarvan krijg je pas in mei en als je geluk hebt betalen ze pas in juni, in mijn geval is het nu juli en heb ik ze nog niet gekregen, elke x dat ik erover bel schuiven ze de uitbetaald datum door. Maar elke x dat ik bel zeggen ze die dag betalen we. De dag erna nog geen geld ga ik bellen oh nee die dag en zo door

  Oplichters en super slecht

  Review over Ymere

  Je bedelen voor reparatie en dan nog wordt t niet goed gedaan. Van t kastje naar t muurtje gestuurd worden. Bewoners onder druk zetten om een handtekening te zetten zodat ze onder valse voorwendselen energie klasse hoger krijgen. Zogenaamd verduurzamen terwijl t achterstallig onderhoud is. Oude plafonds wat brandgevaarlijk is zeggen dat t nog mag. Ik kan wel een boek hierover schrijven wat er aan mankeer

  Sterke punten
  Niks

  Zwakke punten
  Willen geen geld uitgeven aan goede reparaties

  Mozaiek wonen BAR SLECHT!!!

  Review over Mozaiek Wonen

  Ik huur sinds enige jaren bij Mozaiek wonen en heb zelden zo,n slechte service en woning onderhoud gezien. Rottende ramen waar het naar binnen regent
  Lekkend dak, schimmelende muren. Ook bij melding word niks opgelost. Alles te duur etc etc....Klagen bij de huurcommisie heeft weinig zin. Heb al 2 zaken verloren wb de rottende kozijnen. In 1 woord Huisjes melkers!!!!! Hier nooit iets huren

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Alles is zwak. Communicatie onderhoud klantvriendelijkheid

  Afhandelen gebreken

  Review over Kleurrijk Wonen

  Kapot gewaaide schuurdeur:\\r\\nDoor een storm is mijn schuurdeur kapot gewaaid waardoor deze niet meer dicht kon. Ik heb maar liefst 8 maanden moeten wachten en tig keer gebeld voordat deze vervangen is.\\r\\n\\r\\nKapot sanitair:\\r\\nInmiddels ben ik 2 maanden verder en is dit gebrek nog niet verholpen. \\r\\n\\r\\nStroomstoring:\\r\\nDit gebrek is meteen verholpen. Aardige monteur die de storing meteen kon fixen.\\r\\n\\r\\nAanvraag aanpassing woning:\\r\\nVanuit de gemeente is de aanvraag naar kleurrijk wonen doorgezet. Dit was in februari, inmiddels is het juni en ben ik nog steeds aan het bellen voor een afspraak met de daarvoor aangewezen persoon. Telkens word mij gezegd dat ik gebeld word maar dit gebeurt niet.

  Sterke punten
  Telefonistes proberen je goed te helpen maar op een of andere wijze komen de vragen en klachten niet door waardoor je moet blijven bellen.

  Zwakke punten
  Afhandelen van klachten en aanvragen.

  Afhandelen gebreken

  Review over Kleurrijk Wonen

  Kapot gewaaide schuurdeur:
  Door een storm is mijn schuurdeur kapot gewaaid waardoor deze niet meer dicht kon. Ik heb maar liefst 8 maanden moeten wachten en tig keer gebeld voordat deze vervangen is.

  Kapot sanitair:
  Inmiddels ben ik 2 maanden verder en is dit gebrek nog niet verholpen.

  Stroomstoring:
  Dit gebrek is meteen verholpen. Aardige monteur die de storing meteen kon fixen.

  Aanvraag aanpassing woning:
  Vanuit de gemeente is de aanvraag naar kleurrijk wonen doorgezet. Dit was in februari, inmiddels is het juni en ben ik nog steeds aan het bellen voor een afspraak met de daarvoor aangewezen persoon. Telkens word mij gezegd dat ik gebeld word maar dit gebeurt niet.

  Sterke punten
  Telefonistes proberen je goed te helpen maar op een of andere wijze komen de vragen en klachten niet door waardoor je moet blijven bellen.

  Zwakke punten
  Afhandelen van klachten en aanvragen.

  Slechte verhuurder

  Review over DeltaWonen

  Doen niks aan geluidsoverlast, doen niks aan lekkages. En ze gaan pas iets doen als jij zelf ergens mee dreigt te doen. Verder een zeer intimiderend bedrijf. Zetten je heel veel onder druk. En verdraaien de hele situatie zodat het weer op jou bordje komt. Kortom een zeer slecht en naar bedrijf.

  Sterke punten
  Zijn er niet

  Zwakke punten
  Dit zijn er te veel op te noemen

  Criminelen

  Review over Maas Delta Groep

  Schadelijke wooncorporatie,verekening stookkosten voor de 6e keer op rij te last nu verwachten ze zelfs 3 maanden
  te laat te zijn.
  Ook verhogingen stookkosten en service kosten blijken onrechtmatig te zijn dit mag pas na afrekening als je bij moet betalen.
  Maasdelta is een ster aan brieven sturen over allerlei regel en zelf hebben zo overal lak aan.

  Zwakke punten
  Hebben geen sterke kanten

  Top!

  Review over Woonpunt

  Ik huur al ruim 15 jaar bij Woonpunt en ben ontzettend tevreden! Top service, onvergelijkbaar met de service die andere wooncorporaties bieden. Vele malen beter!

  deskundigheid

  Review over Staedion

  schandelijk te werk gegaan bij een reparatie, moet maar een plakbandje erop doen zei hij

  Sterke punten
  luisteren

  Zwakke punten
  geen interesse, niet weten waar wat thuis hoort en bij wie, geen notie van vernieuwen bij balie medewerkers, bestand niet up to date

  actief voorgelogen bouwen

  Review over Woningstichting Stadgenoot

  Nee hoor er waren geen bouwplannen tegenover ons zij de verhuurmakelaar. Nu zijn ze de komende jaren dus bezig met aanlegen fly over direct voor onze deur. Laaienlichters van de stadgenoot. Dag en nacht geluidsoverlast van bouw en treinen.

  Sterke punten
  treinen 24 uur per dag

  Zwakke punten
  en ook nog bouwgeluiden er bovenop op 50 m van ons huis

  Asbest flats kanaleneiland

  Review over Woonin

  Dochtertje heb copd gekregen en wij roken niet. Zou dat nou met de asbest problematiek in ons krot te maken hebben?

  Sterke punten
  cops

  Zwakke punten
  door leefomstandigheden niet erkennen

  Slecht service onderhoud

  Review over Haag Wonen

  Slecht service onderhoud, met name sloten toegangsdeuren wooncomplexen en kapotte liften, vreemden kunnen makkelijk naar binnen en nacht 18 naar 19 juni nog een enorme vuurwerk explosie ( aanslag ? ) geweest bij een woningvoordeur afgesloten binnenhal Polanenhof flatcomplex waar ook een kinderopvangbedrijf gevestigd is ! Haag Wonen neemt klachten jarenlang al niet serieus, maar wel steeds lekker ieder jaar hogere huren ontvangen met hun luie gedrag !

  Zwakke punten
  Kunnen niet communiceren en zijn arrogant bij klantenservice, verbreken makkelijk telefoonverbinding bij probleemmeldingen ! Ook directe straatomgeving hebben ze voor bijvoorbeeld opruimen glasrommel op straat wanneer grofvuildienst voor ophalen is langsgeweest geen goed contact met HMS voor alsnog opruimen glasrommel nota bene zelfde straat Polanenhof als Waterhof Zorginstelling ! Ook voor nachtelijke hangjeugd met auto's op bijbehorend parkeerterrein hebben ze geen contact met politie, die hangjeugd veroorzaakt ook veel rommel !