Wij zijn Lefier! Een woningcorporatie met ambities in Noord-Nederland. Met vestigingen in Groningen, Hoogezand, Stadskanaal, en Emmen. We zetten ons elke dag in voor betaalbaar wonen in goede buurten en wijken. Klantgericht en betrokken bij de samenleving. Lefier: wonen met karakter.

Lefier Reviews

  • Ik heb me aangemeld als kamerzoekende. Netjes het geld betaald en wat krijg ik er voor terug? Helemaal niks! Ik heb op een bevestiging na nooit maar iets van een mailtje gezien. Ook geen uitleg van hoe het in zijn werk gaat. Noppes. Niet gek trouwens, want er valt niks uit te leggen als je niks uitvoert. Erg teleurstellende zaak. Je kunt veel beter via Facebook een kamer zoeken.
    En als je dan je geld terugvraagt, zijn ze er opeens als de kippen bij...ongelofelijk. Niks teruggekregen overigens.

    Sterke punten
    Niet te benoemen, omdat je niks van ze hoort

    Zwakke punten
    - ze helpen niet
    - je ziet niks terug van je geld

    Door M op 12 mei 2020 Reageer
  • deze corporatie heeft al vele jaren een nare bedrijfscultuur; huurders vernachelen wordt heel gewoon gevonden.

    Sterke punten
    klein onderhoud wordt dankzij de afspraakplanning vaak snel en ook wel goed gedaan. De uitvoerende medewerkers zijn doorgaans aardig en behulpzaam.

    Zwakke punten
    overdaad aan weinig deskundige duurbetaalde managers.
    onbetrouwbaar. men liegt wat af.
    geen toezicht op gedrag van medewerkers.
    oplossen van ernstige problemen wordt eindeloos vertraagd.
    minachting van huurders.
    huurdersvertegenwoordiging stelt niets voor.

    Door hidde op 6 oktober 2019 Reageer
  • De service van Lefier is super. Als er iets kapot is kan je dit gemakkelijk online/telefonisch aangeven en wordt dit zsm opgepakt. De communicatie is goed. En ze proberen hun woningen te verduurzamen. Ik ging mijn rekeningnummer wijzigen en werd een uur daarna al gebeld dat het geregeld was. Ik ben echt heel erg tevreden.

    Sterke punten
    communicatie
    verduurzaming

    Zwakke punten
    -

    Door Nomi op 23 september 2019 Reageer
  • Drie maanden lang op een woning moeten wachten en elke keer weer een datum geven wanneer de woning klaar is maar dan niks laten horen.Als je dan belt voor informatie ,wordt je ook nog uitgescholden .
    Zeer autoritaire medewerkers (voelen zich heel wat) Op klachten wordt niet gereageerd en als er wordt gereageerd dan wordt de klacht afgehandeld door de persoon waar de klacht over gaat?
    Afspraken worden niet nagekomen ,geplande werkzaamheden worden zonder tegenbericht naar de bewoners gewoon geannuleerd.
    Zelfs sommige medewerkers klagen over Lefier ,ingehuurde mensen worden ook gewoon uitgescholden als ze informatie willen inwinnen .Zetten ons naast een Tokkie(wat bekent was bij Lefier maar niet vermelden bij het aanvaarden van de woning) maar ook hier wordt niks aan gedaan.Dan toch maar weer verhuizen en deze keer dus maar naar Domesta.

    Zo jammer ,vroeger in de tijd van Wooncom was het nog een leuke woningbouwvereniging ,menselijker en toen hielden ze zich nog aan de afspraken maar nu gaat het alleen nog om de pure winst .

    Sterke punten
    De huurder als een stuk stront behandelen.

    Zwakke punten
    Afspraken niet nakomen.
    Liegen.
    Autoritaire en zeer arrogante medewerkers.

    Door Klazien op 30 juli 2019 Reageer
  • Ik woon sinds kort in Klazienaveen, toen ik de woning aanvaarde zijn er afspraken gemaakt, maar niet of nauwelijks nagekomen. Tot dat hier een man kwam ( Richard ) die alles voor mij regelde. En ja hoor binnen een week was mijn huisje klaar.

    Top Richard, Daar moeten ze er meer van hebben.

    Sterke punten
    mooie praatjes

    Zwakke punten
    niet nakomen van afspraken

    Door Marcel Lahuis op 2 mei 2019 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Huichelaars. Verbouwen van alles en plaatsen zonnepanelen, maar laten de huur onredelijk hoog en geven me maar 40 min water per dag en de verwarming op max 20 graden. Kan niet afwassen en de kleinkinderen laten douchen. Kan geen badje lauw water vol laten lopen in de zomer. En dat allemaal voor een verdomd hoge huurprijs en kosten.

    De laagste kring van de hel is gereserveerd voor jullie hufters!

    Door Jan koopmans op 28 maart 2019 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Er staan leuke woningen voor studenten dus ik kijk mee voor mijn dochter die in Groningen gaat studeren en we wonen op de Drentse platteland dus zien wel dat het een behoorlijk stapje terug is in dit stukje noordelijke Randstad.

    Je moet eerst €30,- betalen om op een woning te reageren terwijl je niet weet of dit oud aanbod is dat mogelijk al lang verhuurd is. Als dat zo is heb je ten onrechte €30,- betaald dus misleiding.
    Medewerkers van Lefier, er moet dus een voorwaardelijke inschrijvingsmogelijkheid zijn ofwel wordt de woning aangeboden terwijl die niet beschikbaar is geld terug dus.

    Sterke punten
    als al het aangeboden nog beschikbaar is dan een mooi aanbod

    Zwakke punten
    mogelijk misleiding in het geval dat het aangebodene er niet meer is

    Door R de Goede op 5 januari 2019 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • kan verder niets vertellen dan dat lefier het grootste huichelbedrijf van nederland is.. klachten lachen ze weg. onderhoud doen ze niet aan. mondjesmaat (met veel aandringen) maken ze dingen klaar. Vocht schimmel kou hoge energie rekening enz enz kernwoorden voor lefier. Mensen die klachten afhandelen, zijn corrupt. Liegen vrolijk verder, en niemand die hem wat doet. meerdere mensen in mijn omgeving hebben alleen maar nare ervarings. sommige mensen kunnen alles (vraag me niet hoe )klaarkrijgen. En anderen kunnen nog geen tochtstripje krijgen. keukenkast deurtje duurt al vanaf maart 2018 nog niet binnen Lekkage al vanaf december 2017. vocht en toch problemen al vanaf 2007.

    Sterke punten
    Zeer snel in versturen van herrinerings en aanmanings.

    Zwakke punten
    alles waar ze op hun manier voor staan. zijn groffe leugens.

    Door e pruim op 29 november 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Pas op met dit achterlijk clubje! Een groepje idioten dat niets doet behalve woningen aan hun vrienden en familie stiekem toewijzen(heb opnamens met bewijzen) en idiote oude wijven waaronder die Broekema die eerst op haar bek moest krijgen voordat ze normaal deed tegen bewooners!

    Zwakke punten
    Asogedrag van o.a. Broekema!

    Door Nope! op 4 november 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Bezoek Lefier

Schrijf je eigen review



VergelijkWoningcorporaties

Op vergelijkwoningcorporaties.nl lees je reviews over alle woningcorporaties van Nederland.Dit geeft jou in één oogopslag een overzicht van meningen, ervaringen en eventuele klachten.Deel jouw ervaringen met andere bezoekers en schrijf ook een review!

Woningcorporaties