Reviews van deze auteur

Oude melk in nieuwe verpakking

Review over Woningstichting Stadgenoot

Sinds april een nieuwe socialehuurwoning via stadsgenoot gekregen.
Diverse punten waren van dag 1 al een probleem.
Vierkante meters op plattegrond van het huis en de vierkante meters op de lijst van punten die de huur bepalen klopte niet.

Bij contract tekenen in de woning kreeg ik te horen dat er een verstopping was in de keuken.
Of ik even het huurcontract wil tekenen, en dan zelf even contact opneem met het bedrijf die de verstopping kan verhelpen, maar het schoonmaken van de gootsteen waar de verstopping zat moest ik dan ook even zelf doen. Toen ik aangaf dat dit niet klopt dat zij deze verantwoordelijkheid hebben, kreeg ik als antwoord, Mevrouw als u hier drie jaar woont en u hebt een verstopping dan moet u ook zelf bellen. Haha. Ja na drie jaar wonen lijkt mij dat duidelijk, maar ik heb nog niet eens de sleutels en dan moet ik nu al verantwoordelijk zijn voor het oplossen?
Dacht het niet.
Maar goed, ik teken het contract met die verstande dat ik een huur mindering krijg als vergoeding voor de dagen dat ik geen woongenot heb! Oh toen begon ze toch wel even anders te piepen, is goed mevrouw, we zullen de sleutel en contract tekenen uitstellen en een nieuwe afspraak maken, wij gaan dit dan oplossen, verstopping wordt gerepareerd en de keuken wordt schoon gemaakt (alleen gootsteen(

Bij de bezichtigen voel het mij op dat de deuren in een zeer slechte staat zijn, ze zijn (sommige) oud en beschadigd, drie andere deuren zijn simpele kale deuren die je voor 99 euro bij de gamma kunt kopen, deze moet je dan zelf verven, deze deuren zaten er ook al een tijdje in een waren beschadigd. De vorige bewoner (65+) is waarschijnlijk niet instaat geweest om ze zelf te verven of het financieel uit te besteden, dus heeft deze ze gelaten zoals ze zijn geplaatst.
Melding gemaakt bij de huurmakelaar van stadsgenoot maar die gaat direct aan, nee; hier gaan wij niets aan doen die is voor de bewoner. Punt.
Melding gemaakt bij stadgenoot en gevraagt voor vervanging, nee, ze zijn nog goed dus wij doen niets. Punt.

De huur is rond de 800 euro minus service kosten, ik kreeg 2 werken terug al een brief dat er huurverhoging aankwam van 40 euro.
Dat wordt voor een 45² m woning en aardig bedrag in Amsterdam noord in de Werengouw. Portiek woning.
Mijn inziens is huisjesmelkers en goede benaming voor dit bedrijf.
Echter mijn advies: verander de naam STADSGENOOT in STADSGEENGENOT

Sterke punten
Geen

Zwakke punten
Alles

reacties: