Lefier

Wij zijn Lefier! Een woningcorporatie met ambities in Noord-Nederland. Met vestigingen in Groningen, Hoogezand, Stadskanaal, en Emmen. We zetten ons elke dag in voor betaalbaar wonen in goede buurten en wijken. Klantgericht en betrokken bij de samenleving. Lefier: wonen met karakter.

Lefier Reviews

  klantenservice levert service niet

  Veel bewoners bellen al niet meer naar de woningbouw vereniging omdat ze zeggen dat het toch niet helpt

  Zwakke punten
  Met Algemene gebreken in appartementen complex wordt geen haast gemaakt. Duur weken! Afhankelijk van anderen "we schrijven een opdracht voor bedrijf die en die uit" . Die bedrijven maken en geen haast mee. Voor de 2de keer in een donkere verdieping. Duurt al weken!! Echt waardeloos. Sorry om te zeggen. Het is wel eens anders geweest maar hoe het nu gaat gaat t de laatste jaren.

  klantenservice levert service niet

  Veel bewoners bellen al niet meer naar de woningbouw vereniging omdat ze zeggen dat het toch niet helpt

  Zwakke punten
  Met Algemene gebreken in appartementen complex wordt geen haast gemaakt. Duur weken! Afhankelijk van anderen "we schrijven een opdracht voor bedrijf die en die uit" . Die bedrijven maken en geen haast mee. Voor de 2de keer in een donkere verdieping. Duurt al weken!! Echt waardeloos. Sorry om te zeggen. Het is wel eens anders geweest maar hoe het nu gaat gaat t de laatste jaren.

  Weer slechte service zoals gewoonlijk

  Heb lekkage in de woning ze kunnen pas over twee weken komen vanwege de bouwvak en hun personeel op vakantie moet! belachelijk telefoniste aan de lijn zeer bijdehand.laminaat is nu kapot ik ga hier zeker werk van maken!!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Nooit maar dan ook nooit hulp verlenen

  huurhuizen worden verschrikkelijk opgeleverd aan de nieuwe huurder

  mijn dochter heeft net een appartementje gehuurd van lefier maar de staat waarin het verkeerd is verschrikkelijk van deurposten die er maar half op zitten buitenste deelontbreekt gewoon deuren kapot douche tegels roestige raambeslag etc

  Sterke punten
  tja niet hun netheid

  Zwakke punten
  overal makkelijk van af willen komen geld wel willen vangen maar nx voor doen

  Uitgewoond

  Uit hoofde van mijn werkzaamheden heb ik de afgelopen maand meerdere huurwoningen van Lefier gezien bij de oplevering aan een nieuwe huurder. De woningen zijn stuk voor stuk uitgewoond. Smerig en verwaarloosd. Daar wordt je al nieuwe huurder echt niet blij van! Lefier zelf daarentegen is gevestigd in een super de lux kantoorgebouw, nieuw en fris. Met glimmende folders. Pas na Lefier op deze slechte oplevering gewezen te hebben volgt actie. Er komt iemand langs om te kijken naar de klachten. Waarom doet Lefier niet een goede check vooraf? Mogelijk omdat ze erop gokken dat veel nieuwe huurders in het segment van de sociale huurwoningen niet voldoende assertief zijn. Zorg dus dat je dat wel bent als je met een huurwoning van Lefier te maken krijgt!

  Sterke punten
  Vriendelijke ontvangst op het kantoor van lefier

  Zwakke punten
  Geen betrokkenheid bij de kwaliteit van wonen. Geen beleid om de nieuwe huurder te verwelkomen.

  Veel betalen weinig service

  Lefier staat er bekend om onderscheid te maken tussen verschillende huurders de ene krijgt iets wel de ander niet elke jaar gaat je huur omhoog maar service ho maar ernstige schimmel in douche verouderende douche waar je in moet leven waardoor je gezondsheidsklachten krijgt als je dan ook iets wilt aanvragen word er meteen naar je gekeken of je een zeurderd bent en krijg je alleen maar te horen dat ze niet veel geld meer mogen besteden aan het huis terwijl ik de jackpot betaal elke maand ik vind dat je als huurder totaal niet in je recht staat hoe kan dit als iedereen elke maand netjes hun huur betaald!!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Meet service verlenen je niet steeds afwimpelen naar de geschillen commissie

  Zeer slechte woningbouw huis is onveilig

  Deze woningbouw is zo nalatig die laten ons wonen in huizen van 1953 die van ellende uit elkaar vallen waar de scheuren aan de buitenkant van de flat zitten en de stuclagen ineens loslaten en op je lichaam komen te vallen geen brand trap geen rookmelders en scheuren in de balkons lefier doet er niks aan terwijl deze huizen eigenlijk al tegen de vlakte moeten wij voelen ons als huurders aan de Arubastraat niet meer veilig ook hebben we vocht problemen terwijl ilongpatiënt ben kortom de slechtste woningbouw van groningen

  Zwakke punten
  Geen oplossing vinden en ze zijn laks

  Geldverspilling

  Ik heb me aangemeld als kamerzoekende. Netjes het geld betaald en wat krijg ik er voor terug? Helemaal niks! Ik heb op een bevestiging na nooit maar iets van een mailtje gezien. Ook geen uitleg van hoe het in zijn werk gaat. Noppes. Niet gek trouwens, want er valt niks uit te leggen als je niks uitvoert. Erg teleurstellende zaak. Je kunt veel beter via Facebook een kamer zoeken. En als je dan je geld terugvraagt, zijn ze er opeens als de kippen bij...ongelofelijk. Niks teruggekregen overigens.

  Sterke punten
  Niet te benoemen, omdat je niks van ze hoort

  Zwakke punten
  - ze helpen niet - je ziet niks terug van je geld

  vernachelcultuur bij Lefier

  deze corporatie heeft al vele jaren een nare bedrijfscultuur; huurders vernachelen wordt heel gewoon gevonden.

  Sterke punten
  klein onderhoud wordt dankzij de afspraakplanning vaak snel en ook wel goed gedaan. De uitvoerende medewerkers zijn doorgaans aardig en behulpzaam.

  Zwakke punten
  overdaad aan weinig deskundige duurbetaalde managers. onbetrouwbaar. men liegt wat af. geen toezicht op gedrag van medewerkers. oplossen van ernstige problemen wordt eindeloos vertraagd. minachting van huurders. huurdersvertegenwoordiging stelt niets voor.

  super service

  De service van Lefier is super. Als er iets kapot is kan je dit gemakkelijk online/telefonisch aangeven en wordt dit zsm opgepakt. De communicatie is goed. En ze proberen hun woningen te verduurzamen. Ik ging mijn rekeningnummer wijzigen en werd een uur daarna al gebeld dat het geregeld was. Ik ben echt heel erg tevreden.

  Sterke punten
  communicatie verduurzaming

  Zwakke punten
  -

  Liegen ,woorden verdraaien ,autoritair,niet aan de afspraken houden.

  Drie maanden lang op een woning moeten wachten en elke keer weer een datum geven wanneer de woning klaar is maar dan niks laten horen.Als je dan belt voor informatie ,wordt je ook nog uitgescholden . Zeer autoritaire medewerkers (voelen zich heel wat) Op klachten wordt niet gereageerd en als er wordt gereageerd dan wordt de klacht afgehandeld door de persoon waar de klacht over gaat? Afspraken worden niet nagekomen ,geplande werkzaamheden worden zonder tegenbericht naar de bewoners gewoon geannuleerd. Zelfs sommige medewerkers klagen over Lefier ,ingehuurde mensen worden ook gewoon uitgescholden als ze informatie willen inwinnen .Zetten ons naast een Tokkie(wat bekent was bij Lefier maar niet vermelden bij het aanvaarden van de woning) maar ook hier wordt niks aan gedaan.Dan toch maar weer verhuizen en deze keer dus maar naar Domesta. Zo jammer ,vroeger in de tijd van Wooncom was het nog een leuke woningbouwvereniging ,menselijker en toen hielden ze zich nog aan de afspraken maar nu gaat het alleen nog om de pure winst .

  Sterke punten
  De huurder als een stuk stront behandelen.

  Zwakke punten
  Afspraken niet nakomen. Liegen. Autoritaire en zeer arrogante medewerkers.

  Richard mederwerker van Lefier

  Ik woon sinds kort in Klazienaveen, toen ik de woning aanvaarde zijn er afspraken gemaakt, maar niet of nauwelijks nagekomen. Tot dat hier een man kwam ( Richard ) die alles voor mij regelde. En ja hoor binnen een week was mijn huisje klaar. Top Richard, Daar moeten ze er meer van hebben.

  Sterke punten
  mooie praatjes

  Zwakke punten
  niet nakomen van afspraken

  Klein nadeeltje

  Huichelaars. Verbouwen van alles en plaatsen zonnepanelen, maar laten de huur onredelijk hoog en geven me maar 40 min water per dag en de verwarming op max 20 graden. Kan niet afwassen en de kleinkinderen laten douchen. Kan geen badje lauw water vol laten lopen in de zomer. En dat allemaal voor een verdomd hoge huurprijs en kosten. De laagste kring van de hel is gereserveerd voor jullie hufters!

  verdienmodel van Lefier

  Er staan leuke woningen voor studenten dus ik kijk mee voor mijn dochter die in Groningen gaat studeren en we wonen op de Drentse platteland dus zien wel dat het een behoorlijk stapje terug is in dit stukje noordelijke Randstad. Je moet eerst 30,- betalen om op een woning te reageren terwijl je niet weet of dit oud aanbod is dat mogelijk al lang verhuurd is. Als dat zo is heb je ten onrechte 30,- betaald dus misleiding. Medewerkers van Lefier, er moet dus een voorwaardelijke inschrijvingsmogelijkheid zijn ofwel wordt de woning aangeboden terwijl die niet beschikbaar is geld terug dus.

  Sterke punten
  als al het aangeboden nog beschikbaar is dan een mooi aanbod

  Zwakke punten
  mogelijk misleiding in het geval dat het aangebodene er niet meer is

  Grootste huichelbende van nederland

  kan verder niets vertellen dan dat lefier het grootste huichelbedrijf van nederland is.. klachten lachen ze weg. onderhoud doen ze niet aan. mondjesmaat (met veel aandringen) maken ze dingen klaar. Vocht schimmel kou hoge energie rekening enz enz kernwoorden voor lefier. Mensen die klachten afhandelen, zijn corrupt. Liegen vrolijk verder, en niemand die hem wat doet. meerdere mensen in mijn omgeving hebben alleen maar nare ervarings. sommige mensen kunnen alles (vraag me niet hoe )klaarkrijgen. En anderen kunnen nog geen tochtstripje krijgen. keukenkast deurtje duurt al vanaf maart 2018 nog niet binnen Lekkage al vanaf december 2017. vocht en toch problemen al vanaf 2007.

  Sterke punten
  Zeer snel in versturen van herrinerings en aanmanings.

  Zwakke punten
  alles waar ze op hun manier voor staan. zijn groffe leugens.

  Slechter dan Lefier bestaat niet!

  Pas op met dit achterlijk clubje! Een groepje idioten dat niets doet behalve woningen aan hun vrienden en familie stiekem toewijzen(heb opnamens met bewijzen) en idiote oude wijven waaronder die Broekema die eerst op haar bek moest krijgen voordat ze normaal deed tegen bewooners!

  Zwakke punten
  Asogedrag van o.a. Broekema!

Bezoek Lefier

Schrijf je eigen review