Ymere: wonen, leven, groeien. Ymere werkt als maatschappelijk ondernemer aan wijken met perspectief waar bewoners willen wonen, leven en groeien. We zijn actief in de metropoolregio Amsterdam, met als kerngemeenten Alkmaar, Almere, Amsterdam, Haarlem en Haarlemmermeer, Leiden en Weesp. We bezitten rond de 90.000 verhuureenheden, waarvan ongeveer 81.000 woningen. eigen-woning

Ymere Reviews

  Contactcentrum is niet goed geinformeerd

  Reparaties via eigen account werkt niet goed. Beslisboom is te beperkt. Dus weer bellen. Degene die dit behandeld zegt dat ik een onderhoudsabonnement moet hebben anders zelf betalen. Dit klopt beslist niet en ik zou moeten betalen. Ymere ajb werk je mensen goed in. Misschien ook beter om oudere mensen dit werk te laten doen ipv MB) en HBO-ers zonder (woon)-ervaring. Je wordt er zoo moe van om tegen die onervaren kinderen te praten.

  Sterke punten
  Kent alleen zijn slechte huurders. Je wordt ook te woord gestaan alsof je een last bent. Daar zijn ze heel sterk in.

  Onprofessioneel

  Slechte communicatie, onprofessioneel

  Sterke punten
  N.v.t

  Zwakke punten
  Onprofessioneel

  Een vos is betrouwbaarder

  Ymere laat je jaren leven met tokkies. Ymere laat je jaren leven met machinaal geluidsoverlast. Waardoor geen nachtrust. Ymere gebruikt huurders als melkkoe om hun dure projecten elders te financieren en laten de huurders creperen voor de hoofdprijs. Zogenaamd verduurzamen met gelden van de overheid en doorbelasten aan bewoners. Echter geen rendement, goedkoop materiaal en daardoor nog meer klachten. Corona maakt ze nog luier. Schuiven alles door naar instanties om zelf niets te hoeven doen. Vooral afd. Overlast. Te lui om eens in een dossier te duiken. Ik zou mij kapot schamen als ik voor zo een hut moet werken. Liegen, valse beloftes..heb je nog een paar uur? Zou best wel eens met de pers willen kletsen.

  Sterke punten
  Kan minus 10 punten ook? Het wordt tijd dat de overheid Firma list&bedrog eens tegen het daglicht gaat houden. Ik pleit voor landelijke enquête waar hun operationeel zijn.

  Zwakke punten
  Al het negatieve wat in je opkomt x 10 sterren

  Ymere

  Klantonvriendelijk, onbetrouwbaar en slechte admin. Als je alternatief heb om ergens anders te wonen of te werken zou ik dat kiezen. Je bent van Ymere pas een jaar na het beëindigen van je contract af, ze vinden het geen enkel probleem om opeens kosten te gaan boeken en dan mensen lastig te vallen voor wisselgeld.

  Zwakke punten
  Klantonvriendelijk, onbetrouwbaar en slechte admin.

  Lekkage

  Heel slecht Yemere houd klanten voor de gek Nu al een 3 maanden dat ik zou gebeld moeten worden door fucking yemere Maar nog niemand heeft gebeld Heb al ruim dan 20 keer gebeld. Ze doen zoals 5de werld landen en zelfs niet 3de Helemaal waardeloos En als je bijv uurje laat de huur betalen Word je enorm gebeld door veel kanker flikkers

  Sterke punten
  Niksssssss

  Lekkage

  Zeeeeeer slecht Yemere hou

  1maand zonder dak door ymere!

  Echt slechte ervaring zogenaamd zou ons plafon gemaakt worden na 1 maand achteraan gaan nogsteeds niks kunnen bereiken en kan mn huis niet binnen! Raad idereen af echt een slechte servies!

  Zwakke punten
  Alles is slecht!

  Nooit bereikbaar bij een reperatieverzoek

  Ymere is slecht bereikbaar en totaal niet behulpzaam, ze spelen daar verstoppertje. Bij een reperatieverzoek wordt er altijd gezegd "u wordt binnen 2 a 3 werkdagen teruggebeld ". Ik ben nog NOOIT!! teruggebeld, en ik heb inmiddels al 7 x gebeld,Ymere heeft mij een bouwval opgeleverd, waardoor ik dus elke keer weer een reperatieverzoek moet indienen(Ymere Almere Stad)

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Niet behulpzaam, spelen verstoppertje

  Met ymere ga je creperen

  Vraag me af of er wel genoeg ruimte is om alle klachten weer te geven. Woon hier in Haarlem in een junk huis. Als het hard regent loopt het water door de muren naar binnen. Komt uit stopcontacten naar buiten gespoten. Alles beschimmeld. Ze vinden dat geen probleem bij Ymere. De aardlekschakelaar schiet toch wel aan ...en anders heb je pech. Een buitenmuur is zeiknat. De verf bladert er van af. Elk zomer krijg ik een invasie van mieren want die nestelen zich in deze poreuze bende. Het plafond bestaat uit grote delen die af en toe gewoon naar beneden vallen. Laatste keer viel zo'n element van 4 bij 2 meter net naast de wieg van mijn pas geboren baby... Maar goed ene vastgoed regisseur zou het allemaal oplossen. Nou twee maanden niets vernomen . Dus maar 20 berichten ingesproken... als resultaat.. even slikken... Of ik nog maandje wil wachten want een collega neemt het over. Maar hij gaat nu wel eerst 2 weken op vakantie. Ja toen brak mijn klomp. Ik weet zeker dat het niet meer goed komt tussen mij en Ymere. Dus ymere helpt je naar de klote. Was getekend Ton Eillebrecht van het junk huis in Haarlem

  Sterke punten
  Er zijn geen sterke kanten alleen maar sterke verhalen. De medewerkers zouden onbezoldeld nog best als sprookjes verteller of clown aan de slag

  Zwakke punten
  Onbeschoft . Niet doortastend . Leugenachtig Brutaal. Onprofessioneel. Onverantwoordelijk. Meedogenloos. Schaamteloos. Ondoorzichtig.

  Ellende

  De meest ellendige woningbouw vereniging waar wij ooit mee te maken hebben gehad. En dan ging het bij ons maar om een garage.

  Sterke punten
  Afhandeling van klachten

  Lode leidingen

  Lode leidingen worden vervangen en vindt het hypocriet dat de ene wel en de andere krijgt nieuwe keuken of een nieuwe wc en andere krijgt helemaal niets heb nog nooit wat van Ymere nieuw gehad

  Zwakke punten
  Om dat de een wel van alles krijgt en de ander niets

  Dubbel glas

  Ronduit slecht Geven geen antwoord op je vragen

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Alles

  Één telefoongesprek beëindigd!!

  Een telefoongesprek beëindigen zo doe je dat op de juiste manier mevrouw A. Bhikhoe de Consulent Klachten en Procesverbetering medior Ymere!! Het is onacceptabel!!

  Sterke punten
  Geen!!!

  Zwakke punten
  Leugen en bedrog over als.. Eerste zeggen wat je wilt horen daarna zeggen dat moet je als zelf repareren!!!

  flikkers

  kk honden, \\r\\neerst dingen slopen in huizen dan zeggen dat je het niet hebt gedaan en dat het er al was, als ik deze man tegenkom op straat :)

  Sterke punten
  geen ene kanker sterke punt jullie zijn vieze oplichters, maar in een kostuum van een \\\"woningcorporatie\\\"

  Zwakke punten
  alles

  flikkers

  kk honden, eerst dingen slopen in huizen dan zeggen dat je het niet hebt gedaan en dat het er al was, als ik deze man tegenkom op straat :)

  Sterke punten
  geen ene kanker sterke punt jullie zijn vieze oplichters, maar in een kostuum van een "woningcorporatie"

  Zwakke punten
  alles

  Slechte service parkeerplaats

  Ik huur al iets langer dan een jaar een parkeerplaats bij ymere en zo een 2 weken geleden kon ik een hele week niet in en of uit de garage zonder dat de storingsdienst na uren kwam opdagen en ik krijg niet eens een vergoeding of een excuus!

  Sterke punten
  Snel geld verdienen over ander mans rug!!

  Zwakke punten
  Communicatie, heel onbeschoft!

  Ijmere liegt tegen rechter in de rechtbank; rechter gelooft hen

  Ijmere hgebruikt leugens van verklaringen in de rechtbank. Ijmere verted rechter da de bejaarden en moerder met minderjarig kind makkelijk aan een andere sociale huurwoning kunnen komen. Nadat de rechter in de leugens trapt en als oordeelwoonfraude geeft, komen de bejaarden nergens meer aan een sociale huurwoning. Het huurcontract was sinds 1950 en zo ook was de huur historisch laag. Ijmere nam totale woongeno weg vanhet gezin en pestte hen jarenlang om uit het huis te gaan enzo ook een hogere huur te krijgen. Ijmere vertelde de rechter dat het huis nosig was voor vluchtelingen. Na de zittingis het huis meteen verkocht, het hoger beroep loopt. Ijmere gebruikte ook gemeentelijke instellingen zoals zoals zoeklicht en wzs om bij het gezin thuis te gaan, onaangekondigd, en luidkeels in de buurt heisa te maken. Dat werd stwlselmatig gedaan overminstens 10 jaren. Gemeente Amserdsam doet echt niets, ze doen alsof zeluisteren en dan hoor je niet meer. Laat staan alsje na een oordeel vanwoonfraude uit je huis bent gezet. Dan laten ze je helemaal stikken en vinden dat het je eigen probleem is als je dakloos bent. Ijmere zegt tegen de rechter geen obstakel te zijn voor het vinden van een andere woning oor het gezin. Na het oordeel schrijven zij een negatieve verhuurdersverklaring met de boodschap de woonfraude medewerker van ijmere te moeten contacteren, die tijdens de zittingen doet alsof haar neus bloed als er weer een leugen voorbij komt. De bejaarden komen niet meer aan een huis, dat heeft een andere woningbouworganisatie al mondeling aangegeven. Schriftelijk durven ze niet te doen. Daarbovenop, met het oordeel vande rechtbank van woonfraude worden alle jaren van het huurcontract van de bejaarden weggevaagd in woningnet. Dus dat betekent de datum waarop het oordeel zegt dat zij uit het huis moeten zal als datum van inschrijving op woningnet gelden. Als zij zich ingeschreven hebben. Ijmere was waarschijnlijk hieran niet op de hoogte, maar wacht, woningnet hoort bij de woningcorporaties. En wist de rechter die deze 80-jarigen, valselijk beschuldigd van woonfraude door valse verklaringen van ijmere, uit hun huis zette waar zij al 60 en 35 jaar lang woonden dit niet? Om nog niet te spreken van de minderjarige die op straat gezet wordt door de rechtbank. De rechter in de rechtbank gelooft het woord van ijmere heilig. gemeenteamsterdam doet niets, zij laten ijmere hun gang gaan. Zijn er wetten, europees en nationaal die het kind en uithuiszettingen benoemen? Ja. Ijmere, of eigenlijk de trouwe, loyale medewerkers, gaat over lijken voor geld. Wat een manier om geld te verdienen.

  Ijmere liegt tegen rechter in de rechtbank; rechter gelooft hen

  Ijmere hgebruikt leugens van verklaringen in de rechtbank. Ijmere verted rechter da de bejaarden en moerder met minderjarig kind makkelijk aan een andere sociale huurwoning kunnen komen. Nadat de rechter in de leugens trapt en als oordeelwoonfraude geeft, komen de bejaarden nergens meer aan een sociale huurwoning. Het huurcontract was sinds 1950 en zo ook was de huur historisch laag. Ijmere nam totale woongeno weg vanhet gezin en pestte hen jarenlang om uit het huis te gaan enzo ook een hogere huur te krijgen. Ijmere vertelde de rechter dat het huis nosig was voor vluchtelingen. Na de zittingis het huis meteen verkocht, het hoger beroep loopt. Ijmere gebruikte ook gemeentelijke instellingen zoals zoals zoeklicht en wzs om bij het gezin thuis te gaan, onaangekondigd, en luidkeels in de buurt heisa te maken. Dat werd stwlselmatig gedaan overminstens 10 jaren. Gemeente Amserdsam doet echt niets, ze doen alsof zeluisteren en dan hoor je niet meer. Laat staan alsje na een oordeel vanwoonfraude uit je huis bent gezet. Dan laten ze je helemaal stikken en vinden dat het je eigen probleem is als je dakloos bent. Ijmere zegt tegen de rechter geen obstakel te zijn voor het vinden van een andere woning oor het gezin. Na het oordeel schrijven zij een negatieve verhuurdersverklaring met de boodschap de woonfraude medewerker van ijmere te moeten contacteren, die tijdens de zittingen doet alsof haar neus bloed als er weer een leugen voorbij komt. De bejaarden komen niet meer aan een huis, dat heeft een andere woningbouworganisatie al mondeling aangegeven. Schriftelijk durven ze niet te doen. Daarbovenop, met het oordeel vande rechtbank van woonfraude worden alle jaren van het huurcontract van de bejaarden weggevaagd in woningnet. Dus dat betekent de datum waarop het oordeel zegt dat zij uit het huis moeten zal als datum van inschrijving op woningnet gelden. Als zij zich ingeschreven hebben. Ijmere was waarschijnlijk hieran niet op de hoogte, maar wacht, woningnet hoort bij de woningcorporaties. En wist de rechter die deze 80-jarigen, valselijk beschuldigd van woonfraude door valse verklaringen van ijmere, uit hun huis zette waar zij al 60 en 35 jaar lang woonden dit niet? Om nog niet te spreken van de minderjarige die op straat gezet wordt door de rechtbank. De rechter in de rechtbank gelooft het woord van ijmere heilig. gemeenteamsterdam doet niets, zij laten ijmere hun gang gaan. Zijn er wetten, europees en nationaal die het kind en uithuiszettingen benoemen? Ja. Ijmere, of eigenlijk de trouwe, loyale medewerkers, gaat over lijken voor geld. Wat een manier om geld te verdienen.

  Kansloos

  Heb sinds 2006 al last van lekkage en slecht sluitende Frans balkon. Tot op heden nog steeds geen oplossing voor mijn probleem.zouden weer onderdelen bestellen maar natuurlijk weer niks gehoord. En als je ze dan belt zeggen ze dat ze dat ze 10dagen geleden zijn langsgeweest voor reparatie. Laatste die ik gezien heb is 3maanden terug. Enige wat ze doen is n nieuw reparatie verzoek indienen wat mij weer vrije uren gaat kosten terwijl ze al gekeken hebben en zogenaamd onderdelen. Oja ik vergeet te zeggen dat ze Hm gewoon dicht wilde schroeven met schroeven. En dus helemaal niet meer open gaat. En ik met n klein klapraam over blijf. Kansloos slecht bedrijf denk huurcommissie er maar op zetten dit kan toch niet

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Leugens en bedrog, zeggen wat je wilt horen maar zonder enkel resultaat

  Ymere is waardeloos!

  LET OP MET TEKENEN CONTRACT !!! NEEM NIKS OVER! Ze laten je een contract tekenen waar overname van bijvoorbeeld de douche of de keuken wordt aangeboden. Begin hier nooit aan en laat Ymere alles naar originele staat terug vervangen. WAAROM? Omdat ze graag terugvallen op het feit dat je de spullen hebt overgenomen en hier zelf verantwoordelijk voor bent na tekenen contract. Ofwel mocht er iets stuk gaan heb je pech! JIJ hebt het overgenomen. JOUW PROBLEEM. Dit is de mentaliteit van Ymere! Stug, onvriendelijk, onredelijk en ongeintresseert. Het mag niks kosten en er mag huur gencasseerd worden, thats it!! Ik heb een keuken die niet standaard is. Deze is toe aan vervanging. Er zit een extra stuk bij van 37cm breed en 2.17m lang. Of ik hiervoor even 1300 euro wou bijleggen. Ik vroeg of ze wel goed bij hun hoofd waren. Daarna had ik gevraagd of Ymere mij dan hun gedeelte van de keuken wat hun betaalden wilden vergoeden, want dan regel ik het zelf wel. Zoals verwacht niet mogelijk. Dus er is voor mij maar 1 optie bij hun monopolie regime. 1300 bijbetalen. Geleerd om nooit meer iets over te nemen bij hun. Belachelijk wat een geld. Geen goed woord over voor Ymere. Altijd tegenwerken bij vervangen van dingen die stuk zijn of niet naar toebehoren functioneren. Ik geef jullie een als cijfer een 0 uit 10 punten!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Nalatigheid (dingen worden pas vervangen als ze weggerot zijn). Slordige communicatie (heel veel nummers, heel veel om elkaar heen communiceren). Liefst niks vervangen. Geen empathie of sympathie Geen flexabiliteit Totaal niet oplossing gericht. Ze laten je zonder blikken of blozen aan je lot over.

  slecht

  slechte service

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  alles

  Verwacht niets van Ymere

  De woningbouw verhuurt een woning en incasseerd de huur, daarmee is alles gezegd. Geen onderhoud aan woning (ketel, brandtrappen) of algemene ruimtes (waar service kosten voor), reperatieverzoeken wordt niet op gereageerd. De een mag bij vertrek de woning zo achterlaten (vloerbedekking, in kleur geschilderde muur) de ander alles schoon strippen en wit over schilderen.

  Sterke punten
  Geen, een monopolie positie qua woning verhuur in sommige regios, kunt er niet omheen.

  Zwakke punten
  Zie review.

  huur hier niet!!!

  Ymere kan een goede woning bouw zijn zolang de huur betaald word en er verder geen vragen aan hun komen. Dus geen meldingen overlast of reparatieverzoek. Alleen huur betalen dus, verder niks! Onderhoud is zelden en gas word niet jaarlijks gecontroleerd. Ik heb 8 jaar overlast. ik heb diverse klachten ingediend die niet in behandeling worden genomen en dus niks mee word gedaan. Ik heb gezondheidsschade door de overlast maar beide voor niet erkent. Volgens Ymere is er geen overlast, terwijl zij nog nooit in mijn woning zijn geweest. Er word geen geluidsonderzoek ingesteld om de overlast vast te stellen. Dhr van afd. overlast is onbeleefd. Om de overlast door te geven opgebeld heeft hij 3x op 1 dag opgehangen en wou de overlast en melding niet horen, moet maar een advocaat in huren. Er zijn geen gesprekken geweest en heb nog nooit kennis gemaakt terwijl ik het 4 jaar meld. Dhr word boos (licht uitgedrukt) als je een melding maak of vraagt wanneer het word aangepakt. Volgens dhr moet ik verhuizen omdat ik overgevoelig bent voor het geluid. Dit zijn gewoon huisgeluiden zegt hij. Waar ik dan zware stress van heb, hartklachten en in de nacht niet kan slapen. De meldingen werden tot op heden op genomen door klantenservice na eigen zeggen voor een dossier op te bouwen, waar geen actie op word ondernomen. Daarnaast word doodsbedreiging, inbraak, stalking en vernieling van de achterruit genegeerd door Ymere. Er word ook geen onderzoek gedaan. Er word al in tijden niet meer gereageerd op mail of terugbel verzoeken. Sinds vorige maand heb ik per brief medegedeeld gekregen dat melden, bellen en mailen niet meer mag!!!!

  Sterke punten
  Melder staat altijd in het ongelijk!!! Niks doen en niks er aan gaan doen partijdig opstellen meerderheid heeft gelijk Negeren meldingen en het bewijs Negeren het leed ten gevolgen van overlast schrijven vernederende, kwetsende brieven aan de melder

  Zwakke punten
  slechte communicatie bij zowel klantenservice, twitter, afd overlast en afd. klachten Luisteren niet veroorzakers overlast hebben vrij spel 1 persoon voor een afdeling overlast is te weinig voor 1 stad klantenservice is niet onpartijdig houd hand boven hoofd afd overlast ymere stelt zich niet onafhankelijk op en laat regels niet voor iedereen gelden, overlast = overlast = uit huis!!

  Waardeloos

  Wat een waardeloze coorporatie is dit. Gaat prima zolang je geen klachten of overlast hebt. Klachten worden niet tot nauwelijks behandeld. Onderhoud wordt niet gepleegd en het dan gek vinden dat er iets vervangen moet worden... Kom op zeg mensen, wordt wakker!! Ga echt nooit huren bij Ymere, dat scheelt je bakken met geld en een hoop kopzorgen

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Waar moet ik beginnen? Geen service Geen onderhoud Wordt niet op de hoogte gehouden van klacht Luisteren niet Wordt telkens nieuwe melding gemaakt van dezelfde klacht zodat ze een betere oplossingsscore hebben Lampje vervangen algemene ruimte? Duurt drie maanden Gaten in straatwerk door water? Tot drie keer aan toe dichtgooien en het probleem niet verhelpen. Vierde keer wel eindelijk en dan vergeten ze het gat te dichten! Moet overal tig keer voor bellen Waardeloos!

Bezoek Ymere

Schrijf je eigen review