Woningcorporatie Portaal werkt dagelijks aan goed en betaalbaar wonen. Onze missie is dan ook: \'Wij bouwen aan kansrijke buurten waar je je thuis voelt\' . Als een van de grotere corporaties in ons land zorgen we voor de huisvesting van ruim 56.000 huishoudens in Amersfoort, Soest, Leiden, Arnhem, Rheden, Nijmegen, Utrecht, Nieuwegein, Bunnik en Maarssen. In wijken en buurten in deze gemeenten zorgen de ruim zeshonderd medewerkers niet alleen voor goede en betaalbare woningen. We voelen ons medeverantwoordelijk voor de veiligheid en orde in de wijk, openbaar groen en sociale samenhang. - See more at: http://www.portaal.nl/overportaal.aspx#sthash.dXkMAtWK.dpuf

Portaal Reviews

  • Zie ook op facebook(PORTAALRENOVATIE)

    Zwakke punten
    Te veel

    Door Mike op 30 januari 2020 Reageer
  • Sinds juli (3 maanden geleden) is al bij Portaal bekend dat de ventilatie in het gebouw waarin ik woon niet werkt. Dit betekent dat er in alle woningen in het gebouw geen enkele vorm van ventilatie is in de badkamers en de keukens. Dit leidt natuurlijk tot schimmel. Als we hierover bellen met Portaal krijgen we alleen maar mensen aan de lijn die niks weten en ons ook niet kunnen doorverbinden met iemand die wel iets weet. Er worden geen stappen genomen om het probleem binnen redelijke tijd op te lossen. Ook zijn de bewoners op geen enkele manier door Portaal geïnformeerd. Ik heb al meerdere keren verzocht om op zijn minst een informatiebrief of -e-mail te sturen naar alle bewoners, omdat gebrek aan ventilatie risico's heeft voor de gezondheid, maar Portaal weigert dit.

    Zwakke punten
    Geen communicatie tussen medewerkers van Portaal.
    Geen communicatie tussen Portaal en bewoners.
    Noodzakelijke reparaties worden maanden niet uitgevoerd.
    Risico's voor de gezondheid van bewoners worden genegeerd.

    Door Nicolette op 31 oktober 2019 Reageer (1 reactie)
  • ik huur nu sinds 1 jaar een woning van portaal in amersfoort , ik hoorde altijd slechte verhalen over de woningbouw maar dacht ja zal wel totdat ik sinds 2018 een woningruil heb gedaan alles leek koek en ei portaal stond me netjes te woord totdat de contract was getekend toen begon alle ellende en was ik echt in hel beland!
    als ik belde voor reparatie verzoek werd ik van kastje naar muurtje gestuurd en kon niemand je normaal te woord staan daarnaast weten de telefonistes zelf ook bijna niks nooit heeft iemand mij terug gebeld op verzoekjes die ik achter liet tot de dag van vandaag en het is vandaag 28 oktober 2019
    als ik iemand aan de telefoon kreeg werd mij aleen maar schuldgevoelens aangepraat zodat je je nog ellendiger kan voelen ik heb spijt dat ik van de portaal ben gaa huren ze zijn een slechte woningbouw en gaan slecht met hun huurders om ze gaan duidelijk over lijken en ik vind het jammer dat ik alle reviews op internet niet eerder had opgezocht van portaal ik ben echt geschrokken nu ik erachter ben hoe slecht deze mensen met hun huurders omgaan!!!
    de oude bewoonster had voor mij woning waarschijnelijk alles goed verdoezelt toen ik de woning ging bezichtigen voor woningruil
    toen ik eenmaal in de woning zat merkte ik op dat ik steeds iets zag vliegen en dat waren riool vliegjes met de dag werd deze plaag erger ik heb met me dochtertje echt meer dan een half jaar sinds ik de woning ben betrokken in een ellendige situatie gezeten en niemand van portaal kwam mij helpen ik werd van kastje naar muurtje gestuurt en moest het maar zelf uitzoeken en als er iemand langs kwam ivm iets maken in de woning schoven zei ook nog de schuld op je af of ze waren chagerijnig totdat ik besloot om 1 maand huur niet te betalen en zelf hulp te gaan zoeken voor de rioolvliegjes toen ben ik ook nog opgelicht en de vliegjes waren er nog steeds en alsof het niet erger kon werd ik zonder pardon naar de deurwaarder gestuurt met vorse extra kosten erboven op ....
    ik krijg een uitkering en moet dan ook wachten op me geld tot na de 20e maar daar hadden ze ook geen boodschap aan ze vonden dat ik hun gewoon kost wat het kost moest betalen met de extra kosten erop?
    het kon ze ook niks schelen dat ik en me dochtertje van 6 jaar in een kamertje helemaal gebaricadeerd met klamboe en horde gaas ect moesten slapen maanden en dat je verder nergens in het huis veilig en rustig kon zitten er vlogen de hele dag rioolvliegjes rond ik werd helemaal gek doordat ze de hele dag rondvliegen in je woning en ook uit je gootstenen komen en uit elke kiertje van je woning zelf uit e toiletpot er bleek al die tijd een heel nest te zitten in de kruipruimte onder het huis en er zat ook al die tijd een lekkage met vieze drap onder die kruipruimte waar die rioolvliegjes hun nest hadden gevestigd er zou een pijpleiding zijn verschiven en die lekde al die tijd ook hing in de woning een vieze rioollucht wat ook echt niet te harden was en portaal deed alsof hun neus bloede hierover...
    meer dan een half jaar zaten ik en me kind in die ellende echt levende hel kon geen eens vrij zijn in de woning al die tijd heb ik gewoon me huur netjes betaalt aleen die ene keer toen ik zelf een verdelger voor de rioolvliegj esplaag moest zoeken en ik opgelicht was had ik niet me huur betaalt en eigelijk terecht want al die tijd betaalde ik hun gewoon de huur terwijl ik niet eens normaal in de woning kon verblijven door de rioolvliegjes plaag en de geur ondanks alles stuurde ze me ook zonder pardon naar deurwaarder alhoewel ik voor de rest altijd me huur heb betaalt ondanks de levende hel waar ik en me kind in moesten leven ben ik voor die ene 1x 1 maandje hiurachterstand meteen naar de deurwaarder gestuurt ik heb vervolgens een regeling getroffen wat ook niet meeviel en zo de achterstand afbetaalt.
    tot nu toe heb ik aleen maar ellende en ongeluk gehad in de woning waar ik ben komen wonen er is zoveel gebeurd in die 1 jaar tijd en nooit heeft portaal mij normaal behandeld of normaal te woord gestaan ik had zelfs een advocaat genomen zo erg was het en zelfs die advocaat kon niks doen kortom portaal is uit mijn ervaring echt een hele slechte woningbouw en ik heb spijt dat ik bij hun ben gaan huren echt waar als ik het kon terug draaien had ik het ongedaan gemaakt deze woningbouw gaat duidelijk over lijken!!!
    karma is er voor iedereen ik behandel iedereen zoals ik behandeld wil worden en mensen zoals portaal laat ik over aan karma!
    vandaag na 1 jaar bij portaal word ik ineens gebeld door portaal terwijl ze mij nooit belden als ik ze nodig had als huurder.
    ik heb een nieuwe partime baan en doordat was mij administratie helemaal in de war en komt mij loon ietsje later iets waar ik totaal machteloos over sta , dus ik neem via mail contact met portaal omdat je telefonisch uit mij ervaring aleen maar van kastje naar muurtje word gestuurt en leg hun uit wat er aan de hand is en waarom ik de huur iets later overmaak dan normaal.
    vervolgens werd ik laatst gebeld door gemaild door portaal dat er iemand met mij telefonisch contact zou nemen aldus vandaag werd ik gebeld door een mevr die mij even schuldgevoel wilde aanpraten ik moest aleen maar luisteren naar wat zei te zeggen had en er werd me fors de schuld in de schoenen geschoven ze belt mij om mij te vertellen dat ze niet akkoord gingen met mij latere huurbetaling en dat ik direct naar de deurwaarder gestuurt zou worden ?
    omdat ik meerdere keren huurschuld had of zo??????
    ik vroeg die mevr duidelijk nogmaals waar ze het over had want ik heb sinds ik bij portaal huurde 1x met een reden me huur niet op tijd betaal en daarvoor hebben ze mij naar deurwaarder gestuurt en heb ik alles netjes afgelost tijdig dus vanwaar komt het verhaal dat ik ineens op een wanbetaler lijst zou zijn beland deze mensen zijn echt evil!!!
    omdat ik 1x niet mij huur had betaalt met een geldige reden nog wel komt deze mevr mij bellen vandaag om mij schuldgevoel aan te praten zodat mij hele dag verpest word , ik mocht niet eens mij verhaal doen en dat maakte me kwaad waar was deze vrouw toen ik zoveel problemen met portaal had ? en nu komt ze mij bellen om mij te vertellen dat ze mij alsnog naar de deurwaarder hadden gestuurt als ik niet op tijd de huur zou hebben betaalt?
    dus ik leg haar uit dat ik ondertussen de huur heb betaalt en toch bleef deze mevr me schuldgevoel aanpraten , wat voor mensen zijn dit????
    vervolgens kreeg ik er niks geen woord meer tussen ik mocht mij verhaal of mening niet eens doen ik ben echt kwaad want ik ben geen wanbetaler en heb ze de achterstand van 1 maand waar ze extra kosten op hadden gegooid om zo even extra geld bij mensen te innen !!!
    gewoon netjes betaalt en toch was dat nog niet genoeg dus besloten ze om mij te komen bellen met oude koeien en ook nog mij schuldgevoel aan te praten dat ik dus door 1 maand achterstand huur voor 1e keer sinds ik bij portaal huur moeten wanbetaler ben en als ik dus in het vervolg weer zo een situatie zou hebben ik direct naar de deurwaarder moet!!!!
    dit zijn echt slechte mensen en ik heb spijt dat ik ooit een woning van ze ben gaan huren ....
    dus nu doordat ik 1x sinds ik bij hun huur en dat is nu 1 jaar 1x 1maand niet me huur had betaalt met een geldige reden meteen op een zwarte lijst ben beland? en dat wilde die mevr mij vandaag nog even telefonisch duidelijk maken
    dus eigelijk doordat ik van portaal ben gaan huren ben ik nu wanbetaler en sta ik op een zwarte lijst ? dus als ik nu van iemand anders wil gaan huren krijg ik die geschiedenis mee dat ik een wanbetaler ben en me huur niet betaalde ? aleen omdat ik 1x 1maandje huur achterstand had met geldige reden?
    dit is toch te absurd voor woorden en oneerlijk ?....
    ik kan me niet herinneren dat ik een slechte geschiedenis had bij een woningbouw vereneging en nu dankzij portaal heb ik dat achter me naam staan?
    omdat ik ze 1x 1maandje niet op tijd had betaalt????
    ookal is iets kapot ze doen niks voor je
    waneer je belt word je van kastje naar muurtje gestuurt of er word op je oren gehangen.
    maar waneer je hun moet betalen gaan ze over je lijk!!
    slechte woningbouw.
    en ik heb spijt dat ik ooit bij hun een woning ben gaan huren.

    Sterke punten
    ze gaan over lijken!!!!

    Zwakke punten
    communicatie , omgang met klanten , service ect.....

    Door symone op 28 oktober 2019 Reageer
  • Een tijdje geleden kregen we een brief over huurachterstand.
    Let wel dat was de 4e van de maand.
    Krijg mijn geld pas rond 20e dus kan dan pas mijn rekeningen betalen, en dat heb ik ze uitgelegd maar daar hadden ze geen boodschap aan.
    We moesten toen de huur en extra 100 euro voor de deurwaarder betalen. Heb het geld moeten lenen en iedere maand een gedeelte terug betalen waardoor ik weer moeilijk rond kon komen van mijn geld. Vind t vreemd omdat ik in mijn flat navraag heb gedaan bij mijn buren en die krijgen geen deurwaarder na 4 dagen te laat met betalen.Ben dus hier de enige bij wie ze dit doen.

    Dus in plaats van sociale woningstichting is dit duidelijk een
    a-sociale woning stichting.

    Sterke punten

    Zwakke punten
    Vreemd dat ze al na 4 dagen een deurwaarder sturen terwijl ze weten dat het extra kosten met zich mee brengt.
    Ook omdat ik al aan gegeven had dat ik mijn geld echt later krijg .Ook omdat ik echt de enige ben in mijn flat die meteen na 4 dagen een deurwaarder krijg

    Door Roy van der op 16 september 2019 Reageer
  • Ik wil graag een positieve reactie plaatsen na al die negativiteit.
    Mijn vrouw en ik zijn zeer tevreden met de woningstichting.
    Als er iets is wordt je correct te woord gestaan, en er wordt
    direct actie ondernomen.
    Natuurlijk kan er iets verkeerd lopen, maar dat wordt dan weer snel opgelost.
    En dit is mijn ervaring met Portaal.

    Sterke punten
    Directe actie als dat mogelijk is.

    Zwakke punten
    Misschien de menselijke foutjes.

    Door A.Pfister op 3 juni 2019 Reageer
  • Al weken proberen we van de verhuurdame Portaal te horen te krijgen wanneer mijn dochter haar flatje kan betrekken. Dat staat gepland over 'ongeveer' 1 week nu. Nog altijd geen afspraak om te tekenen en zelf geen enkele communicatie. Ondanks vele mailtjes, telefoontjes en terugbelverzoeken. Ik voel me gewoon een stalker omdat een woningbouwcorporatie zo respectloos met zijn klanten (!) omgaat. Alsof wij geen planning hebben. Om diep verdrietig van te worden. Kunnen ze zelf zo slecht plannen of hebben ze gewoon maling aan hun klanten?

    Door van Alphen op 8 april 2019 Reageer
  • Ik had een review geplaatst en dit is verwijdert. Had gezegd dat ze sprookjes vertellen en liegen. En of het personeel stage had gelopen bij de Efteling. De nieuwe directeur sluit ook de ogen en weet blijkbaar zijn personeel geen normen en waarden bin te brengen. Heeft u ook klachten? U kunt hem mailen. sander.heinsman (en dan het bekende teken) portaal.nl (alles aan elkaar geschreven)

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Te veel om op te noemen

    Door Ajna op 21 september 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • overlast van verslaafde bewoners jaren niks mee gedaan tot er bijna elke dag politie moest komen en dan nog worden ze beschermt waardeloos op gepakt door portaal . 8 jaar bezig geweest lekkage dicht te krijgen 8 jaar was geen lekkage volgens hun . en is het onderhoud gewoon waardeloos in het algemeen . beloven beloven en nog eens beloven allen niks na komen schandalig daar . zouden camera,s komen heb het zelf zwart op wit 2 jaar verder en komt er in een keer niet meer . portiek aan onze kant zouden allen wij 5 bewoners naar binnen kunnen iedereen kan er gewoon door heen nog zon belofte die niet waar gemaakt wordt

    Sterke punten
    beloven beloven zijn ze goed in allen nu nog eens wat na komen zijn ze echt de beste in
    er is niemand die meer belooft en niet na komt vind ik toch best knap

    Zwakke punten
    slecht onder houd
    betaal voor dingen te laten repareren
    domst fout ooit 80 euro per jaar en als er iets kapot is moet je het nog altijd zelf betalen
    dus 800 euro voor niks had ik beter in mijn zak kunnen houden want alles wat kapot gaat moet ik nog betalen

    Door peter op 14 februari 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Niet te geloven dat ze bij Portaal denken dat ze boven het volk staan en alles via de rechter willen afdwingen, ze doen waar ze zin in hebben klachten worden niet verholpen en de huur word verhoog als we allemaal in op stand komen kan het misschien helpen maar helaas hangen de meeste achter de geraniums.

    Ze willen dan hun eigen wet op leggen alles om de kas te spekken.

    Sterke punten
    niets

    Zwakke punten
    het geen gehoor en belang hebben bij anderen

    Door dennis op 15 april 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Sorry, I need to write in English because want to be very clear in my review and Dutch is not perfect. I rented a place in Utrecht by Portaal, we were always excellent payers and complied with all what included in our undertakings. We lived in this place for about 4 years. The place didn't have a floor so we spent 2000 euros in a good parket/isolation floor and set up all by ourselves. When we left the apartment we agreed with Portaal employee that they would offer the floor on our behalf to the next renter and if he wanted to pay ONE THOUSAND euros, the deal was done otherwise we would remove the floor. When the renter started living there following happened:

    - Portaal didn't notify the renter. They simply offered the apartment with our floor included. Not sure if extra payment was required for the apartment with floor included.
    - When we contacted the renter through Portaal, he said it was fine to pay, we negotiated a lot the payment and at the end O EUROS was paid. Such a waste of time and money.
    - When we claimed to Portaal that they undertook letting us know so we could have the chance to remover and bring away our floor, they simply said it they weren't obliged to do so.
    -ON TOP OF THIS, Portaal was sending a LOT of invoices alledgedly "correcting" wrong statements for our gas consumption. The total amount OVERCOME the loss of our floor due to their extremely unprofessional and illegal behavior.

    Be ADVISED. portaal is NOT a good party to deal with. COVER your back and NEVER trust them.

    Hope this will help you as we didn't know this before our terrible experience. Best of lucks.

    Sterke punten
    Nothing to include.

    Zwakke punten
    They default covenants and betray their own clients.

    Door Leny op 10 februari 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik huur nu 10 jaar bij Portaal en iedere onderhoudsvraag die je hebt wordt afgedaan als iets 'wat bij het huis hoort' zoals scheuren in de muur, optrekkend vocht, niet sluitende ramen en deuren, verzakkende vloeren. Bij een klacht ver muizen of ratten in de muur en op het plafond wordt er gezegd dat er teruggebeld wordt, binnen 5 dagen. Uiteraard gebeurt dat niet. Na 5 dagen moet je zelf bellen om te horen te krijgen dat je de DAR moet bellen bij ratten.
    Als het muizen blijken moet je zelf betalen maar de muizen/ratten zitten op het plafond en in de muren, dat is dus pas te beoordelen als er een luik/kruipruimte gemaakt wordt. Kruipruimte is niet aanwezig.
    Als er een opzichter langskomt om zegt die bij elke klacht "ja ja, maar hoeveel huur betaal je eigenlijk?" Het badinerende toontje wat de heren aanslaan is denigrerend en laat je machteloos achter.

    Sterke punten
    Om de dingen heen draaien

    Zwakke punten
    Communicatie, service, klantvriendelijheid

    Door Mevrouw H. op 22 september 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Woningcorporatie Portaal Eemland combineert oubolligheid met een gebrek aan kennis. Zelfs al zou er figuurlijk de stofdoek over heen gaan, dan nog krijgt dit bedrijf geen glans.

    Gevestigd in een muf en slecht onderhouden pand in Amersfoort.
    Straal geen elan uit. En al helemaal geen vlotheid.

    De prijs-kwaliteit, de servicegerichtheid, de klantvriendelijkheid en de staat van onderhoud van de woningen, scoort bijzonder laag. Geen voorbeeldfunctie voor vergelijkbare woningcorporaties.

    Sterke punten
    Niet van toepassing

    Zwakke punten
    Reeds beschreven

    Door E. de Groot op 10 februari 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Bezoek Portaal

Schrijf je eigen review



VergelijkWoningcorporaties

Op vergelijkwoningcorporaties.nl lees je reviews over alle woningcorporaties van Nederland.Dit geeft jou in één oogopslag een overzicht van meningen, ervaringen en eventuele klachten.Deel jouw ervaringen met andere bezoekers en schrijf ook een review!

Woningcorporaties