Mooiland

Echt thuis. Mooiland is een woningcorporatie met ruim 27.000 woningen in 131 gemeenten in heel Nederland. Daarmee is Mooiland één van de twintig grootste corporaties van Nederland. Elke dag werken we met een hart voor wonen samen met onze partners aan goed en betaalbaar wonen. Dat doen we voor mensen met een laag inkomen of met een bijzondere woon- of zorgvraag.

Mooiland Reviews

  Een absolute nachtmerrie

  Mooiland is een absolute nachtmerrie als het gaat om woningcorporatie. Na 17 jaar in mijn huis te wonnen en flink geïnvesteerd te hebben in vierde slaapkamer, een eigen oprit, een badkamer met bad, douche enz., een eigen keuken en een mooi aangelegde tuin, was de renovatie die Mooiland in 2019 uitvoerde om de woningen te verduurzamen een regelrechte ramp en dat niet alleen voor mij. Kapot geslagen muren, bouwwerkers die mijn huis als hun persoonlijke vakantieoord behandelden, beton op de trap, badkamer en op laminaat achtergelaten, en ik moest de kosten dragen om mijn huis weer leefbaar te maken: vloeren vervangen en trappen renoveren. De renovatie duurde meer dan twee keer zo lang als beloofd, klachten werden genegeerd en ik werd achtergelaten met een woning die nauwelijks geïsoleerd is. Ik heb enorme geluidsoverlast van buren waar Mooiland niets aan doet. En alsof dat nog niet genoeg is, proberen ze nu de hoofdprijs vragen voor een woning die nog niet eens fatsoenlijk geïsoleerd is. Het is duidelijk dat Mooiland meer geeft om winst dan om hun huurders, en het is hoog tijd dat de huurders collectief actie ondernemen bij de huurcommissie. Dit kan zo niet langer.

  Sterke punten
  00000000000000000

  Zwakke punten
  een absolute nachtmerrie

  Mooiland slaapt

  Mooiland zit te slapen, jarenlang werd er geen onderhoud gepleegd aan cv installaties omdat Mooiland slaapt.
  Mooiland werkt reactief ipv proactief, pas als huurders aan de bel trekken wordt Mooiland wakker en mag je als huurder zrlf het onderhoud regelen. Wat een service!
  Daarna veegt Mooiland hun bordje schoon, iedereen en alles is fout behalve Mooiland die als verhuurder opdracht gaf tot aanleg van de cv installatie EN onderhoud.
  In mijn straat waren 2 adressen met cv installaties zonder onderhoud sinds 2018. Weer een andere cv installatie was al 20 jaar oud en dat heeft de huurder zelf maar gemeldt aan Mooiland.
  Mooiland weet niet wat er speelt in hun huurwoningen, slaapt, schuift verantwoordelijkheid af en bagatalliseerd alles zolang er geen doden vallen of dakken eraf vliegen.
  Mooiland noemt alles incidenten maar hoeveel incidenten maken het een structureel probleem??
  Betaal de huur eens niet op tijd dan is Mooiland wel proactief, ze kunnen dus wel enorm proactief werken maar alleen als het Mooiland goed uitkomt blijkbaar.

  Sterke punten
  Mooie naam en mooi logo

  Zwakke punten
  Communicatie, zelfbewust inzicht, objectiviteit, organisatie, emphatisch vermogen, verantwoordelijkheid nemen, structuur in organisatie lijkt te ontbreken, niet alles een incident noemen.

  Geldwolven

  Ik huur van hun een woning die volgens een jurist aan enorme gebreken lijdt, met als gevolg dat bewoners zich daar zodanig aan ergeren dat ze het op elkaar afreageren. Afspraken worden niet nagekomen, meldingen worden niet opgepakt en Mooiland neemt je geld: maar niet de service en dienstverlening waar zij verplichtingen in hebben. Ik dacht altijd dat er veel oplichting was buiten Nederland… maar hun hebben echt een hoger niveau bereikt op dat vlak. Kom je in contact met regiobeheerders Huub en Ali Gun, trap er dan sowieso niet in en kijk verder naar andere wooncorporaties.

  Sterke punten
  Hun smoesjes en klanten om de tuin lijden.

  Zwakke punten
  Teveel om op te noemen.

  Afspraken niet nakomen +

  Mooiland komt ondanks meerdere beloftes constant haar afspraken niet na! Ik heb twee weken geleden gebeld mbt een reparatieverzoek en ondanks toezeggingen dat er vanuit de aannemer contact met mij zou worden opgenomen, is er na twee weken helemaal NIKS gebeurd! Die dames aan de telefoon liegen gewoon!

  Sterke punten
  Die zijn er niet!

  Zwakke punten
  Alles, achterstallig onderhoud, hoge huurprijzen, leugens, valse beloftes, het hele pand vol kansparels plaatsen, etc

  Verhuisd door overlast

  Twee jaar lang heb ik dagelijks zware overlast moeten ervaren van mijn buren. Het is zelfs nu gedeeld via NH nieuws adv een filmpje waar meneer een ruit in slaat bij zijn buurman 2 huizen onder hem.

  Er is tussendoor een overname geweest door Heimstaden, maar van beide woningcorporaties is er erg weinig hulp gekomen. Bewoners en ik voelde ons niet gehoord en ik heb toen Mooiland er nog was in totaal vier maanden niet thuis geslapen (gevlucht), maar wel huur moeten betalen. Het was ondraaglijk en de woning was onwoonbaar. Nog steeds ervaar ik de financiële en psychische gevolgen hiervan, ook omdat ik mijn baan in 2020 ben verloren.

  Het is gewoon ronduit belachelijk hoe alles is gegaan en ik had een vergoeding of huurverlaging moeten krijgen, maar we werden niet serieus genomen!!

  Ik hoop voor andere bewoners waar dan ook dat hier verandering in komt, mensen moeten zich veilig en thuis voelen in hun eigen huis.

  Sterke punten
  Die zijn er niet

  Zwakke punten
  Communicatie, veiligheid in de buurt en daad bij woord voegen en geen klantvriendelijkheid..

  Misleidende informatie en dwingend

  Onlangs kreeg ik een brief van Mooiland dat de acceptgirokaart zou gaan verdwijnen en ik voortaan digitaal kon betalen. Dat was de enige "keuze".
  Met gezonde tegenzin dit geaccepteerd.
  Ik las op de digitale huurkaart dat het mijn keuze was om digitaal de huurkaart te ontvangen...hoezo keuze?
  Dus ik bekeek de site van Mooiland en ja hoor, ik las op de site van Mooiland dat er gewoon nog betaald kan worden met de papieren acceptgirokaart??
  Ik voel me misleid en onjuist geinformeerd door Mooiland.

  Sterke punten
  Geld binnenharken

  Zwakke punten
  Oneerlijke en misleidende informatie verstrekking.

  Vervangen door een ander

  Al jaren reageer ik op woningen, maandelijks bijna. Het kost me veel geld om al die woningen als kandidaat te bezichtigen. Meestal eindig ik bij de eerste 3. In november kreeg ik bericht dat ik kandidaat nummer 1 was en kon weer de woning bezichtigen. Er was niemand van Mooiland aanwezig. De zittende huurder leidde aspirante huurders rond. Zelf maken ze liever geen reiskosten, terwijl in 61 gemeenten van de 127 landelijk ze hun aanbod af willen stoten. De woning stond me aan, alle papieren waren in orde, ik had de woning aanvaard. Per 23-12-2021 hebben ze de woning aan kandidaat nr 2 gegeven en mij buiten spel gezet. Papier een uur te laat binnen? Ze gaan verder met de volgende. Ze eigenen zich veel rechten toe om een woning te kunnen weigeren. Je eerst een worst voor je neus houden zodat je er even aan mag snuffelen. En daar reis je het hele land voor door in corinatijd. Vaak in spitsuren. Asociaal!

  Sterke punten
  Zich mooier voordoen dan ze zijn.

  Zwakke punten
  Communicatie. Bereikbaarheid. Een week de tijd nemen om op een mail te reageren vinden ze heel normaal.

  Mooiland geeft niks om mensen alleen om centen !

  Ik heb al 3 maal een melding gemaakt dat onze galerei al meer dan een jaar niet meer schoon gemaakt is , het is 1 gore bende aan het worden .ik zit met een onderbuurman meneer de klootzak in een zwaar conflict , daar heb ik ook al enkele malen een melding over gemaakt en mooiland doet HEEEEELEMAAL NIKS !! . Zolang ze maar de veelste hoge huren maar optijd ontvangen , en mensen worden gewoon keihard uitgelachen .HUFTERS !!!!!!!!.

  Sterke punten
  Graaien en HEELEMAAL NIKS om mensen geven !!

  Zwakke punten
  Zie boven .

  Zakkenvullers !

  Al jaren een schimmelprobleem , ventileren zeggen ze , als ik nog meer ventileer waai ik weg.
  Isolatie was aangebracht , maar klopte niks van , weer er uit gehaald , zit inmiddels al weken in een huis met een muur vol met gaten.
  Al tig keer gebeld , geen reactie terug.
  Heb hier mijn vrouw in een ziekenhuis bed beneden liggen , maar ook dat interesseert hun geen bal.
  Waardeloze instantie is het , en wie doet er wat tegen.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Alles

  Toewijzingen woning

  Zeer slecht bedrijf onduidelijke email slechte klantenservice oneerlijke toewijzingen geen antwoord op vragen die je stelt hangen telefoon op.

  Dreiging

  Wij hebben een kachel in aanbouw geplaatst die weg gehaald moest worden omdat Mooiland hier geen toestemming voor geeft. Wij waren hier nog mee bezig om duidelijkheid te krijgennof het wel of niet mag. Maar nee, vandaag een dreigement ontvangen. Kachel niet weg halen dan volgen er grote consequenties
  Pure chantage dus

  Sterke punten
  Ze kunnen sterke dreigementen maken

  Zwakke punten
  Alles maar dan ook alles. Problemen in huis worden niet verholpen

  NO RESPONSE

  Mooie woorden,laffe houding.
  Nog steeds met tuinonderhoud bezig, willen ze iemand langs laten sturen met een ander overzicht ineens waar het onderwerp te veel betaald over ging achterwege en uit het tuin onderhoud hebben gehaald. Terwijl ik nog geen 5 maanden eerder van Mooiland nog een andere versie kreeg.
  Als je dan mail stuurt naar YVONNE MEIJDER, die alles in handen nam. Krijg je NO RESPONSE. Ook niet als je nog een keer stuur. Alsof ze van de aardbodem verdwenen is. En dat gebeurde vaker met overgaande mails. Gewoon niets meer laten horen. En naar enkele malen door mailen kwam er toch iets terug. Walg gewoon van dit bedrijf.
  Al jaren een grotere woning aangevraagd of mogelijk was. Tot heden nog nooit iets gehoord.

  Sterke punten
  Het niet beantwoorden van mails. Als ze er geen zin in hebben.
  Geld innen als ze kunnen.
  Mensen aan het lijntje houden.
  Doen alsof ze doof en blind zijn

  Zwakke punten
  Alles....mooie woorden maar no uitvoeringen.

  ONRECHT EN ONREDELIJK

  MEVROUW WILDE DE WONING AAN ANDERE MENSEN GEVEN DIE ZE KENT EN HEEFT ONS AFGEWEZEN TERWIJL ECHT ALLES PRECIES KLOPTE VOOR ONS!
  ZE WILDE HAAR FAMILIE DE WONING GEVEN
  DIEP TRIEST DIT

  Sterke punten
  GEEEN

  Zwakke punten
  ALLES IS SLECHT IK ZWEER HIER BIJ

  Kankerhonden ander woord kan ik niet bedenken

  Kankerbedrijf zwager overleden ik mag het huis nieuw opleveren ben zelf 67 jaar 2juli sleutel inleveren nog ff €19 afschrijven vuilevieze kankerleiers de beste man heeft er 22jaar gewoond en dan nog even 2 dagen afschrijven kankerhonden

  Inlevering sleutels van zwager die overleden is

  Jullie zijn één groot kanker
  Bedrijf 2 juli sleutel ingeleverd en dan nog even €19 afschrijven voor 2 dagen hoop dat bij jullie het Coronavirus uitbreekt teringhonden

  Sterke punten
  Niet

  Zwakke punten
  alleen maar

  Mooiland is een graai stichting en laat je letterlijk kapot gaan!!!!

  Al jaren bezig met vocht in huis. Overal is schimmel in de woning waar niets aan wordt gedaan dan enkel lariekoek verhalen. Je kunt niet ventileren in de 33 jaar oude woningen die ernstig toe zijn aan een renovatie waar al 7 jaar over gepraat wordt maar steeds uitgesteld word. Er wordt helemaal niets gedaan in deze huizen. Een groene wasbak uit het jaar 10 voor Christus, een toilet die niet meer schoon te krijgen is met een slijptol omdat het na 33 jaar gewoon op is, schilderwerk buiten waar je jezelf kapot voor schaamt, geen enkele ventilatie mogelijkheid anders dan de voor- en achterdeur open zetten. Als je een klacht indient wordt we voor debiel uitgemaakt omdat je nergens verstand van hebt. Etc., etc................... Kan, als ik zou willen, hier 4 dagen kunnen vullen met zaken schrijven. Gewoon een hele slechte woningstichting.

  Sterke punten
  In 7 jaar tijd nog niet gevonden. Sorry, maak een foutje. Huur verhogen en tijdig afschrijven zijn sterke punten van Mooiland! Verder geen sterke punten te ontdekken.

  Zwakke punten
  Zoveel ruimte is er niet om alle zwakke punten te noteren.......

  Geen woorden voor

  Het is echt zo'n slecht bedrijf!!
  1:) ooit gevraagd als er een grotere woning vrij komt graag in aanmerking kom .NOOIT IETS MEER VAN GEHOORD!
  2) Ik kom er achter dat al die jaren (13)
  Dat ik er zit te veel voor gras onderhoud betaald heb. Wij hebben helemaal geen gras om te maaien, het is allemaal grind!! Ben er al vanaf Oktober 2019 mee bezig.. maar steeds uitstellen,!
  We gaan het na, In gesprek etc .. u hoort van ons DUUUUH nog steeds NIETS!! Heel simpel Bewijs ligt Op tafel. Is rekenen dan zo moeilijk?
  Niet als er geld op tafel moet binnen komen. Dan zijn ze als de kippen bij!!
  3 )vraag je een verandering aan huis aan. U krijgt binnen 3 wk bericht. NOT!!
  4) Misschien tijd voor schillen commissie of iets dergelijks.
  Gewoon mensen in touw houden..
  Dat is enige wat ze kunnen.
  🤨🤨🤨

  Sterke punten
  Hebben ze niet

  Zwakke punten
  Echt alles!!!

  Mooiland... punten & huursverhoging EN overlast

  Elk jaar krijg ik een huursverhogingsvoorstel en dit jaar wel 5%... hallo!
  De huur bestaat oa uit je inkomen en het aantal punten wat de woning telt, die puntenlijst klopt al 2 jaar niet.
  Ik kreeg punten voor een ligbad, garage, serre die ikzelf betaald en of geconstrueerd heb met toestemming cq vergunning en zelfs een 2e wasbak op het toilet die er niet is was zelfs punten waard!
  Ik woon er nog maar 28 jaar!!!!
  Maar die punten zijn niet belangrijk hoor, kreeg ik te horen van Mooiland.
  Nou dan haal ze maar van de lijst was mijn reactie.
  Ja, nee, uh, die punten zijn voor intern gebruik dan weten we hoe de woning is....
  In het laatse huursverhogingsvoorstel rept Mooiland over maximale huur...redelijke huur en huidige huur...lekker transparant he?
  Omdat mijn huidige huur meer dan 100 euro verschilt met hun redelijke huur, aldus Mooiland, gooien ze er 5% bovenop.
  Mooiland zoekt allerlei argumenten om de huur zsm zo hoog mogelijk te maken. Kassa!
  Ik zou graag zien dat ze zich ook zo in zouden inspannen om de straat waarin ik woon niet vol tokkies, gajes etc.te zetten en ook naar de leefbaarheid te kijken.
  Klagen helpt niet want ze praten de overlast goed, je moet "wat" kunnen hebben van je buren en ze kennen geen klachten terwijl meerdere bewoners al jaren klagen over dezelfde overlastgevers.
  Af en toe een bbq, een verjaardag, een klussende buur dat vind ik normaal maar als je ruiten trillen omdat een buurtgenoot voor DJ wil spelen en de herrie 3 straten verderop te horen is vind Mooiland normaal.
  Maar ja, klachten niet noteren en afdoen als incidentjes dan zijn er ook geen klachten.
  Mooiland zet liever 6 tokkies en gajes in 1 straat dan in elke straat 1 want dan hebben ze in 6 straten ellende.
  En als er een tokkie of gajes verhuisd al dan niet verplicht vanwege huurachterstand of drugsoverlast knapt Mooiland de uitgeleefde woning op en....stopt er weer een tokkie, gajes etc.in.
  Als je van gluidsoverlast, parkeeroverlast, illegale activiteiten en duistere zaakjes houdt moet je in Mill in de Margrietstraat zijn.
  Oja, een grote bek en schijt aan alles mentaliteit is een pre om in de straat te passen.

  Sterke punten
  Zijn er sterke punten??

  Zwakke punten
  Mooiland is doof & blind voor klachten, gedoogd de overlast en neemt de huurbetalende bewoners niet serieus.

  Mooiland is niet te vertrouwen

  In 2018 werd mij door Mooiland een GRATIS cv installatie aangeboden, door wat minder positieve ervaringen in het verleden wilde ik accoord gaan mits ik een cv vrijwaring kreeg waarin ik gevrijwaard werd van kosten voor aanleg, gebruik en onderhoud van de cv installatie.
  Deze cv vrijwaring kreeg ik uiteindelijk maar nu interpreteerd Mooiland deze als een eenmalige vrijwaring en is hun GRATIS cv toch NIET GRATIS en hun schriftelijke vrijwaring toch NIETS WAARD.
  ik wil dat dit jaarlijks gedoe over de cv stopt en of ze erkennen dat de cv vrijwaring als niet eenmalig is of ze mogen de cv er GRATIS uithalen en de oude situatie GRATIS herstellen.

  Sterke punten
  Ze reageren altijd netjes...wel met een dikke betonplaat voor hun hoofd.

  Zwakke punten
  Onbetrouwbaar, eigenwijs, geldwolven....

  Uitbuiters

  Mooiland zijn uitbuiters ik zat 10 jaar in een apartment van een monumentaal pand waarvan het de eerste 2 jaar onder een andere woning coöperatie viel.toen ik er net introk waren er al problemen wc zat steeds verstopt,plinten onder het aanrecht vielen eraf.keukenkastjes waarvan de deuren er de hele tijd afvielen.bedrading van electricieit was heel slordig en kwamen op open plekken uit de muur vandaan.douche vloer al vervaagd etc.keuken zat er al 5 jaar in toen ik er in kwam dus de keuken heeft 15 jaar meegedraaid en de kwaliteit was al niet je van het dus was gewoon al aan vervanging toe.ik ging verhuizen wilde ze mij voor een compleet nieuwe keuken laten opdraaien en voor de bedrading die er al zo bij lag toen ik er net ging wonen een nieuwe vloer van de douche inclusief wc en ook voor wat losgelaten verf vlekjes op de deuren.heb er 10 jaar gewoond logisch dat er wat losgelaten verf zit.mooiland is erg van het innen maar niet van het investeren in hun panden.nu willen ze dat ik 3500 euro betaal voor al die dingen terwijl dat hun eigen taak is te onderhouden.maar wegens achterstallig onderhoud het zover is gekomen dat ik het nu moet ophoesten.nou dacht het niet ik onderneem juridische stappen

  Sterke punten
  Nul

  Zwakke punten
  Uitbuiters

  wordt totaal niet serieus genomen

  mooiland is niet zo mooi ( eerder euroland), heb al vanaf 2014 last van tocht in huis oorzaak niet te vinden volgens bouwbedrijf , regiomanager maakt beloftes ,maar waar maken ho maar . dus gevraagd om intern te kunnen verhuizen , daar doet mooiland niet aan zegt de regiomanager , het is hier op het moment acht maanden in een jaar overleven ipv leven met winterjas aan in huis . ze geven je het gevoel dat het tussen je oren zit , ze zeggen het nog net niet.

  Sterke punten
  huur innen

  Zwakke punten
  comunicatie en afspraken nakomen

  Oplichters

  Meettijd is afgelopen en de droomhuis waar ik op viel is op mij gevallen in positie 1
  Screenshot gemaakt voor de zekerheid, dat ik vaker ben bedrogen door Mooiland dat de positie niet meer klopte dan dat het werkelijkheid was
  Uiteindelijk werd ik weer bedonderd na paar uurtjes dat mijn positie is gewijzigd
  Ik wil hiermee duidelijk maken dat deze wooncoopperatie niet houdt aan eerlijke lotingen

  Sterke punten
  Ze wijzigen telkens handmatig paar keer de positie na de einde loting 😡
  Dit lijkt onmogelijk maar het is echt waar met screenshot bewijzen

  Zwakke punten
  Geen eerlijke lotingen

  (MOOI)LAND OPLICHTERS

  Let alle op als je je huurhuis van (MOOI)LAND opzegt
  Ik liet een zeer mooie laminaatvloer liggen door hele huis ter overname.was in eerste instantie goed gekeurd,daar ik later een rekening krijg voor het verwijderen van de vloer.daarnaast maar gelijk even tuinopruiming en gelijk maken van de grond in rekening gebracht terwijl de tuin er keurig uitzag.en dan ook nog even een vergoeding van de badkamer deur die wat vochtschade had aan de onderkant,niet gek naar 30 jaar erin gehangen te hebben en nooit vernieuwt.bij elkaar maar liefst een dikke 1700 euro. STREKEN HEBBEN ZE!!!

  HUUR NOOIT BIJ (MOOI)LAND

  Sterke punten
  Die krijg ik niet bedacht of gevonden.

  Zwakke punten
  Heeeeeeel veel en nog crimineel gedrag ook om zo mensen te beflikkeren

  BEDANKT......!!!

  Heb 18 jaar netjes gehuurd bij mooiland.
  Nooit niks gevraagt,alles altijd zelf gemaakt,Inc verbouwing van keuken en aanbouw.
  Nooit eerder klachten gehad.
  Politie valt binnen en vinden een bak buitenwiet nog aan de tak.was voor eigen gebruik.
  Ze zeggen 164 gr was met tak en bak dus schoongemaakt blijft er niet veel over.
  Daarnaast vinden ze ook een paar gram amfetamine wat eveneens voor eigen gebruik was.
  De betreffende gem sluit het huis voor een half jaar wat al een flinke straf is zonder eerdere waarschuwing krijg ook nog straf van justitie.oké zegt mooiland wij geven hem een trap naar en pakken hem zijn huis af! Per direct een ontbinding van contract zonder maar enige woordenwisseling of uitleg.ook geen kans gegeven om mijn verhaal te kunnen doen of wat ook nee ook nog even op een zwarte lijst gezet worden dat ik de komende vijf jaar nergens kan huren.
  NOU BEDANKT MOOILAND!!!

  Sterke punten
  HELEMAAL NIET

  Zwakke punten
  Zoveel

  Belachelijk hoe je behandeld word bij mooiland!

  Woon hier nu een half jaartje. Vanaf dat het huis al werd opgeleverd gezegd dat de kitranden in de douche niet goed zijn en er pure schimmel in zit. Daardoor is er een lekkage ontstaan waardoor het laminaat helemaal vochtig is geworden en ik daar dus niks meer mee kan. Vochtgehalte in huis is 75% erg slecht dus voor een mens. Paar keer gebeld en na 2 weken eindelijk een reactie. Er staat een monteur voor de deur met een bouwdroger waar wij dus maar gewoon mee moeten leven. Je kunt elkaar amper verstaan en kan geen tv kijken bellen gaat ook niet dus moet buiten mijn huis gaan bellen. Dan word je ook nog brutaal behandeld en er word serieus niet de tijd genomen om je klacht op te lossen. Mooiland gaan wij zo met mensen om????

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Onderneemt niks


Bezoek Mooiland

Schrijf een review