Echt thuis. Mooiland is een woningcorporatie met ruim 27.000 woningen in 131 gemeenten in heel Nederland. Daarmee is Mooiland één van de twintig grootste corporaties van Nederland. Elke dag werken we met een hart voor wonen samen met onze partners aan goed en betaalbaar wonen. Dat doen we voor mensen met een laag inkomen of met een bijzondere woon- of zorgvraag.

Mooiland Reviews

  • Mooiland zijn uitbuiters ik zat 10 jaar in een apartment van een monumentaal pand waarvan het de eerste 2 jaar onder een andere woning coöperatie viel.toen ik er net introk waren er al problemen wc zat steeds verstopt,plinten onder het aanrecht vielen eraf.keukenkastjes waarvan de deuren er de hele tijd afvielen.bedrading van electricieit was heel slordig en kwamen op open plekken uit de muur vandaan.douche vloer al vervaagd etc.keuken zat er al 5 jaar in toen ik er in kwam dus de keuken heeft 15 jaar meegedraaid en de kwaliteit was al niet je van het dus was gewoon al aan vervanging toe.ik ging verhuizen wilde ze mij voor een compleet nieuwe keuken laten opdraaien en voor de bedrading die er al zo bij lag toen ik er net ging wonen een nieuwe vloer van de douche inclusief wc en ook voor wat losgelaten verf vlekjes op de deuren.heb er 10 jaar gewoond logisch dat er wat losgelaten verf zit.mooiland is erg van het innen maar niet van het investeren in hun panden.nu willen ze dat ik 3500 euro betaal voor al die dingen terwijl dat hun eigen taak is te onderhouden.maar wegens achterstallig onderhoud het zover is gekomen dat ik het nu moet ophoesten.nou dacht het niet ik onderneem juridische stappen

    Sterke punten
    Nul

    Zwakke punten
    Uitbuiters

    Door Bobby mooi op 16 september 2019 Reageer
  • mooiland is niet zo mooi ( eerder euroland), heb al vanaf 2014 last van tocht in huis oorzaak niet te vinden volgens bouwbedrijf , regiomanager maakt beloftes ,maar waar maken ho maar . dus gevraagd om intern te kunnen verhuizen , daar doet mooiland niet aan zegt de regiomanager , het is hier op het moment acht maanden in een jaar overleven ipv leven met winterjas aan in huis . ze geven je het gevoel dat het tussen je oren zit , ze zeggen het nog net niet.

    Sterke punten
    huur innen

    Zwakke punten
    comunicatie en afspraken nakomen

    Door mo op 15 april 2019 Reageer
  • Meettijd is afgelopen en de droomhuis waar ik op viel is op mij gevallen in positie 1
    Screenshot gemaakt voor de zekerheid, dat ik vaker ben bedrogen door Mooiland dat de positie niet meer klopte dan dat het werkelijkheid was
    Uiteindelijk werd ik weer bedonderd na paar uurtjes dat mijn positie is gewijzigd
    Ik wil hiermee duidelijk maken dat deze wooncoopperatie niet houdt aan eerlijke lotingen

    Sterke punten
    Ze wijzigen telkens handmatig paar keer de positie na de einde loting 😡
    Dit lijkt onmogelijk maar het is echt waar met screenshot bewijzen

    Zwakke punten
    Geen eerlijke lotingen

    Door Dakloos op 8 februari 2019 Reageer (1 reactie)
  • Let alle op als je je huurhuis van (MOOI)LAND opzegt
    Ik liet een zeer mooie laminaatvloer liggen door hele huis ter overname.was in eerste instantie goed gekeurd,daar ik later een rekening krijg voor het verwijderen van de vloer.daarnaast maar gelijk even tuinopruiming en gelijk maken van de grond in rekening gebracht terwijl de tuin er keurig uitzag.en dan ook nog even een vergoeding van de badkamer deur die wat vochtschade had aan de onderkant,niet gek naar 30 jaar erin gehangen te hebben en nooit vernieuwt.bij elkaar maar liefst een dikke 1700 euro. STREKEN HEBBEN ZE!!!

    HUUR NOOIT BIJ (MOOI)LAND

    Sterke punten
    Die krijg ik niet bedacht of gevonden.

    Zwakke punten
    Heeeeeeel veel en nog crimineel gedrag ook om zo mensen te beflikkeren

    Door Hans op 12 december 2018 Reageer
  • Heb 18 jaar netjes gehuurd bij mooiland.
    Nooit niks gevraagt,alles altijd zelf gemaakt,Inc verbouwing van keuken en aanbouw.
    Nooit eerder klachten gehad.
    Politie valt binnen en vinden een bak buitenwiet nog aan de tak.was voor eigen gebruik.
    Ze zeggen 164 gr was met tak en bak dus schoongemaakt blijft er niet veel over.
    Daarnaast vinden ze ook een paar gram amfetamine wat eveneens voor eigen gebruik was.
    De betreffende gem sluit het huis voor een half jaar wat al een flinke straf is zonder eerdere waarschuwing krijg ook nog straf van justitie.oké zegt mooiland wij geven hem een trap naar en pakken hem zijn huis af! Per direct een ontbinding van contract zonder maar enige woordenwisseling of uitleg.ook geen kans gegeven om mijn verhaal te kunnen doen of wat ook nee ook nog even op een zwarte lijst gezet worden dat ik de komende vijf jaar nergens kan huren.
    NOU BEDANKT MOOILAND!!!

    Sterke punten
    HELEMAAL NIET

    Zwakke punten
    Zoveel

    Door Hans op 11 juli 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Woon hier nu een half jaartje. Vanaf dat het huis al werd opgeleverd gezegd dat de kitranden in de douche niet goed zijn en er pure schimmel in zit. Daardoor is er een lekkage ontstaan waardoor het laminaat helemaal vochtig is geworden en ik daar dus niks meer mee kan. Vochtgehalte in huis is 75% erg slecht dus voor een mens. Paar keer gebeld en na 2 weken eindelijk een reactie. Er staat een monteur voor de deur met een bouwdroger waar wij dus maar gewoon mee moeten leven. Je kunt elkaar amper verstaan en kan geen tv kijken bellen gaat ook niet dus moet buiten mijn huis gaan bellen. Dan word je ook nog brutaal behandeld en er word serieus niet de tijd genomen om je klacht op te lossen. Mooiland gaan wij zo met mensen om????

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Onderneemt niks

    Door Kim op 3 november 2017 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Vanmorgen een bezichtiging in boxmeer, mevrouw kwam als eerste n half uur te laat! , eenmaal aangekomen, had mevrouw geen sleutel bij van t huis.

    ze zeggen.

    goede voorbereiding is het halve werk, mooiland kan hier blijkbaar nog veel van leren.

    Zwakke punten
    zeer slechte voorbereiding

    Door M. op 10 augustus 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Mooiland, een bedrijf waar weinig mooi aan is. Zeer onbeschofte houding van de medewerkers naar woningzoekende toe. Een klantenservice waar je bij het doorschakelen wordt uitgedrukt. En bovenal oplichters. Vooraf een acceptatieformulier tekenen met boetebeding zonder dat je weet of je de woning krijgt of niet. Teken je die niet dan kun je niet eens mee doen. Geen neutraal beleid ten opzichte van alle andere verhuurders die correct willen handelen naar woningzoekende toe. Neem nooit een woning van deze verhuurders want zulke werkwijze brengt niets goed!

    Sterke punten
    Geld uit de mogelijke huurders trekken

    Zwakke punten
    Alles van a tot Z

    Door Las op 3 augustus 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Deze organisatie zou direct moeten stoppen. Wat een misselijk beleid en dito behandeling!!
    Nooit meer in zee met Mooiland!!!

    Sterke punten
    Niet een!!!

    Zwakke punten
    Behandeling van woningzoekenden

    Door Doortje op 21 juni 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Diverse klachten ingediend over gebreken aan de woning maar word niet beantwoord.
    Kan me nu al 2 dagen geen gebruik maken van de koudwaterkraan in de badkamer.
    Gootsteen in de keuken constant verstopt.
    Keramische kookplaat gebarsten(kans op kortsluiting).
    Word niets met de klachten gedaan.
    Voor de huismeester is alles teveel liever lui dan moe.
    Echt schandalig.
    Woon in Alkmaar

    Sterke punten
    Een heel sterk punt is het negeren van de klachten en de betalende huurder.

    Zwakke punten
    Een echt zwak punt is dat ze zichzelf een waanzinnig goede corporatie vinden.

    Door Mark op 14 juli 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik woon nu al 2,5 bij mooiland, en als er een keer een klacht vanuit ons komt hoor je gewoon helemaal niets.
    We hebben een keer gehad dat onze ramen gewoon waren afgespoten en niet waren schoongemaakt, en bij de andere appartementen wel. Ik mooiland gemaild of ze misschien nog iets konden regelen, nooit wat van gehoord.
    Klacht gestuurd over dat we overlast hebben van onze bovenbuurman waarbij ik zelf niet langs durf te gaan. Laten ze ook niets van zich horen.

    Al is het maar dat ze er niet mee doen, dat is al beter dan geen reactie.

    Daarnaast zijn we een keer tussendoor verhuisd, ik had mij vergist in de datum van inleveren van de sleutel. Ik gewoon gebeld of ze nog kwamen of dat ik me vergist had en ik werd gewoon behandeld als een domme geit. Echt super klant vriendelijk!

    Als je je inkomensgegevens niet goed heb ingevuld, maar wel hebt gereageerd op een woning. Dat je daarna even gaat bellen of het allemaal klopt en na loopt, dat je er samen achter komt dat het niet klopt dat je voor fraudeur wordt uitgemaakt. Ja die mensen daar maken een goede indruk voor nieuwe huurders !

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Zie bovenstaande.
    Geen klantvriendelijkheid.

    Door Mendy op 12 juli 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • ik raad niemand dit aan.
    ik ben als een hond behandeld vanmorgen aan de telefoon door ene mevrouw weet ik veel.. stuk chagrijn.

    Sterke punten
    ...

    Zwakke punten
    brutale afhandeling
    door Sylvia van 't Hoenderdal
    ze werkt in Grave. en ze dreigt nog al graag. heb gewoon de telefoon opgehangen.

    Door Saskia op 2 juni 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Bezoek Mooiland

Schrijf je eigen review over Mooiland



VergelijkWoningcorporaties

Op vergelijkwoningcorporaties.nl lees je reviews over alle woningcorporaties van Nederland.Dit geeft jou in één oogopslag een overzicht van meningen, ervaringen en eventuele klachten.Deel jouw ervaringen met andere bezoekers en schrijf ook een review!

Woningcorporaties