Reviews over Woningcorporaties


  geen onderhoud plantenbakken

  Review over Woonwaard

  Woonwaard heeft voetpaden en plantenbakken voor flatgebouwen in hun bezit. Ze doen niets aan onderhoud aan plantenbakken en tegels. Elk jaar onkruid overal, losse tegels die scheef liggen.

  Verouderde en verwaarloosde plantenbakken uit de jaren 50 passen ze niet aan, met een wildgroei aan onkruid en bomen die niet gesnoeid worden.

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  onderhouden van groen in plantenbakken en tegels is slecht tot niet. Waarom dragen ze dit niet over aan de gemeente?

  Klacht

  Review over Lefier

  Ben extra naar emmen gekomen.lefier telefonisch niet te bereiken.Verzorg mijn zeer zieke partner in tweede exlohermond.Ben naar de ta darts gegaan toen ik terug kwam kreeg ik 3 sleutels in mijn hand gedrukt alles o.k.

  Ik het kastje open gemaakt van de opladekabel en haal de oude eruit wil de nieuwe oplader plaatsen kan niet de stekker is veel te groot dus het kastje kan niet meer dicht.

  Schande.Hij had tenminste kunnen kijken dan had hij het gezien.

  Sterke punten
  Als je ze bereikt de vriendelijkheid

  Klacht

  Review over Lefier

  Heb vanmorgen geprobeerd om te bellen anderhalf uur.

  Moest mijn psycho afzeggen ga zo wel naar de tandarts wacht 7 weken op de afspraak.

  Heel erg we hebben het druk steeds u heeft nog 2 voor u en dat 45 lang dat is niet waar kan niet .Dan weer gebeld 8 voor u nee bel niet meer als de persoon van lefier komt kan hij het bij mijn buurvrouw afgeven een sleuteltje.

  Mitros doet niets tegen overla

  Review over Woonin

  Wij hebben al vijf jaar last. Al tig buren verhuist om deze mensen maar woonin blijft nieuwe vrije sector huurders voor het lapje houden over sociale veiligheid in deze flat in hartje Nieuwegein.

  Sterke punten
  voor het lapje houden

  Zwakke punten
  mensen in ziekmakende situatie plaatsen en dan doen alsof je neus bloedt

  Ymere houdt niet vragen

  Review over Ymere

  Ik belde op om te vragen welke stukken ze moeten hebben van nieuwe huurders. Verbinding viel weg bij twee medewerkers achter elkaar. Derde medewerker was duidelijk ouder en probeert je te intimideren als hij het antwoord niet weet en vindt afbekken normaal. Als ik ze google lijkt het in een patroon te passen.

  Sterke punten
  klantonvriendelijkheid

  Zwakke punten
  naar woningnet verwijzen met de vraag welke stukken ymere nodig heeft

  Terreur

  Review over Woonservice Kennemerland

  Samen met de gemeente en corrupte verhuur maatschappijen word de boel keurig opgelicht. U word netjes van het kastje naar de muur gestuurd. Tot dat je gewoon +12jaar! Ingeschreven staat en dus ook betaald 120euro voor een website wat niet mee werkt maar tegen je werkt. Daarvoor was ik ook ingeschreven en hebben ze me opgelicht door me uit te schrijven. Ik ben nu 20 jaar opzoek naar een woning. En krijg Wmo woning aangeboden of in het Ijmuiden waar je gratis niet wilt wonen ivm met de uitstoot. En categorie E woningen die worden aangeboden door terrorist Pre wonen. Het is duidelijk dat men betaald om opgelicht te worden en niet om geholpen te worden. De lijst word langer met schandalige bedrijfen die zich bemoeien met de eerste levensbehoefte van de mens. Het is inmiddels een verdien model. Dus vind ik dat er ook verplichten nagekomen moeten worden. Anders zullen er gepaste straffen aan gekoppeld moeten worden van het niet nakomen van de verplichtingen voor de mens. Stelletje luilakken! En coruppte klootzakjes tot directeur en gemeente ratjes jullie staan allemaal op de lijst. Niet meewerken betekend tegenwerken. En geld dus ook voor jullie op de blaren zitten!

  Sterke punten
  Eerste levensbehoefte van de mens kapot maken als een criminele organisatie.

  Zwakke punten
  DOORSTUREN VAN HET KASTJE NAAR DE MUUR.

  Een ramp voor woningzoekenden.

  Review over Woon op Maat

  Maximaal 5 opties te nemen. Tijdens het vrijkomen van woningen kunnen de optie voorwaarden ineens gewijzigd zijn waardoor je optie waardeloos is. Bij sloop woningen ben je je optie kwijt en daarmee ook je positie in de wachtrij. Nu overstap naar mijnwoonservice. Ben dankzij de spelregeltjes van Woonopmaat 3 jaar aan schrijftijd verloren. Je kan mailen en bellen wat je wil maar niemand zoekt met jou naar een eerlijke oplossing.  - klantonvriendelijk

  - niet transparant

  - bij het toewijzen van huurwoningen doet je wachttijd/actieve zoektijd er niet toe.  Zeer apart dat gemeentes of toezichthouders niet ingrijpen. Woonopmaat is een regelrechte ramp.

  Slechtste woningbouw ooit!!

  Review over Plavei

  Dat dit bedrijf zich een woningbouw noemt!! Hoe een vriendin van mij gister behandeld is is echt waardeloos! Ik heb hier zelf bij gestaan, ze had alles in orde en hun bleven als �beveiligers� voor de deur staan mochten niet naar binnen niet kijken niks en bleven ze zeggen dat t niet in orde was terwijl dat wel was. Wat op de site staat dat overleg altijd kan is zelfs niet geluisterd naar ons en overlegt. En gister de woning weg gegeven terwijl het tot vandaag kon. Gister over gebel maar de desbetreffende vrouw durft ons niet te woord te staan. Wij hebben allemaal bewijzen en ze weten er niks op te zeggen en hangen gewoon telkens weer op. Ook vandaag weer gebeld en JE WORD GEWOON UITGELACHEN!!! Ze staan volgens hun in hun recht terwijl als ik ze BEWIJS VIA MAIL STUUR SNEL TELEFOON OP HANGEN!!\\r\\n\\r\\nTe zielig voor woorden dat dit soort mensen dit werk doen en dat dit bedrijf nog bestaat.\\r\\nZelfs walgelijk is nog een voorzichtig woord voor dit bedrijf!!!!

  Sterke punten
  Mensonterend gedrag vertonen

  Zwakke punten
  Teveel!

  Waardeloze woningbouw

  Review over Ymere

  Waardeloos ze reageren niet het intreseerd ze geen bal je mag alleen betalen plakken overal stukjes hout tussen en plamuur en dat noemen ze onderhoud en dan heb je zo,n bedrijf die alles vol klederd en die noemt zich schilder hahahah

  Sterke punten
  Geen ja je geld uit je zak trekken

  Zwakke punten
  Niet doen wat ze moeten doen

  De een wel, de ander niet

  Review over Ons Huis Woningstichting

  In een zware burnout, die bij mij als autist met begeleiding van sheerenloo erg veel stress veroorzaakte, heeft de complex beheerder een aantal leugens als serieuze klacht tegen mij ingebracht. Eén van de klachten zou zijn "agressie afreageren op de hond", want dat was gehoord door buren. Erg vies, ik heb een Amerikaanse bulldog en deze honden hebben strakke leiding nodig. Inmiddels is dit klachtendossier geworden. Nu hebben we een buurman die zijn kat heeft gedumpt, ik ging natuurlijk direct naar het spreekuur. Het antwoord:" Ik kan hier niets mee, ik heb niets gezien". Walgelijk. Besef, hiermee dek je de dierenbeul.

  Sterke punten
  Heb ik niet ontdekt

  Zwakke punten
  Onderscheid maken, dierenbeulen matsen.

  Valt tegen

  Review over Woonkeus Stedendriehoek

  Je moet reageren op een woning op basis een foto buiten en een platte grond, woning viel in de praktijk erg tegen en bleek ook geen prettige buurt te zijn. Na de eerste keer weigeren direct 3 maanden geblokkeerd. Vind ik geen aanrader gezien je moet betalen, ook het aanbod valt tegen

  Ymere is RUK

  Review over Ymere

  Ymere zijn zakkenvullers, repareren met moeite iets wat stuk is. Ze werken samen met KBK bouw die dan het huis komen inspecteren, vinden het altijd dat het goed eruit ziet en willen het niet vervangen want het kan nog jaren mee! Huizen van bouwjaar 1980!!!!!! Alles is verrot, huid valt bijna uit elkaar en dan per juni lekker een huurverhoging!!! ik geef Ymere een dikke -10

  Sterke punten
  Dat ze in zichzelf geloven dat het er allemaal prima uitziet.

  Zwakke punten
  luisteren niet naar de mensen, willen niets doen.

  onverantwoorde nalatigheid

  Review over Woningstichting Samenwerking Vlaardingen

  De pers staat bol over hoe de overheid zorg zou dragen voor de burgers en hoe instanties hun verantwoordelijkheid nemen, maar vandaag bewees voor mij maar weer eens hoe leeg deze beloftes zijn!

  Gisteren is bij werkzaamheden op ons dak het werkluik open gebleven. Ik vind dat een gigantisch risico, omdat dat een open uitnodiging is voor wanhopige mensen en inbrekers.  Wie ik ook verder bel / gebeld heb, niemand durft de verantwoordelijkheid te nemen om de situatie weer veilig te maken. Het spoednummer van de woningrouwvereniging vertelde mij botweg dat ze niks wilde, konden of mochten doen aan de situatie. Het verantwoordelijke bedrijf die de werkzaamheden op het dak uitvoert was niet bereikbaar vanwege de feestdagen, waardoor de situatie nog 5 dagen onveilig zou blijven.

  Dat shockeerde mij! Daarom maar 112 gebeld in de hoop dat die wel hun plicht zouden doen. Tevergeefs! Na 3 min werd ook daar duidelijk dat men niks kon, wilde of mocht doen.

  Deze casus was geen zaak van spoed en dus werd ik doorverwezen naar de gewone politie. Zo gezegd zo gedaan en gebeld met de lokale politie. 3 keer raden … ook daar werd ik met een kluitje in het riet gestuurd. Dit was iets voor de woningbouw en het bedrijf die het veroorzaakt had.

  Daarmee waren we terug bij af. Het was hemelvaart en het kon de heren / dames niks schelen wat de gevolgen waren / zouden kunnen zijn van hun spelletje verstoppertje. Ik heb dat kringetje uiteindelijk 2 keer doorlopen en werd daar alleen maar wanhopig van!  Men kan het blijkbaar niets schelen dat de maatschappij al het vertrouwen verliest in de lege beloftes van de mensen waar we met zijn alle op zouden moeten kunnen vertrouwen! Ik vind dat onaanvaardbaar en dus heb ik met gevaar voor eigen leven en dat van mijn ongeboren kind als nog zelf dat werkluik weten te sluiten met behulp van een huis, tuin en keuken trap / ladder.

  Wat moet er in vredesnaam nog gebeuren voor er werkelijk iets gedaan word om die loze beloftes na te komen? Wat is er gebeurd met die uitspraak op de deur van de politie: “waakzaam en dienstbaar”?

  Het kan toch niet zo zijn dat vanwege een feestdag en het onvermogen daadwerkelijk je beloftes na te komen, dit soort risico’s gelopen worden!

  Ik vind het niet vreemd dat het vertrouwen in de overheid en de uitvoerende instanties op een absoluut diepte punt geraken en ik denk ook niet dat u als lezer me daarin ongelijk geeft.

  U begrijpt denk ik ook wel dat ik daarom vraag om een uitspraak en een remedie voor deze onacceptabele situatie! Ik heb alle gespreksdetails vastgelegd en ook foto’s genomen zodat duidelijk is dat er daadwerkelijk risico was. Kunt u mij antwoorden met uw uitleg en remedie van deze situatie?

  Zwakke punten
  Men ontloopt haar verantwoording bij elke gelegenheid

  Maanden negeren kapotte ketel

  Review over Nijestee

  Sinds installatie van nieuwe ketel alleen maar foutmeldingen. Al drie maanden elke week meermaals gebeld met Nijestee en Energiewacht, en er gebeurt niets.Intussen geen warm water meer.

  Intussen wel een brief voor huurverhoging. Extreem slechte service.

  Zwakke punten
  Gericht op geldverdienen, maar geen serviceverlening

  DOMESTA PAS OP

  Review over Domesta

  EEN KAARTJE VAN DOMESTA  BELEID EN GEDRAGINGEN VAN DOMESTA  Geachte redactie,  In onderstaande heb ik getracht kort en bondig mijn klacht over DOMESTA te verwoorden.

  Zonder teveel emotie, met ratio. Wilt u meer informatie ? Dan kan dat. Ik heb inmiddels een zeer dik dossier met allerlei bijlagen en details. Onderaan treft u relevante contactadressen, die mogelijk handig kunnen zijn als u zelf onderzoek wil doen. Mogelijk heeft

  de redactie meer klachten over DOMESTA en kan hier dan een nieuwsitem van maken.  DOMESTA is een woningcorporatie die ondermeer acties is in Hoogeveen en omstreken.  Ondergetekende heeft in 2021 zijn jaren 1960 flat in Hoogeveen verkocht wegens ondermeer geluidsoverlast en huurt nu een seniorenwoning van DOMESTA aan in Hoogeveen. De verhuurder is DOMESTA. Ondergetekende heeft inmiddels slechte ervaringen met DOMESTA opgedaan en heeft het gevoel van de regen in de drup te zijn beland en hoopt binnenkort weer een eigen flat (woning) te bemachtigen. Dus is wat terug op zijn schreden.  Ondergetekende heeft in Arnhem een flat gehuurd van woningbouwvereniging Volkshuisvesting in de periode (1987-2007). Zijn vriendin huurde toen een seniorenwoning met tuin in Arnhem. Die woning kon ze huren van Volkshuisvesting hoewel ze nog geen senior was. In deze tuin kon zij haar gang gaan zonder te worden begluurd door de woningbouwvereniging. Dus zitten, zonnen, planten laten groeien en eventueel snoeien.  Ondergetekende heeft inmiddels ondervonden dat het huurbeleid aanzienlijk is gewijzigd.

  Na 15 jaar. Woningbouwverenigingen zijn verworden tot commerciële vastgoedinstellingen.

  Slechts de overheid en de Huurcommissie houdt ze enigszins in bedwang. Desalniettemin zijn de huren erg gestegen en menig huurder leidt onder de huurlasten maar ook andere lasten zoals zorgkosten en energielasten. DOMESTA hanteert het zogenaamde streefhuurbeleid.  Dat streefhuurbeleid wekt de indruk dat het een sociale maatregel is zodat de huurder aanzienlijk minder huur hoeft te betalen, het is echter een maatregel die DOMESTA toepast om te controleren in hoeverre de huurder nog over de kaasschaaf kan worden gehaald.  DOMESTA verhoogt bovendien de aanvangshuur: dat betekent dat de nieuwe huurder een hogere huur betaald dan de vorige huurder, een tactiek die corporaties al eerder toepasten. Ook verbouwingen, zoals extra keukenkastjes op kosten huurder verhoogt de huurwaarde. Daar zal dan de volgende huurder mee worden geconfronteerd. Gevolg is dat in deze straat met min of meer gelijksoortige seniorenwoningen grote huurverschillen zijn ontstaan.  Wie in financiële problemen komt kan bij DOMESTA een gesprek aanvragen als huurder. Dan komt er iemand van DOMESTA bij de huurder op gesprek. Deze DOMESTA medewerker heeft een dubbele pet: is zowel “bespaarcoach” als “ verkoopmedewerker”.

  Vervelend voor de huurder is dat de huurder allerlei financiële gegevens aan de commerciële verhuurder moet overleggen, zoals uitkeringsgegevens, loonstrook of boodschappenpatroon. Deze privacygevoelige informatie hoort eigenlijk niet thuis bij een commercieel bedrijf.

  Dit in het kader van het eerder genoemde “streefhuurbeleid” dat in feite het belang van de verhuurder dient. Het is onduidelijk hoelang en hoe DOMESTA deze gegevens behandelt.

  Het kan raadzaam zijn eventueel een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens.

  Ondergetekende heeft dat ook gedaan, de klacht is inmiddels in behandeling genomen..  Verder is het veelal erg moeilijk te protesteren tegen woningbouwcorporaties als DOMESTA. In de eerste plaats omdat ze juridisch sterk staan. Zo is het verhogen van de aanvangshuur nadat een huurder de huur heeft opgezegd niet netjes, maar het mag veelal wel.  Bovendien biedt het huurpuntensysteem dat ondermeer ook gebaseerd is om de omvang

  van de vertrekken de verhuurder veel speelruimte op de hoogte van de huur vast te leggen. Slechts wanneer er sprake is van zware achterstallig onderhoud kan men in sommige gevallen wellicht met succes protesteren tegen woningbouwcorporaties zoals DOMESTA.  En er zijn andere problemen. Inmiddels zijn er ook huurders van DOMESTA die overlast geven. Er is echter bezuinigd op de politie zodat er zogenaamde buurtbemiddeling is ingeschakeld. Dat houdt een risico in. Degene die klaagt en een brief naar medehuurders wil sturen via de post moet zijn/haar naam onder de brief zetten. Het is immers een buurtinitiatief. De klager wordt zo bekend als klager, ook bij de overlastgever. En er ontwikkelen zich zieke verhoudingen tussen de overlastgever en angstige buurtgenoten.

  Buurtbemiddeling wordt veelal gedaan door vrijwilligers zonder feeling met de buurt.  Ondergetekende houdt een logboek bij voor DOMESTA, wat veel energie en tijd kost.

  Deze overlast is door DOMESTA verzwegen hoewel ondergetekende kenbaar heeft

  gemaakt aan DOMESTA middels een schrijven op zoek te zijn naar een rustige woning.

  Nadat de huurovereenkomst was getekend bleek al na twee dagen veel geluidsoverlast.  Ondertussen wijzen DOMESTA, politie en buurtbemiddeling met de vinger naar elkaar. Er ontstaat een soort uitputtingsslag van constant de politie bellen naar het nummer 0900-8844, waarbij de klager steeds opnieuw zijn klacht moet uiteenzetten. Dreigen met voortaan

  bellen naar 112 om wat vaart in de gang te zetten wordt bestraft met dreigen met sancties.

  De gebiedsagent is in staat de klager als mogelijke toekomstige overlastgever neer te zetten.

  Klagen bij de politie over de werking van de politie heeft geen zin: die gaan louter over het functioneren van een agent. Zinvol kan dan nog zijn een klacht bij de ombudsman in te dienen. Helaas heeft de ombudsman weinig macht en richt zijn advies niet altijd veel uit.

  Inmiddels is overlast flink afgenomen: is de overlastgever nu de wacht aangezet.?

  Navraag bij ondermeer DOMESTA en de wijkagent heeft geen duidelijkheid gegeven.  Bovendien verzwijgt DOMESTA overlast voor nieuwe huurders. De wijkbeheerder (LV) steekt meer energie in bestrijden grassprietjes dan in overlastbestrijding.  Het eerste aangehaalde tuinbeleid is een verschrikking. DOMESTA heeft ook een speciale folder waarin de huurder wordt gewaarschuwd dat DOMESTA de huurder zal aanspreken

  als de tuin wordt verwaarloosd. Er wordt dan gedreigd met ondermeer herstel door

  verhuurder op kosten van de huurder en na menig waarschuwing een gang bij de rechter.

  Dit soort intimiderende praktijken bestonden niet, althans niet in Arnhem 15 jaar geleden.  Extra (tuin) controle in geval van een asociale huurder kan begrijpelijk zijn, bijvoorbeeld bij vuurkorven. Er komen immers steeds meer problematische huurders, die ontsporen.

  Mede omdat de huurders steeds meer onder druk komen en er minder goede opvang is.  DOMESTA heeft echter weinig/geen oog het feit dat de fatsoenlijke huurder in de tuin ontspanning en privacy moet vinden en zijn gang moet gaan met de tuin die hij/zij wenst.

  De een houdt van gazon, de ander van een lap aarde met her en der een rozenstruik en de ander houdt van een ecologische tuin met vele groei en bloei en een egelverblijf in de winter.  Zo kan een DOMESTA medewerker (LV die vooral in het voorjaar en zomer de buurt in de gaten houdt met een vinger wijzen naar wat opschietende grassprietjes in de voortuin. Dat terwijl men zo iemand gastvrij heeft uitgenodigd voor een praatje. Dat doet deze medewerker ook als er andere buurtbewoners en huurders in de buurt zijn. Helemaal vernederd voor de huurder is het feit dat DOMESTA niet schuwt over de schutting te kijken, om te controleren of er in de achtertuin geen grassprietje te vinden is. Dat schendt opnieuw de privacy. Een en ander geeft onrust. Wanneer gluren ze weer als ik uit de badkamer kom?  Ook in dat geval kan een klacht indienen bij Autoriteit Persoonsgegevens zinvol zijn, ondergetekende heeft dat ook gedaan, de uitkomst van de klacht is nog onbekend. Ook heeft ondergetekende over de gedragingen van de verhuurder (tuinterreur o.m.) een klacht ingediend bij de Huurcommissie: deze klacht loopt nog en dus afwachten op de uitkomst. Over de slechte overlastbestrijding is dus een klacht bij de Ombudsman ingediend. DOMESTA tuinbeleid, zie ondermeer: https://www.domesta.nl/ik-huur/tuinonderhoud

  Terug naar het tuinbeleid. De huurder betaald een hoge huur, daaronder valt ook de tuin. Overhangende takken over de stoep e.d. verwijderen is een logische zaak. Echter de huurder verdient geen tuinterreur van de verhuurder DOMESTA. Het spreekt vanzelf dat de huurder “zijn” huurhuis niet verbouwd, maar in de tuin moet de huurder rust vinden en kunnen ‘rommelen’ en zonder gluren ontspannen kunnen tuinieren en zitten. Ondergetekende heeft zijn egelverblijf met omringende begroeiing in zijn tuin afgebroken nadat hij een kaartje in de bus kreeg van de verhuurder dat ik mijn voortuin en achtertuin slecht zou onderhouden.  Ondergetekende kreeg ook het verwijt dat de haag in de voortuin bruin was. Dat is mede eigenaardig omdat ondergetekende de haag van de vorige huurder had overgenomen. DOMESTA is er op uit de huurder zoveel mogelijk de tuin op kosten huurder in stand

  te houden zodat de verhuurder bij een nieuwe huurder hiermee goede sier kan maken. De controlekaartjes en gluurbeleid zijn aldus een vorm van intimidatie door de verhuurder.

  Inmiddels heeft ondergetekende de verhuurder op verhuurder kosten de haag laten verwijderen. Niet omdat huurder het graag wil, maar om van het gezeur af te komen.

  Eigenaardig is dat DOMESTA die zich druk maakt om elk stukje ‘onkruid’ , terwijl er eigenlijk niet zoiets als onkruid bestaat. Onkruid is een plant die men niet wenst, maar is

  ook natuur. Ondertussen maakt DOMESTA promotie door een wilde tuin in stand te

  houden tussen twee flats in Hoogeveen. Daar mag wel van alles groeien waaronder

  ‘onkruid’ en maakt DOMESTA reclame met het feit dat dit alles goed is voor insecten en zoogdieren zoals katten. DOMESTA spreekt over de duurzame beleeftuin, zie ondermeer: https://www.domesta.nl/over-domesta/nieuws/duurzame-beleeftuin-bij-flats-in-hoogeveen. Ondertussen krijgt de huurder in “zijn” eigen tuin ondermeer het verwijt dat teveel planten muizen en ratten lokken. Hier openbaart zich een tegenstrijdig en schijnheilig tuinbeleid.  Verder blijft de klachtenprocedure een erg moeizaam. Men heeft de huur geaccepteerd. Echter nadien volgen er meer tegenvallers. Het is als individuele huurder moeilijk opboksen tegen een bureaucratische organisatie zoals DOMESTA. DOMESTA neemt

  (tot nu toe) geen afstand van het gluren e.d. De huurder vereniging doet weinig en kan niets. De huurder dient eerst bij de verhuurder, eerst de huurder vereniging, dan eventueel nog direct bij DOMESTA te klagen, dan kan men bij de Regionale Geschillencommissie terecht. Deze commissie doet geen wezenlijk onderzoek maar past hoor en wederhoor toe.

  De Regionale Geschillencommissie houdt zich bovendien niet bezig met huurbeleid.

  Eigenaardig genoeg neemt de geschillencommissie geen standpunt in over het gluren.  Indien met het niet eens is met de Regionale Geschillencommissie, kan de huurder naar de Huurcommissie stappen. Ondergetekende heeft ondermeer over gluurbeleid van DOMESTA klacht ingediend bij de Huurcommissie. Het is afwachten wat dit eventueel zal opleveren.

  De eerste hoorzitting ging gepaard met wegvallen van geluid en vele andere fouten.

  De online hoorzitting lijkt op het wegwerken van zoveel mogelijk zaken in korte tijd.  Wat betreft huurpunten controle en controle aanvangshuur maakt de huurder veelal

  weinig kans, ook niet bij de Huurcommissie: DOMESTA heeft de wet veelal aan haar kant.

  Slechts bij zware achterstand in onderhoudt en dergelijke maakt de huurder een kans.

  Enig advies kan ondermeer worden ingewonnen bij de Woonbond en de rechtshulp. Medehuurders zijn vaak moe, afgestompt, angstig of zien het opboksen tegen een bureaucratische organisatie als DOMESTA met zijn woud aan regels niet zitten.

  OM Nederland verwijst weer naar de klachtbehandelaar van de politie. Maar de klachtenfunctionaris van de politie gaat niet over politiebeleid. Kastje naar de muur.  Regeringsplan is dat de huur in 2023 vanaf juli verlaagd wordt tot maximaal circa 570 euro. Het is afwachten of DOMESTA geen ander trucje toepast om toch meer te incasseren, bijvoorbeeld door verhoging servicekosten of lagere vergoeding opbrengst zonnepanelen.  Contactadressen:  DOMESTA: Postbus 1120, 7801 BC Emmen, (0591) 57 01 00, [email protected]  LV, wijkbeheerder (diegene die ondermeer gluurt over de schutting).

  https://www.domesta.nl/contact/jouw-aanspreekpunt-in-de-buurt/gemeente-hoogeveen

  [email protected]  [email protected]. Klachtbehandelaar.

  Politie, afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) (handelt alleen over functioneren van een politiemedewerker, niet over procedures)

  Wijkagent Arno Hiele. [email protected]  Regionale Geschillencommissie. [email protected]

  Hand van der Laan, voorzitter

  Nationale Ombudsman https://www.nationaleombudsman.nl/  [email protected] Klachtencoördinator DOMESTA  EB. Manager Wonen. DOMESTA

  Autoriteit Persoonsgegevens. https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/  Buurtbemiddeling. [email protected] Hetty de Bruin 0528-278855/06-0928135  OM Nederland. [email protected]  Stichting Huurdersbelangen Domesta https://hoogeveen.huurdersdomesta.nl/  RK. [email protected] Bespaarcoach & verkoopadviseur  TZ. DOMESTA Klantenadviseur [email protected]

  Sterke punten
  Kleine reparaties doen ze snel  (namen medewerkers afgekort met voorletters, niet hele naam benoemd). Mede ter waarschuwing

  Zwakke punten
  Commercieel, niet geheel betrouwbaar. Slechte overlastbestrijding, verzwijgen overlast,

  (te) hoge huren (mede door beleid streef huurbeleid e.d.). Tuin 'beleid" (gluren over schutting e.d.)

  hypocritie

  Review over Woningbouwvereniging De Goede Woning

  De Stentor, 14 mei 2023\\r\\n\\r\\nsociale huur\\r\\n\\r\\nWoningcorporaties zijn hypocriet\\r\\n\\r\\nDirecteur Rob van Beek van De Goede Woning in Apeldoorn ondertekent namens de corporaties in de Stedendriehoek (Apeldoorn, Brummen, Deventer, Voorst en Zutphen) een brief aan de Gelderse politiek die wijst op het gevaar van commerciële verhuurders. Dit beeld is ongenuanceerd. Het artikel in de Stentor (09-05) wekt de indruk dat woningcorporaties louter sociale verhuurders zijn. Dat klopt niet. Corporaties wenden voor betaalbare woningen te verhuren, echter systemen als streefhuur (de nieuwe huurprijs die wordt vastgesteld na een huuropzegging, meer in belang verhuurder) en extra renovaties (op kosten huurder) verhogen de huur. De tijd dat de huurder maximaal 25 procent van zijn netto-inkomen aan huur besteedde is al lang voorbij. Formeel is huur minder dan euro 800, sociale huur. Neemt niet weg dat woningcorporaties in Gelderland zich ook bezighouden met verhuur in de vrije sector. Klagen in de krant over commerciële verhuurders die 1000 huur per maand rekenen, en als corporatie zich ook met deze praktijken bezighouden is hypocriet en bedenkelijk. Ze hebben ook een investeringstak die bijvoorbeeld luxe vierkamerappartementen verkoopt. Nu de verhuurderheffing is afgeschaft hoort men hen niet meer over redelijke huurverlaging. Een beginnetje is gemaakt met vanaf juli 2023 maximale huur van 570 per maand voor minvermogenden. Te bezien valt of er geen addertjes onder het gras zitten. Laat de echte sociale woningbouwvereniging terugkomen met redelijke huizen tegen betaalbare huren.\\r\\n\\r\\nRonald Wilfred Jansen, Hoogeveen\\r\\n

  tuin

  Review over Domesta

  Geachte DOMESTA,  In mijn voortuin heb ik wat gewied. Wel jammer van de witte bloemen die het ontgelden en aardeverlies e.d.

  Achter de schutting in achtertuin wil ik graag een stukje wilde natuur houden bij vijvertje. Goed voor de waterhuidhouding, insecten vogels en dergelijke? Mag dat? Ik val daar toch niemand lastig.? Opvallend de wildgroei in de buurt: ik vind dat zelf een mooi gezicht. Ik had wel wat moeite om hier foto's van te maken, maar het roept bij me vragen op als iemand van DOMESTA bij mij over de schutting gluurt en ik een controlekaart in de bus krijg over een wat grassprietjes in de voor- en achtertuin. Raar hè. Groeten, Ronald

  Slechte dienstverlening

  Review over Lefier

  Dit is qua service en dienstverlening

  DE allerslechtste woningbouwcooperatie van Groningen.met wachttijden van meer dan uur aan de telefoon.

  Kortom

  Blinken niet uit door klantvriendelijkheid.

  Met

  Sterke punten
  Heeft geen sterke punten

  Zwakke punten
  Klantvriendelijkheid en telefonische bereikbaarheid

  Meest waardeloze bedrijf ooit

  Review over Nederwoon

  Erg, erg, erg slecht bedrijf. Wij hebben al 4 weken contact, of althans proberen contact te zoeken over een handjevol problemen (overstroming, lekkage, schade, etc.) Ze zijn tot 11:00 telefonisch bereikbaar maar je krijgt toch niemand te spreken die ergens over gaat. Wij zijn genoodzaakt een advocaat in armen te nemen om deze ellende op te lossen. Lieve mensen gebruik u verstand en ga NIET met deze partij in zee.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Bereikbaarheid\\\\\\\\r\\\\\\\\nCommunicatie\\\\\\\\r\\\\\\\\nBrutaliteit\\\\\\\\r\\\\\\\\nLaksheid\\\\\\\\r\\\\\\\\nLijkt wel psychologische oorlogsvoering

  Schakelstede duiven

  Review over Woonin

  Wij worden in nieuwegein geterroriseerd door duiven op het dak en de balkons. Woonin negeert de klachten.

  Sterke punten
  klanten opzadelen met problemen

  Zwakke punten
  eigenlijk hetzelfde

  Schakelstede duiven

  Review over Woonin

  Wij worden in nieuwegein geterroriseerd door duiven op het dak en de balkons. Woonin negeert de klachten.

  Sterke punten
  klanten opzadelen met problemen

  Zwakke punten
  eigenlijk hetzelfde

  SSH Panden verzieken de sfeer

  Review over SSH Student Housing

  Ssh panden verzieken de sfeer. Overal waar zij panden verwezenlijken komen er asostudenten te wonen. IN utrecht is de wijk Buiten Wittevrouwen helemaal verziekt door dat tuig. Opteringstralen met je teringtyfuskankertuig naar de uithof !

  Sterke punten
  niks

  Zwakke punten
  dat ze op moeten tiefen.

  Niet doen

  Review over SSH Student Housing

  Niet doen. Krijg je spijt van. Hier niets huren. Laat ze a.u.b. failliet gaan. Als ik een kwart ster kon geven had ik het nog teveel gevonden.

  Woningzoekenden zijn kansloos

  Review over Ymere

  Status houders (asielzoekers) krijgen de woning waar jij al jaren op zit te wachten. 18.000 mensen schrijven zich jaarlijks in kosten €20 per jaar.

  Verdiensten €360.000 per jaar

  Sterke punten
  Mooi kantoor

  Zwakke punten
  Ze bakken er niks van

  Slechte verhuurder

  Review over Portaal

  Deze verhuurder geeft niks om het woongenot van hun huurders. Het gaat ze enkel om het cashen van de huur. Ik heb in 2 verschillende woningen gewoond van Portaal en mijn vrienden hebben/ hadden ook een Portaal woning. Waaronder een tussenwoning met een bouwjaar van 2003. Allemaal zeer gehorig!

  Ik heb in een extreem gehorig appartement gewoond van Portaal met verwarde personen aan de wiet en coke als buren die 's nachts leven. Die 's nachts dus ook bezoek in huis hebben en leven alsof 3 uur 's nachts, 3 uur in de middag is. Met als gevolg overlast. Als je een melding maakt van geluidsoverlast, krijg je van Portaal te horen dat het gewoon leef geluiden zijn. Hoort bij het pand, doe maar oordoppen in als je niet kan slapen. Politie bellen heeft ook geen nut, want die wijst naar Portaal. En als je Portaal zo ver krijgt (na aandringen) een geluidsmeting te doen, hebben ze het lef om met een vals rapport aan te komen om je wijs proberen te maken dat het "normale leefgeluiden" zijn, terwijl de werkelijkheid is dat alle normen worden overschreden.  Het zijn narcisten die je gaslighten. Zelfs als de rechter je in het gelijk stelt, hebben ze het lef je een trap na te geven met de boodschap dat er niks aan de hand was, terwijl de rechter anders heeft geoordeeld.  Portaal heeft allerlei regels in hun huurvoorwaarden staan. Maar zodra blijkt, dat in het nadeel van Portaal, hier niet aan wordt voldaan, gelden deze regels ineens niet meer.  ALS JE EEN WONING ZOEKT WAAR JE RUST EN WOONGENOT WILT, BLIJF DAN WEG BIJ PORTAAL!

  Sterke punten
  Liegen, gaslighten en problemen op de huurder afschuiven.

  Hun ontmoedigingsbeleid wordt zeer goed nageleefd.

  Zwakke punten
  De hele woningcorporatie Portaal.