Ymere: wonen, leven, groeien. Ymere werkt als maatschappelijk ondernemer aan wijken met perspectief waar bewoners willen wonen, leven en groeien. We zijn actief in de metropoolregio Amsterdam, met als kerngemeenten Alkmaar, Almere, Amsterdam, Haarlem en Haarlemmermeer, Leiden en Weesp. We bezitten rond de 90.000 verhuureenheden, waarvan ongeveer 81.000 woningen. eigen-woning

Ymere Reviews

  Slechtste verhuurder van het l

  Woon sinds 1 november 2023 in dit huis. Men heeft geen eindinspectie gedaan waardoor ik allemaal troep, vuil en kapotte dingen aantrof. Heb onder stroom gestaan door een kapot ventilatiesysteem echter vond Ymere het geen spoed. Heb nog altijd geen werkend ventilatiesysteem en kan in de nacht geen ramen openzetten vanwege begane grond straatkant.
  Heb al maanden last van mijn luchtwegen en ze doen niets. Lekkende cv ketel doen ze ook niets aan. Aansprakelijk gesteld en dan melden ze gewoon aan bij zorg en overlast dat je zelfmoord wil plegen. Daarnaast roepen ze zonder bewijs dat je mensen van Feenstra bedreigd heb in de week van 28 maart. Geluidsopname van gesprek met Feenstra geeft echter weer dat ik voor het laatst gebeld heb op 14 maart over het ventilatiesysteem systeem.
  Ymere liegt en pleegt smaad en laster om onder verantwoordelijkheid uit te komen. Start nu een kortgeding en verhuis terug naar Nijmegen en verhaal alle kosten op ymere.

  Sterke punten
  Ze kunnen liegen als de beste en plegen smaad en laster

  Zwakke punten
  Dat ze nog bestaan.

  Warmtepomp Leugenaars

  Ymere heeft huurders in de fin. problemen gebracht door ze voor te liegen over de prijs van een warmtempomp. Deze mensen wonen in het armste deel van Amsterdam. Goede gedaan Ymere!


  Zie AT5


  Sociale huurders met stadswarmte betalen honderden euro's meer, ondanks belofte: "We zijn genaaid"
  21 januari 2024, 06.58 uur · Aangepast 21 januari 2024, 09.03 uur · Door Lotte Rigter  Woningcorporaties staan voor een grote opgave: in 2040 moeten alle sociale huurwoningen aardgasvrij zijn. In veel wijken wordt gekozen voor stadswarmte als geschiktste optie, maar voordat een complex daadwerkelijk verduurzaamd kan worden, moet 70 procent van de bewoners instemmen met de plannen. Dat gebeurde in de Gentiaanbuurt in Noord onder de belofte dat de prijs voor stadswarmte niet duurder zou zijn dan gas, maar nu hebben ze daar te maken met een prijsstijging van honderden euro's. "Leg je de rekening echt neer bij de armste Amsterdammers?"


  Sinds vorig jaar woont Lianne Verhaar in de Gentiaanbuurt in Noord. Toen woningcorporatie Ymere aankondigde haar oude woning in de Van der Pekbuurt te gaan renoveren, kreeg ze de optie om met urgentie te verhuizen naar een nieuwe woning. Ze koos voor een gerenoveerde woning in de Gentiaanbuurt.

  Het huis is aangesloten op stadswarmte, een netwerk van ondergrondse leidingen waar warm water doorstroomt. In Amsterdam wordt voornamelijk de warmte gebruikt die vrijkomt bij afvalverbranding en bij de biomassa- en elektriciteitscentrales. Amsterdam wil in 2040 al aardgasvrij zijn, en stadswarmte wordt voor veel wijken gezien als de geschiktste oplossing.

  "Op zich is er niet zoveel anders aan als gas in je huis. De radiotoren zijn groter, maar het systeem werkt. De ervaring is echter dat het duurder is dan aardgas was", vertelt Verhaar. "Eigenlijk was de afspraak die we voor de renovatie maakte met Ymere dat stadswarmte nooit duurder zou zijn dan aardgas."

  AT5
  AT5
  "Leg je die rekening dan bij de armste mensen in Amsterdam?"

  LIANNE VERHAAR - HUURDER GENTIAANBUURT
  Maar de realiteit is dus anders. Bewoners betalen namelijk een vaste prijs aan Vattenfall , de enige leverancier van stadswarmte, bovenop de daadwerkelijke gebruikskosten. Dat vastrecht is op dit moment 800 euro per jaar, de maximale toegestane prijs. Hoewel de variabele prijs voor gebruik dus minder kan zijn dan bij gas, zijn de vaste jaarlijkse kosten voor warmtenet vele malen hoger.

  Verhaar: "Dat een rekening dan zo gigantisch stijgt voor sociale huurders, 800 tot 1000 euro per jaar, valt niet te begrijpen. Vattenfall zegt dat ze deze kosten maken om het warmtenet aan te leggen en voor innovatie. Maar leg je dan die rekening bij de armste mensen in Amsterdam?".

  Bewoners in protest
  Het is een van de redenen waardoor Kirsten Zimmerman, secretaris van de huurdersvereniging Van der Pekbuurt, al jarenlang strijdt tegen de komst van stadswarmte in hun buurt. In 2018 hoorde ze dat de gemeente voornemens was om de buurt aan te sluiten. Ze gingen meteen in protest, maar het lijkt erop dat de plannen voor stadswarmte uiteindelijk toch doorgevoerd zullen worden.

  "Het leek mij al vrij snel een slecht idee", vertel Zimmerman. "Ook om de energiebron: het verbranden van huisvuil en biomassa, dat zijn gewoon bomen. En dan wordt het ook nog eens geïmporteerd uit het buitenland."

  "Je betaalt vastrecht nog voordat je iets gestookt hebt. De kosten zijn enorm hoog, en dan zegt Ymere wel dat het niet meer zal kosten dan anders", aldus Zimmerman. "Ik vind het een heel raar proces, daar zit dan vijftien jaar aan vast." Voor de Van der Pekbuurt waren meerdere opties, waaronder het verkrijgen van warmte van het water uit het IJ. Volgens Zimmerman de meeste geschikte keuze: "Maar niemand wil er aan beginnen. De gemeente niet, Ymere niet. Het lijkt wel doorgestoken kaart, alsof het per se stadswarmte moet worden."

  AT5
  AT5
  Dat de bewoners tegen zijn, maakt het lastig voor woningcorporatie Ymere. De corporaties hebben namelijk de verplichting gekregen om al hun woningen aardgasvrij te maken voor 2040, maar alleen wanneer 70 procent van de bewoners van een blok voor is, kan een renovatie beginnen. Dat percentage wordt lang niet altijd behaald, hoewel Zimmerman vreest dat het in de Van der Pekbuurt zomaar kan gebeuren.

  "Mensen wonen hier in oude, beschimmelde woningen. Als zij de optie krijgen voor een gerenoveerde woning, of dat ze mogen verhuizen met urgentie, dan doen ze dat. Vattenfall heeft hier ook al van alles aangelegd. Maar het gevolg, zien we nu, is dat er mensen in de Gentiaanbuurt zitten die tegen enorme kosten aanlopen. En we wisten dat dat zou gebeuren."

  Hoewel Gentiaanbuurt-bewoner Verhaar zelf niet verwacht in de financiële problemen te komen omdat ze bewust is van de stijging en er dus rekening mee kan houden, vreest ze voor haar buurtbewoners. "Ik denk aan de mensen die het niet zien aankomen, die plots een rekening binnenkrijgen. Mensen met een groot gezin die veel water gebruiken. Oudere bewoners die de verwarming op 21 hebben staan."

  "Je gaat mensen de wijk uitdrijven omdat ze straks hun energierekening niet kunnen betalen"

  KIRSTEN ZIMMERMAN - HUURDERSVERENIGING VAN DER PEKBUURT
  Bij stichting !Woon, waar huurders terechtkunnen voor vragen of begeleiding, komen er ook veel vragen binnen over stadswarmte, en dan met name over de kosten. Hielke Ploeg, programmaleider team Aardgasvrij, weet hoe complex het is. "De prijs tussen warmte en gas wisselt, en is de afgelopen twee jaar enorm geschommeld. Daarom weet je nooit echt wat er gaat gebeuren qua prijs en waar je aan toe bent."

  Volgens hem is isolatie de beste manier om te besparen, maar door het hoge vastrecht van stadswarmte op dit moment gaat dat niet op. "Dan kun je wel minder gebruiken, maar heb je toch hogere kosten. Daar moet nu het gesprek over gevoerd worden, voor de mensen die nu financieel in de knel komen."

  Ymere geeft huurders met stadswarmte wel een korting, tussen de honderd en tweehonderd euro. Dat dekt niet de kosten voor het vastrecht. Verhaar zegt zich genaaid te voelen door Ymere en vindt een compensatie eerlijk. "Ze leggen ons dit op, ze beloven dat het allemaal goed gaat komen, en nu het niet goed komt, moeten we het maar uitzoeken. Zo werkt het toch niet?"

  AT5
  AT5
  Volgens Ploeg van stichting !Woon is het juist nu van groot belang dat de corporaties, bewoners, de gemeente en Vattenfall goed met elkaar blijven communiceren. Over de zorgen die er zijn, maar ook om uit te leggen waarom stadswarmte de beste optie zou zijn voor een buurt. "En mocht je in de knel komen qua financiën, zoek dan hulp bij een buurtteam."

  Grens opzoeken
  De Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties laat weten dat ze alleen verder willen met het uitrollen van stadswarmte als de kosten voor bewoners minimaal hetzelfde blijven als ze nu betalen. Ze zeggen onaangenaam verrast te zijn met het bericht van Vattenfall om het vastrechttarief fors te verhogen. Het is niet conform de gemaakte afspraken, en dus gaan ze in gesprek.

  Ymere laat weten dat vanwege de energiecrisis en inflatie de prijzen voor iedereen zijn verdubbeld, ook voor huishoudens met stadswarmte. Ze zien dat Vattenfall de grens opzoekt van wat ze bewoners maximaal in rekening mogen brengen en gaan samen met andere Amsterdamse corporaties, in overleg met de gemeente, Vattenfall hier stevig op aanspreken.

  Vattenfall zegt alle regels te volgen, en dat het vastrecht nodig is om alle kosten te dekken. "Helaas zijn de kosten momenteel dusdanig dat wij voor onze warmtenetten op het maximum komen dat door de ACM is vastgesteld. De ACM ziet toe dat een warmteklant niet meer betaalt dan een klant met aardgas."

  Sterke punten
  Huurder doelbewust in de problemen brengen

  Zwakke punten
  huurders verslechtering opdringen terwijl ze al klem zitten zoals je donders goed weet

  Sociale huur is ...

  1100 euro vragen voor 44 m2 zonder fietsenberging en privacy.

  Sterke punten
  rare prijzen rekenen

  Zwakke punten
  vergeten waar je vandaan komt als organisatie

  Ymere kassa 2

  https://tvblik.nl/kassa/31-maart-2018

  Schimmel in onze woningen? Nee joh hoe kom je r bij.

  Sterke punten
  al jaren niks doen tegen schimmel waar dan ook

  Zwakke punten
  huurders vals beschuldigien

  Ymere kassa tv

  en nog een ymere slachtoffer

  https://www.youtube.com/watch?v=RAXp-IyzP2c

  Sterke punten
  geld vangen

  Zwakke punten
  onleefbaarheid

  Ymere houdt van schimmel

  https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/belbus-ymere-tweede-belbus-over-schimmelhuis\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\r\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\nprobleem speelt al sinds 2021

  Sterke punten
  ze doen maar

  Zwakke punten
  zelfs niet gevoelig voor publiciteit op nationale tv

  Ymere houdt van schimmel

  https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/belbus-ymere-tweede-belbus-over-schimmelhuis\\\\\\\\r\\\\\\\\nprobleem speelt al sinds 2021

  Sterke punten
  ze doen maar

  Zwakke punten
  zelfs niet gevoelig voor publiciteit op nationale tv

  en de kosten zijn voor de huur

  In de tuin van ons gerenoveerde pand ligt meters bouwafval. Ymere ruimt het niet op.

  Sterke punten
  aso gedrag

  Zwakke punten
  problemen dumpen bij de huurder die het niet kan betalen want arm en dus in sociale woninbouw

  Ymere de huisjesmelker

  Ymere heeft twee panden aan de Gelderse kade in Amsterdam gesplitst in 8 wooneenheden en 15 x 15 kijkers uitgenodigd om te komen kijken.

  Kenmerken
  kartonnen muren
  geen brandgang
  geen ventilatierooster
  geen deur op meterkast
  trap zo smal dat alleen max maat 40 er door kan en niet je meubels
  geen trekhaak voor spullen omhoog hijsen
  geen ombouw warmteinstallatie
  muren lopen af met verval van 7 cm
  het is een favoriete overgeefplaats voor klanten red light district
  en je wordt aan alle kanten bekeken door buren

  dat staat allemaal niet in de advertentie en moet je met eigen ogen constateren want ook niet alle foto's klopten. Kortom klassiek huisjesmelker gedrag. En oh ja. Als je dan de woning weigert vanwege misinformatie zijn ze nog zo vriendelijk om een punt af te trekken via woningnet want ja het is natuurlijk heel vreemd dat niemand deze woningen wil voor bijna 900 euro per maand- tenzij ze dakloos zijn natuurlijk.

  Sterke punten
  misbruik maken van de situatie

  Zwakke punten
  onjuiste en onvolledige informatie geven in advertenties woningnet

  Bigbrother Ymere

  Als je bij deze lieden wil huren moet je een kopie inleveren van je UWV verzekeringsbewijs. Dat is een ellenlang formulier waar alle banen, contracten, inkomens, ziekteperiodes en je bsn nummer op staan. Dit mag wettelijk gezien helemaal niet maar wie durft te klagen dat Ymere op deze manier inwoners uit selecteert met een vlekje?

  Sterke punten
  Profileren huurders

  Zwakke punten
  denken dat misbruik eeuwig kan duren

  Overtreding AVG

  Ymere overtreedt de AVG en schendt de privacy van huurders in spe door een kleurenkopie van voor en achterkant van je id bewijs te eisen. Je mag je BSN nummer niet doorstrepen terwijl zij daar geen recht op hebben. En je gelooft toch niet dat ze die duizenden kopieen na afloop van de procedure vernietigen. Kans op identiteitsfraude is dus ook nog eens super hoog....

  Sterke punten
  Privacy schending

  Zwakke punten
  Je voorliegen dat wat zij doen wettelijk is toegestaan. Geen enkele woningbouwvereniging in Nl doet dit alleen Ymere.

  waardeloos slecht verot

  Ymere Waardelose telefonische afhandeling.
  Standaart norm is de hoorn er op gooien.
  Spoed reperaties zijn geen spoed 2 weken zonder stroom op mijn kooktoestel gezeten.
  Alles afschuiven op een ander bedrijf (ymere is perferct) Laat me niet whaaaa ha ha ha
  Monteurs zijn snel kundig maar raffelen alles af
  Cortom de bezem van top tot bodem door dit bedrijf
  Als ik daar zou werken zou ik het niet op een feestje of bij het uitgaan vertellen je weet nooit wie er voor je staat en ik zou me kapot schamen voor zo een bedrijf.
  Als er genoeg huizen waren was ik allang verhuisd.
  Jammer dat je geen - sterren kan geven.

  Sterke punten
  totaal niets

  Zwakke punten
  Alles wat u maar kan bedenken behalve de HUUR INNEN daar zijn ze wel goed in.

  boevenbende 1ste klas

  groot onderhoud Haarlem Noord, onkundig bouwbedrijf in gehuurd, slopers 1ste klas. Ymere laat je in de kou staan. ik noem het nu de firma: eigen huis in puin. wat ik heb opgeknapt breken een stel nobies af!! het is te erg voor woorden!! ze meten met 2 maten, waarschijnlijk zitten die tot hun ellebogen erin.

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  alles

  Meest schandelijke woningbouw

  Ymere komt afspraken niet na, mensen die zij inzetten komen niet opdagen inmiddels ruim 4 maanden bezig met het proberen op te lossen van een lekkage . Ook vandaag weer een afspraak om 8 uur met qbuild ook dit bedrijf komt na 5 weken wachten niet opdagen, en als je contact probeert te leggen met Ymere zitten zij zoals gewoon weer in vergadering en kan je weer dagen wachten voor er contact met je word opgenomen als er al contact word op genomen. Ymere jullie krijgen een -10 voor jullie service naar jullie huurders want een schande dit

  Sterke punten
  Niks geen sterke punten

  Zwakke punten
  Alles beloven en niks nakomen

  Dik ontevreden

  Slecht
  Woon hier vanaf 2019
  Kreeg de woning...kapotte wasbak...weigeren ze te vernieuwen...zware schimmel badkamer...weigeren ze te verven...deur box sluit en opent niet goed...veel vocht in huis...ben zelf zwaar chronisch ziek...ze sturen wel iemand om te te kijken...maar die oordeelt telkens negatief en alles is steeds maar zelf moeten doen en zelf voor de kosten op laten draaien
  Ik heb altijd hoog opgegeven over ymere...helaas is dit dus anders
  Ben met het minste inkomen van de hele trap...als enigste omhoog gegaan met de huur...10 euro...de rest van de trap betaalt nu minder dan ik
  Ik voel mij een 2e rangs persoon
  Het maakt mij boos van binnen...waarom?
  Ik woon heerlijk...lieve buren aan alle kanten
  Maar het gedrag van ymere naar mij toe is beschamend
  Voordat ik erin kwam...hebben ze niets aan de woning gedaan...zo gelaten hoe de vorige bewoner het had achtergelaten
  Zelfs behang zat nog aan de muur
  Of ik blij ben met de woning op zich?
  Ja!
  ..

  Sterke punten
  Niet

  Zwakke punten
  Alles

  Onprofessioneel

  Dit is de tweede keer dat ik niet in de garage kom waar ik elke maand voor betaal.

  De eerste keer hebben ze alle handzender veranderd, maar ons hebben ze niets opgestuurd. Ik moest een week wachten tot ik er weer in kon.’ik heb een week lang buiten moeten parkeren voor 3,50 per uur en ze hebben mij geen compensatie geboden. Nu kan ik er weer sinds eergister niet in, de reden daarvan weten ze niet. Ik moet wachten tot de beheerder contact met hem opneemt en dat duur ook alweer veelste lang.

  Neem geen garage bij Ymere , zeer onprofessioneel bedrijf dit !!

  Ymere houdt niet vragen

  Ik belde op om te vragen welke stukken ze moeten hebben van nieuwe huurders. Verbinding viel weg bij twee medewerkers achter elkaar. Derde medewerker was duidelijk ouder en probeert je te intimideren als hij het antwoord niet weet en vindt afbekken normaal. Als ik ze google lijkt het in een patroon te passen.

  Sterke punten
  klantonvriendelijkheid

  Zwakke punten
  naar woningnet verwijzen met de vraag welke stukken ymere nodig heeft

  Waardeloze woningbouw

  Waardeloos ze reageren niet het intreseerd ze geen bal je mag alleen betalen plakken overal stukjes hout tussen en plamuur en dat noemen ze onderhoud en dan heb je zo,n bedrijf die alles vol klederd en die noemt zich schilder hahahah

  Sterke punten
  Geen ja je geld uit je zak trekken

  Zwakke punten
  Niet doen wat ze moeten doen

  Ymere is RUK

  Ymere zijn zakkenvullers, repareren met moeite iets wat stuk is. Ze werken samen met KBK bouw die dan het huis komen inspecteren, vinden het altijd dat het goed eruit ziet en willen het niet vervangen want het kan nog jaren mee! Huizen van bouwjaar 1980!!!!!! Alles is verrot, huid valt bijna uit elkaar en dan per juni lekker een huurverhoging!!! ik geef Ymere een dikke -10

  Sterke punten
  Dat ze in zichzelf geloven dat het er allemaal prima uitziet.

  Zwakke punten
  luisteren niet naar de mensen, willen niets doen.

  Woningzoekenden zijn kansloos

  Status houders (asielzoekers) krijgen de woning waar jij al jaren op zit te wachten. 18.000 mensen schrijven zich jaarlijks in kosten €20 per jaar.
  Verdiensten €360.000 per jaar

  Sterke punten
  Mooi kantoor

  Zwakke punten
  Ze bakken er niks van

  mensonterende medewerkers

  om te huilen, de afblaffende, dreigende, respectloze manier van met klanten omgaan is buitengewoon schandalig. Dat mensen zo met elkaar om kunnen gaan, zal ik nooit begrijpen.
  Een betere wereld word het zeker niet met deze medewerkers van Ymere!

  Sterke punten
  locatie

  Zwakke punten
  mensonterende manier van communicatie, schandalig hoe je behandeld wordt

  Waardeloos slecht onbeschoft

  na verschillende uren bellen worden de problemen niet opgelost.
  Ze beloven van alles maar er gebeurd letterlijk NIETS.
  Na 2 mnd weer gebeld krijg ik verhaaltjes te horen en toen ik vertelde dsat het niet klopte was ik een leugenaar en werd de hoorn er op gegooid.
  Deze woningbouw staat boven alles en iedereen vinden ze.
  Tot er een brief van mijn rechtsbijstand advocaat op de mat lag toen wilden ze het zelfs na 3x zeggen via mijn advocaat het nog snel via mij regelen.
  Oplichters zijn het.
  ik bel niet meer ik schrijf een klacht en geef ze 6 weken om het op te lossen en daarna u raad het al rechts bijstand er op.

  Sterke punten
  Klanten afblaffen, kleineren, aan de kant zetten, in de koude laten en zonder stroom een week laten zitten omdat niets maar dan ook niets urgent is daar. wel vaak op onze kosten vrijdag middag een bbq.
  kortom ikke ikke ikke en de bewoners mogen .........

  Zwakke punten
  alles wat goed voor de bewoners zou moeten zijn.

  Waardeloos slecht onbeschoft

  na verschillende uren bellen worden de problemen niet opgelost.
  Ze beloven van alles maar er gebeurd letterlijk NIETS.
  Na 2 mnd weer gebeld krijg ik verhaaltjes te horen en toen ik vertelde dsat het niet klopte was ik een leugenaar en werd de hoorn er op gegooid.
  Deze woningbouw staat boven alles en iedereen vinden ze.
  Tot er een brief van mijn rechtsbijstand advocaat op de mat lag toen wilden ze het zelfs na 3x zeggen via mijn advocaat het nog snel via mij regelen.
  Oplichters zijn het.
  ik bel niet meer ik schrijf een klacht en geef ze 6 weken om het op te lossen en daarna u raad het al rechts bijstand er op.

  Sterke punten
  Klanten afblaffen, kleineren, aan de kant zetten, in de koude laten en zonder stroom een week laten zitten omdat niets maar dan ook niets urgent is daar. wel vaak op onze kosten vrijdag middag een bbq.
  kortom ikke ikke ikke en de bewoners mogen .........

  Zwakke punten
  alles wat goed voor de bewoners zou moeten zijn.

  Slecht

  Ymere is echt slecht. Ik heb een dak dat lekt. (niet erg maar wel genoeg dat het hinder veroorzaakt) is al 10 keer over gebeld is zogenaamd al 2 keer gefikst en het lekt nog steeds. Dan bel je de klantenservice en dan is het altijd zo dat zeggen dat het erg druk is op dit moment. Ik hoor 18 minuten lang je hebt nog een wachtende voor je. Maar er zijn meerdere medewerkers en die kunnen echt niet allemaal 18 minuten lang in gesprek zijn met iemand. Wie belt er nou zo lang met ymere?? misschien in wat uitzonderlijke gevallen maar niet allemaal te gelijk. ik heb maar opgehangen omdat het veelste lang duurt en irritant word. Ymere is kut

  Sterke punten
  ??

  Zwakke punten
  alle punten. ook te duur

  Slechte Woningbouw

  Ymere is echt een slechte woningbouw, vervangen niets! Ik heb een aanrechtblad uit de jaren 80 keuken valt bijna uit elkaar, wc niet over te spreken. Deuren die nooit vervangen worden. dien je een klacht in hoor je nooit wat over. Ymere heeft genoeg geld, doe eens de woningen renoveren. Genoeg woningbouw verengingen die het wel doen. Hier moet je smeken met een beetje geluk krijg je een nieuw rubbertje voor je kraan.

  Sterke punten
  Echt totaal niets

  Zwakke punten
  Hebben geld zat willen en kunnen niets vervangen


Bezoek Ymere

Schrijf een review