Havensteder

Havensteder - sterk in wonen Wij zijn Havensteder. Wij verhuren met name betaalbare woningen in Rotterdam en omgeving voor mensen met een laag inkomen of een kwetsbare positie. We verhuren aan 45.000 huishoudens. In verschillende wijken in Rotterdam en Capelle aan den IJssel verhuren we woningen in de vrije sector en verkopen we woningen.

Havensteder Reviews

  'Verbeterde' woningen

  Genoeg voor een avondvullend cabaretprogramma; van in de tuin pissende tuinmannen tot schroeven dwars door het dak heen, van te klein ingemeten deuren waar geen tochtstrip tegenop kan tot beschadigde eigendommen met een totaalwaarde van duizenden euro's.

  Momenteel verwikkeld in een gevecht via de geschillencommissie, m'n verzekering, een consumenten tv-programma en een satirische primetime show om Havensteder te bewegen tot uitbetaling van de -vooraf beloofde- schadevergoeding.

  Vraag me af of de dienst rijksmonumenten weet hoe er hier met onze monumentale woningen is omgesprongen.

  Godgeklaagd dat dit door burgemeester Abouthaleb en wethouders oogluikend wordt toegestaan. Kapitalisme op hoog niveau, huisjesmelk-waardige praktijken in volle gang.

  Sterke punten
  Geen. Waarom is het btw niet mogelijk om een halve ster of géén ster te geven voor de review? Dit wekt ten onrechte een veel te positief beeld van Havensteder.

  Zwakke punten
  A-sociale sociaal begeleiders, incapabele architecten, reageert niet op klachten, mails of telefoontjes tenzij je de rechterlijke macht inschakelt, eist huurverhoging zonder zelf een dekkende schadevergoeding te betalen voor het debacle 'verbeter'project.

  Geweld

  Bij ons in het pand moeten mensen maanden wachten op, reparatie lekkages, kapotte blokverwarming, ratten op het terrein, honden die poepen op eigen terrein enz. Het kan helaas nog erger er worden bewoners geslagen, verbaal en fysiek bedreigd door 1 en dezelfde bewoner waarvan afgifte is gedaan bij politie, en Havensteder maar helaas er word door Havensteder niks aan gedaan en deze bewoner blijft gewoon doorgaan. SCHANDE

  Sterke punten
  Welke sterke kanten

  Zwakke punten
  Alles

  Havenssteder zeer slecht

  Ik heb er zoveel om op te noemen. Ik moet een nieuwe keuken. Mijn keuken is al 17 Jr oud. Ik lap het van alle kanten. Er was iemand geweest die heeft een plankje geplaatst. Nadat hij weg was viel het plankje van ellende uit elkaar. Mijn kast hangt in het midden. Deuren verwijderen zich van elkaar. Kraan is kapot. Wasbak al jaren gescheurd. Ik heb 12 Jr met een beerput geleefd naast de nieuwe. Ik heb nooit in die 12 jaar normaal kunnen leven. Ze hebben nooit hun excuses aangeboden. De roosters in de slaapkamer zijn verrot als ik weet niet wat. De ventilatie is niet goed. Je ruikt alles wat de buren koken. Komt gewoon door de muren heen. Slechte issolering. Huizen gehorig. Muren zijn zo hol. En ik kan maar doorgaan. Je belt ze en komt nooit door. Iedere dag zijn er 17 wachtenden. Contactformulier werkt voor geen meter. Wat een rotzooi. Nemen jullie het voorbeeld van andere coöperaties. Verdienen zoveel aan huur maar wat krijgen de huurders voor terug een schop onder je kont. En zoek het maar uit.

  Sterke punten
  Die heb ik niet. Ik ben zeer teleurgesteld.

  Zwakke punten
  Heb ik niet.

  Havensteder

  Havensteder is een bedrijf dat zijn huurders niet serieus neemt en mensen in de kou laat staan en niet serieus en adeqaat reageert op klachten vocht problemen ramen die kapot zijn en van de ene naar de andere persoon of instantie doorschuift en zo onder hun verantwoordelijkheden uitkomt mijn hele flat heeft klachten en ook hier doen ze niets mee en ondertussen wanneer je hun probeert te bereiken en om de haverklap is er steeds wat stuk ik ben het al helemaat zat met deze organisatie nooit meer van mijn leven ga ik in zee met deze organisatie en raad het de andere toekomstige huurders het zelfde te doen behalve als je de huur inhoudt dan weten ze je binnen 2 dagen te vinden en nog te sommeren te betalen en te dreigen maar over wan presaties niets je bent bij havensteder enkel een pion niets meer en minder ik ben deze organisatie meer dan spuugzat samen met mijn medehuurders uit de flat

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  de afspraken niet nakomen en je lekker laten stikken als een stuk vuil

  Lekkage wordt niet opgelost

  Lekkage veroorzaakt door bovenburen (koopwoning) wordt niet opgelost door havensteder. Forse schade aan keukenmuur en plafond. Loopt al sinds April 2022, Na vele contacten via Telefoon,email en brieven waarin Havensteder beloofde om het op te lossen, wordt sinds september 2022 helemaal niet meer op mij gereageerd.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Bijna alles, contact,reactie,service,laat huurder gewoon in de kou staan

  Snachts pratende buren

  Hallo beste ja,als ik al deze reviews leest van anderen mijn probleem is dit jaar nieuwe buren gekregen Aziatische mensen het valt mij de laatste tijd op moeten zij niet eens een keertje gaan slapen die man lult de hele nacht door ik heb al een aanvaring met hem gehad over geluidsoverlast woonconsulent van Havensteder ging eerst bij hem langs daarna kwam woonconsulent naar mij toe allemaal leuk en aardig hij citeerde aan mij ja die mensen hebben niets bla bla bla dus bij mij mooi weer spelen nu krijg ik binnenkort een geluidsmeter voor aantal weken om bas trillingen resonantie te gaan meten dat is het laatste optie voor mij als bewoner politie huismeester waren langs geweest hoorde allebei niets de laatste agenten die bij mij thuis langs kwamen een zei zelf tegen mij zou u niet beter bij vrienden kunnen gaan slapen wat is dat nou voor een antwoord woonconsulent roemt onderburen ik kan naar de kloten lopen zijn hier andere huurders van deze leuke woningbouw die mij hier advies zou willen geven heel graag als laatste wíe gaat er die geluidsmeter uitlezen weet je wat het bezoek van politie en de huismeester die zeiden tegen mij het zit tussen je oren zou maar naar je huisarts gaan en al die emails telefoontjes woningbouw Havensteder weken lang geen reacties gehad woonconsulent zei het zijn vriendelijke mensen woonconsulent gaat na zijn werkdag naar huis en laten mij met deze shit zitten en telefonisch zijn ze slecht te bereiken mijn mening ze laten de huurders gewoon stikken mijn cijfer een hele grote nul

  HARTELOOS

  HAVENSTEDER VOOR MENSEN MET EEN LAGER INKOMEN OF KWETSBARE POSITIE IN DE SAMEN LEVING! MOOI NIET,id kaart kwijt netjes havensteder gebelt 3dagen voor de bezichtiging om te vragen of het mogelijk was om met een koppie van id en geboorte acte te komen bezichtigen,dat was mogelijk volgens de meneer aan de telefoon.mooi optijd naar de bezichtiging gegaan,urgentie bij de hand inkomsten verklaring en alle juisten gegevens waar mij naam opstaat mevrouw S. Ahmedagic vroeg de reden waarom ik geen id heb netjes uitgelegd ook meteen gebeld naar de gemeente voor een spoed id in het bij zijn S. Ahmedagic is 109 euro voor iemand die het al niet breed heeft.een afspraak met mevrouw S. Ahmedagic proberen te maken tijdens die zelfde bezichtiging om het nieuwe id de volgende dag of uiterlijk woensdag 12oktober ‘uitgenodigt ‘11oktober’langs’ te brengen zodat de inschrijving door kon gaan ik kreeg als antwoord ‘ja ok maar ik ga niet twee weken zitten wachten’ nogmaals netjes gevraagd of mevrouw S. Ahmedagic begrip kon hebben voor mij situatie maar mevrouw liet duidelijk met haar lichaams taal en houding zien dat ze niets van me moest hebben en dat er niks te regelen viel ,zag de blik al in haar ogen toen ik vertelde dat ik een lghbt jongere was de volgende dag het verhaal aan de klante service vertelt dreigende situatie als lghbt jongere uitgelegd in een gevaarlijke buurt telefoniste heeft me in de wacht gezet om met mevrouw S. Ahmedagic overleggen,maar de koelbloedige mevrouw haar antwoord was nee als meneer zijn id niet kan tonen voor vandaag word de woning niet toegewezen terwijl mevrouw weet dat ik een spoed id heb aangevraagd die binnen een dag klaar is mevrouw weet dat ik me onveilig voel in me eigen wijk maar toch weet mevrouw geen enkel greintje menselijkheid op te brengen ik dacht dat havensteder stond voor HULP BIJ MENSEN MET EEN LAGER INKOMEN OF KWETSBAREN DOEL GROEP S. Ahmedagic begrijp je nu waarom de zelfmoord cijfers onder jongere zo hoog liggen je word bedankt.
  Datum van ervaring: 11 oktober 2022

  Sterke punten
  niet

  Zwakke punten
  niet

  Oplichting

  Ik heb 12 jaar in een 2 kamer woning gewoont en heb daarna iemand betaald mijn woning leeg op te leveren .Vervolgens renoveren ze de gehele woning verwijderen opeens behang gaan de hardhouten plinten vervangen voor mdf plinten plaatsen roosters in deur die ik nooit heb gehad en zeggen dat ze tapijt en vinyl hebben moeten verwijderen terwijl alles echt veegschoon was en er in het toilet plavuizen liggen die ik zelf heb mogen uitzoeken ze liegen alles aan elkaar en sturen vervolgens een rekening van 7000 euro naar mij toe .Volgens mij betaal je huur om iets te mogen gebruiken en na 12 jaar blijft niets nieuw lijkt mij .Ook was mijn laminaat vloer kapot gegaan door het vocht van buitenaf maar daar kwamen ze niet voor ivm corona maar nu dus wel alles vernieuwen voor volgende huurder en kosten verhalen op mij toen ik erin kwam zat er ook behang op de muur en zaten er nog oude deuren enzo in ook geen nieuwe kranen of toilet het zijn gewoon echt grote boeven

  Sterke punten
  Liegen en beloven

  Zwakke punten
  Menselijkheid

  Dagobert Duck-mentaliteit

  Beloftes die worden gebroken en ontkend door werknemers (ook van detacheringsamateurs van DuraVermeer), afspraken worden alleen nagekomen wanneer je dit zwart op wit laat vastleggen, reparaties worden jarenlang uitgesteld en vervolgens bij een zogenaamd 'verbeterproject' snel en slordig afgeraffeld, personeel is zakelijk, gevoelloos en alleen snel in beweging te krijgen wanneer het gaat om huurverhoging en het declareren van exorbitante kosten bij huurders.
  Omgekeerd is de vergoeding voor bewoners, voor herinrichting na de verplichte(!!!) 'verbeteringen' schandalig laag. Inflatie noch de door incapabele werklui aangerichte schade worden meegenomen in het kostenplaatje. Wanneer een huurder niet meegaand genoeg is wordt er gedreigd met een rechtszaak.

  Adresgegevens van Havensteder zijn ongetwijfeld terug te vinden in het woordenboek onder 'Huisjesmelker'.

  Onbegrijpelijk dat de zogenaamd 'beste burgemeester ter wereld' zoveel wantoestanden tov huurders door de vingers ziet omwille van puur kapitalisme

  Sterke punten
  Onbeschoft hoge huren vragen, liegen, beloftes breken, niet reageren op mails/telefoontjes, sociopathisch reageren bij hulpvragen van huurders, dreigen met een rechtszaak wanneer huurders weigeren zich als stront te laten behandelen.

  Zwakke punten
  Eerlijk zijn, oprecht zaken doen, klantvriendelijkheid tonen door sympathiek of empathisch te reageren, toegeven dat ze al jarenlang huurders afzetten en uitbuiten.

  Ophangen tijdens gesprek

  Heb gebeld voor een oude reparatie die niet af was en of het terug was gekoppeld naar hun toe en hoe de stand van zaken zijn en dat ik nog een afspraak wil maken maar dan kon ze blijkbaar niet, heb mevrouw gevraagd of ze het nog terug kon vinden heb haar meerdere uitleggen geven van en hoe waar het over ging
  en zie stelde mee vragen dan zoeken naar de oplossing, blijkbaar was het haar gewoon teveel geworden, waar je daarna gewoon het gesprek eindigt zo on klantvriendelijk en totaal geen respect voor je medemens hoe kan je dan zo door gaan met je leven blijkbaar is dit gewoon normaal dat je er gewoon mee weg kan komen nou ben echt boos dat zulke mensen de coöperatie moeten vertegenwoordigen en echt deze mensen horen daar niet thuis eens in de tijd kom je ze tegen en dat maakt je gewoon kwaad weet zelf niet waar je dan moet aankloppen voor gerechtigheid maar het wel goed zijn gewoon slikken en nog een keer bellen hopen dat je iemand anders krijg die niet zo is en je zelf niet zo laten kennen dus gewoon een 0 sterren voor de ervaring

  Sterke punten
  Er zitten ook goed werkende personeel bij

  Zwakke punten
  Gewoon die mensen ter verantwoording roepen die buiten hun bootje gaan, als dit om klantvriendelijk gaat. Behandel mensen zo als je zelf wilt behandeld worden

  Slechte corporate ooit

  Al 3 x melding gedaan over stankoverlast in het hoofdgebouw waar ik woon ! Al 4 weken is daar al niet schoongemaakt u kunt raden hoe dat stinkt met deze hitte de hondestront zit tegen de muur en de urine stank van de honden komt je tegemoet , volmet balen hondenharen
  Deze woningstichting beloofd van alles en eindstand doen helemaal geen flikker ....je moet wel iedere maand service kosten betalen ....maar er wordt geen service verleend ....de grootste maffia praktijken zitten bij havenstede

  Sterke punten
  Die hebben ze niet

  Zwakke punten
  Miljoenen zwakken punten 1 grote boevenbende

  Puinhoop

  De dag van tekenen voor de woning wordt er 5 minuten van te voren afgezegd met geen reden .
  Ze zijn rond uit asociaal.
  Wacht al meer dan 4 jaar met urgentie.

  Corrupte bende

  De een krijgt alles voor elkaar en wordt met alles tegemoet gekomen.
  Ben al 3 maanden bezig om fatsoenlijk geholpen te worden.
  Het is een grote ondeskundige bende met vriendjespolitiek.

  Sterke punten
  Niet 1 sterke punt

  Zwakke punten
  Alles

  Je zou maar overlijden

  Medewerkers staan je niet eens normaal te woord bij overlijden. Gewoon de haak erop.

  schandalige medewerkers havens

  Schandalige behandeling klachten , 5 weken bezig en klacht niet in behandeling 5 dagen vrij moeten nemen omdat energiewacht zn afspraken niet nakomt mijn kosten 40 uur a 60 uur is 2400 loonderving.havensteder neemt het niet op voor zijn huurders maar wil bij aannemers voor een dubbeltje op de eerste rij zitten .Aannemers die voor havensteder werken klagen steen en been dat zij wurgcontracten hebben. En dit gaat allemaal ten koste van de huurders.Verder hebben de meeste werknemers van havensteder gewoonweg schijt aan de verhuurder . de zelfingenome walgelijk arrogantie van alleen al bijv een simpele baliemedewerkster cq telefoniste het is zum kotsen wie denken zij dat ze zijn. zelden zo.n walgelijke arrogante mensen meegemaakt .ze moesten zich kapot schamen . De wijkbeheerster van vreewijk discrimineert en heeft een misselijkmakende arrogantie. havensteder negeert honderden klachten en is machts en geldgeil. veel beloven maar niets anders dan afschuiven. dit is niet incidenteel maar structureel. Het woord tijd voor een harde aanpak directeuren die over de ruggen van huurders hun zakken vullen!!!! weg ermee. dit zijn geen mensen maar ratten. klachten via telefoon gemiddeld 10 minuten wacht tijd klachten via e mail worden niet beantwoord klachten via messenger worden niet behandeld een afspraak maken om ten kantore te komen gemiddelde wachtijd per telefoon 120 minuten.havensteder doet enorm hun best om klagers te ontmoedigen en het uiteindelijk opgeven.Ik spreek vurig de wens uit dat havensteder failliet gaat en al hun arrogante misselijkmakende medewerkers op een enkele uitzindering na aan de geeuwhonger komen te liggen en net zoals honderden huurders niet gehoord worden en op zn rotterdams gezegd de tyfus kunnen krijgen hopen dat ze diep in de ellende komen te zitten en net zo hard uitgelachen worden als vele huurders nu uitgelachen worden door die walgelijke havensteder opvreters.

  Sterke punten
  nul

  Zwakke punten
  arrogantie laks zelfingenome arrogante ondeskunige werknemers

  Ruim een half jaar wachten op reparatie van een vloer

  Op 26 mei 2021 melding gedaan van een kapotte deklaag van de betonnen vloer in een slaapkamer. Na ruim een half jaar wordt het initiatief genomen om tot reparatie over te gaan. De wijkbeheerder stroopte zijn mouwen op en zette het proces in gang. Maar let op: Havensteder moest toen nog 70% aan ja-knikkers binnenhalen om grootschalig te renoveren. Er was dus een reden om toch nog maar even die deklaag te repareren. Verder: té lange wachttijden aan de telefoon, namen van contactpersonen worden niet gegeven als je ze nodig hebt, juristen worden direct op je zaak gezet als je lastig bent. Mijdt deze club!

  Sterke punten
  Reklamepraatjes verspreiden om huurders over de streep te trekken.

  Zwakke punten
  Havensteder lijkt zich maar niet te realiseren dat de huurders de rekeningen betalen, dus ook de salarissen van het personeel. Het middenkader schermt zich af en laat lager personeel het vuile werk opknappen. Hier is geen team aan het werk, maar een groep ambtenaren dat niet van plan is om de corporatie een menselijk gezicht te geven.

  Slechtste ooit

  Ik ben diep aan het nadenken wat de slechtste review is die kan kan bedenken, maar niks dekt de lading van hoe onkundig de medewerkers zijn, hoe lang de wachttijd is van de SPOEDlijn, hoe asociaal de medewerkers in je oor ophangen en hoeveel gebreken de huizen hebben. Ik zou mij doodschamen als ik bij dit bedrijf zou werken. Ik geloof dat ze serieus punten van kwaliteit van leven afnemen. Dat ik niet minder dan één ster kan geven om dit te posten is zwaar onterecht. Alhoewel, de huur innen, dat kunnen ze wel goed.

  Dodelijk

  5 maanden lang geluidsoverlast, vast in renovatie brief gestuurd in 2020 om dit niet te doen tijdens, pandemie, en mijn gezondheid compensatie van 500 euro, dit gaat nu duren tot december, ik zelf krijg 50 euro ook had ik 10 jaar een gat in de muur, tijdens de renovatie een maand lang geen toilet gehad, moest een nood toilet gebruiken in de gang en ook werkers, dat is in mijn keuken \\\"basically\\\", gezondheid achteruit financieel achteruit, soms vast in de slaapkamer, soms vast in de woonkamer met je huisdier. sommige werkers hadden Covid-19 een heeft maskers een heeft niet, mijn leven is kapot nu geen gehoor op mijn brieven en klachten ook niet mijn advocaat, mijn geduld is op ik heb foto's video's ik ga nu met mijn verhaal naar Algemeen Dagblad.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Alles

  Slechtste woning vereniging ooit, ze slopen je spullen

  Ongevraagd hebben ze de spullen op mijn balkon kapot gemaakt door het rond te slepen en te bespuiten met water tijdens een "schoonmaak". Ik had alles netjes afgedekt, ookal wil ik helemaal niet dat het gebeurd en is het on nodig. En dan toch worden mijn spullen helemaal verschoven en kapot onder gespoten. Ik raad aan hier NIET te huren. Ik verhuis zo snel mogelijk.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Maakt eigendom kapot

  Heel slecht

  Dit bedrijf wil alleen maar incasseren, ik waarschuw u, ga niet in een woning van havenstede, en zeker niet in de landbouwtoren. Want hier betaal je 1300, en ligt gerust tot 23.00 sarongs in de herrie van geboor en gebouw vam wietplantages. En de organisatie weet hier van en doet hier niets aan

  Al 8 jaar wateroverlast in kelder

  Al 8 jaar wateroverlast in kelder en gewoon lekker afschuiven op vve beheer.

  Wachttijden van 30-45 minuten aan de telefoon

  Slechte VVE

  Wat een bizar slechte VVE.. jammer dat we hier geen keuze in hebben.

  Sterke punten
  Niks

  Zwakke punten
  Late reacties, langdurige trajecten en geen oplossingen

  Lekkage

  Heb een lekkage klacht gemeld bij havenstede ......ik zou binnen 2 dagen teruggebeld worden nou zit nog steeds te wachten nu een 1 maand later nog niks gehoord de service verlening wordt alsmaar slechter dat is een feit ...ook worden de daken en de dakgoot nooit geïnspecteerd waardoor er verstoppingen en lekkages ontstaan jaaaa als ze geld moeten vangen zijn ze er snel bij maar voor een reparatie kun je dus lang wachten .....

  Sterke punten
  Nul komma nul

  Zwakke punten
  Slechte serviceverlening huizen worden niet goed onderhouden verrote daken en lekkages geen dakinspecties en vernieuwing er wordt van alles beloofd maar niks wordt daadwerkelijk waargemaakt waardeloos systeem dit

  Bizar slechte woningcorporatie

  Er werd ons verteld dat er rekening zou worden gehouden met de vele overlast die er in de buurt is. Zetten ze er wéér overlastgevers in een leegstaand huis. Totaal niet doorgelicht... Te triest dat de wijk verpauperd. Er komen nu alleen nog bijstandtrekkers en asielzoekers in

  Sterke punten
  Geen 1

  Zwakke punten
  Zeg maar alles. Contact en communicatie

  Bizar slechte woningcorporatie

  Er werd ons verteld dat er rekening zou worden gehouden met de vele overlast die er in de buurt is. Zetten ze er wéér overlastgevers in een leegstaand huis. Totaal niet doorgelicht... Te triest dat de wijk verpauperd. Er komen nu alleen nog bijstandtrekkers en asielzoekers in

  Sterke punten
  Geen 1

  Zwakke punten
  Zeg maar alles. Contact en communicatie


Bezoek Havensteder

Schrijf een review