Reviews van deze auteur

De renovatie van de Agaatlaan in Leiden is bijna klaar, tenminste dat vindt Portaal

Review over Portaal

De renovatie van de Agaatlaan in Leiden is bijna klaar, tenminste dat vindt Portaal.
Oké, de woningen zijn goed geïsoleerd, we hebben zonnepanelen en zijn van het gas af maar we hebben ook nog een hoop problemen die nog niet zijn opgelost.
Van de acht liften (twee per hal) waarvan wordt gezegd dat deze goed zijn gereviseerd staan er elke dag wel een tot drie in storing en twee keer in de week is de brandweer er om mensen uit de liften te bevrijden.
Er is een inductie kooktoestel geleverd door Portaal. Deze kan je alleen maar op half vermogen( op 4 i.p.v. 9) gebruiken als je alle vier de pitten tegelijk wil gebruiken. Wat niet voldoende is als je voor een gezin moet koken (Portaal vindt van wel). Als je één van de pitten hoger wil zetten dan moet je één van de andere uitzetten. Terwijl we een toestel hebben ingeleverd (op gas) dat we op vol vermogen konden gebruiken. Dit noemen ze dan vooruitgang.
Na ruim 45 jaar vrij uitzicht op het balkon kijken we nu tegen ondoorzichtige glasplaten aan. Geen uitzicht meer vanaf het balkon en huiskamer. We zitten in een glazen doos. De bewonerscommissie en de HBV Leiden hebben hier tegen geprotesteerd via de rechter, maar Portaal heeft geëist dat hier een draagvlak van 85% voor zou worden gehaald. Zelf hanteren ze altijd 70%. We hebben het met 81% voorstemmers net niet gehaald en blijven dus zonder uitzicht zitten. De stemmen zijn geteld door HBV Leiden samen met Portaal. Portaal zelf kwam tot een andere presentatie van cijfers maar wilde niet de cijfers naast elkaar leggen om te kijken waar het verschil in zat.
99% Van de sloten van de galerijdeuren zijn nog steeds stuk en in de deuren van de hallen zitten nog steeds geen sloten.
Er is ook nog een lijst van schades die door Bebouw Midreth (de aannemer) zijn veroorzaakt en die nog niet zijn opgelost. Sommige afspraken die door de bewoners met Portaal zijn gemaakt zijn niet nagekomen.
De meeste van deze problemen en de daarbij komende kosten wil het projectteam doorschuiven naar het beheer die hierdoor dan minder geld overhouden voor het reguliere onderhoud.
Van alle problemen die zijn ontstaan door de renovatie is de directie en verantwoordelijken op de hoogte.

reacties: